Regisztráció  Belépés
Balatoni halászlé 3.
...

Hozzávalók: Fél kg apróhal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 25 dkg hagyma, 6dkg édes paprika, 1 közepes burgonya, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika, fél tubus, csípős Piros-Arany

Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat ...
2010-12-11 04:49:07
Balatoni halászlé 2.
...

Hozzávalók: Fél kg apróhal (pl. keszeg), 1,5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom

Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat és a nagy h...
2010-12-11 04:48:45
Balatoni halászlé 1.
...

Hozzávalók: Fél kg apróhal (pl. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika

Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A ...
2010-12-11 04:48:23
Tiszai halászlé 1. (szegedi)
...

Hozzávalók: Fél kg apróhal, 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 3 dkg édes-nemes paprika, 2 dkg só, 1 cseresznyepaprika, 3 dl száraz fehérbor

Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttö...
2010-12-11 04:48:00
Tiszai halászlé
... felöntjük annyi vízzel, hogy a halakat éppen csak ellepje. Ezt kb. egy órán keresztül lassú forralással főzzük, ezután sűrű szövésű szitán átszűrjük, passzírozzuk. Ezt követi a tiszai halászlé elkészítésének második szakasza, amikor az így elkészített, majd kb. 1 liter hideg vízzel felöntött, felforralt alaplébe belefőzzük a besózott halszeleteket, hozzáadjuk a pirospaprikát, ízlé...
2010-12-11 04:47:37
Szegedi halászlé 3.
...

Több féle halat, úgymint kecsege, harcsa, pontyot megtisztítva jól megmosunk, és kétujjnyi széles darabokra vágunk.

Elkészítése: Bográcsba, vagy lábosba teszünk kétujjnyi vizet, megsózzuk, s a földarabolt halat belerakva most még annyi vizet öntünk hozzá, hogy a halat befödje. Ha a víz forr, és habzani kezd, két fej karikára vágott hagymát szórunk bele s k...
2010-12-11 04:46:47
Szegedi halászlé 1.
... 40 dkg harcsa, 25 dkg kecsege, 25 dkg süllő, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 1 db kis paradicsom, só, pirospaprika, 1 db száraz cseresznye paprika.

Elkészítése: A jó halászlé igazi zamatát a különböző halak íze adja meg. Ezért lényeges, hogy többféle halból főzzük. A halakat megtisztítjuk, 5 dkg-os darabokra vágjuk és besózzuk. A halak fejét, csontjait külön egy...
2010-12-11 04:46:13
Szegedi halászlé (Vizvári Mari
...

"Három fej vereshagymát igen-igen apróra vágunk, egy nagy vaslábasba 2 liter vizet teszünk, bele a hagymát, 2 kiló halat, melyben harcsának, pontynak, kecsegének, tükörpontynak és egy darab toknak kell lennie, egy darabka halikrát, melyet előbb késsel lekapartunk a hártyájáról (ha élő halaink voltak, azoknak a vérét), két evőkanálnyi szegedi rózsapaprikát, sót ízlés ...
2010-12-11 04:45:49
Szegedi halászlé (Tutsek Anna)
...

" Az igazi halászléhez mindig eleven halat vegyünk, mert csak így ízletes a hal igazán. Vegyünk egy kisebb kecsegét, harcsát és pontyot. Tisztítsuk meg és mossuk meg addig, amíg föl nem bontottuk, mert a hal sokkal ízletesebb, ha a vérével együtt főzzük meg. A megtisztított, megmosott halat kétujjnyi vastagságú darabokra szeljük. Három kisebb halhoz karikára vágunk h...
2010-12-11 04:45:28
Szegedi halászlé (Nagy Pista)
...

Fél kg apróhal, vagy fej 2 kg ponty, fél kg ikra és tej, 2 db hagyma, 2 db zöldpaprika, 10 dkg pirospaprika, 1 db burgonya, i ek zsír, só

�Megfőzzük az apróhalat, a fejet, a szeletekre vágott hagymát, a zöldpaprikát és a burgonyát zsírral és annyi sós vízzel, hogy az egészet ellepje. Amikor megfőtt, levét leszűrjük egy lábasba, szitán belepasszírozz...
2010-12-11 04:45:06
1 2 3 ..........................82 83 84 ..............125 126 .............166 167 168 
Címkék: Vizvári Mari, Tutsek Anna, Nagy Pista, halakat megtisztítom, ponty törzsét, hagymát apróra, halakat éppen, órán keresztül, tiszai halászlé, besózott halszeleteket, földarabolt halat, halat befödje, különböző halak, halakat megtisztítjuk, halak fejét, nagy vaslábasba, darab toknak, darabka halikrát, igazi halászléhez, kisebb kecsegét, vérével együtt, szeletekre vágott, burgonyát zsírral, egészet ellepje, belepasszírozz, elkészítésének, felszeletelem, rózsapaprikát, tükörpontynak, megtisztított, halszeleteket, pirospaprikát, megtisztítjuk, pirospaprika, megtisztítom, passzírozzuk, vereshagymát, megtisztítva, zöldpaprikát, elkészítése, evőkanálnyi, keserűfogát, uszonyaikat, lepattintom, zöldpaprika, hártyájáról, vöröshagyma, késpengével, földarabolt, halászléhez, apróhalakat, forralással, lekapartunk, elkészített, cseresznye, hozzávalók, paradicsom, kecsegének, tisztítsuk, szeletekre, felforralt, vastagságú, vaslábasba, ízletesebb, hozzáadjuk, belefőzzük, leszűrjük, darabokra, átszűrjük, felöntött, keresztül,
© 2013 TVN.HU Kft.