Regisztráció  Belépés
Révfalusi regős halászlé 3.
...
Hozzávalók: 30 dkg ponty, 5 dkg zsír, 2 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 1 kg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 3 dl tejföl, fokhagyma, só, bors, 2 dkg pirospaprika, 1 babérlevél, erőspaprika

Elkészítése: A halat felbontom, kifilézem, a filét besózva félreteszem. A halfejből, a csontokból a harmadrész hagymával, fokhagymával, sóval ha...
2010-12-11 04:43:34
Révfalusi regős halászlé 2.
...

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 3 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 10 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 babérlevél, erőspaprika

Elkészítése: A halat felbontom, kifilézem. A halfejből, a csontokból fele hagymával, sóval hallevet főzök. A hagyma másik felét apróra vágom, ...
2010-12-11 04:43:12
Révfalusi regős halászlé 1.
...

Hozzávalók: kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erőspaprika

Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beleteszem a halaprólékot...
2010-12-11 04:42:48
Halászlé 11. (Júlia módra)
... másik kis edényben felhevítem az olajat, a tűzről lehúzva belekeverem a megmaradt pirospaprikát, majd rögtön ráöntöm a vörösbort, és jól összeforralom. Az így kapott levet beleöntöm a fövő halászlébe. Nem szabad keverni, csak rázogatni kell az edényt, nehogy a halhús összetörjön. A halászlét teljesen kihűtöm, majd adagokra osztva lefagyasztom. Fogyasztás előtt néhány órával kivesz...
2010-12-11 04:40:13
Halászlé 10. (Gregor-módra)
... vöröshagymával együtt kb. 1 órán keresztül bő vízben megfőzzük (só nélkül), majd a nagyobb csontokat eltávolítva átpasszírozzuk. Az így kapott, nem valami bizalomgerjesztő lében feloldunk 4 db halászlékockát, tetszés szerint sózzuk, paprikázzuk és felforraljuk. Mikor már lobogva forr, beleengedjük a halszeleteket, 1/4 óráig főzzük teljes lángon. (Egy evőkanál ecetet tegyünk a lébe...
2010-12-11 04:39:50
Halászlé 9. (csészében)
...

Hozzávalók (4 személyre): 2 kg-os ponty, 1 kg keszeg, 2 nagy fej hagyma, 2 db zöldpaprika, 1 kis paradicsom, 2 cseresznyepaprika, 1 kk. édes pirospaprika, 1 kk. só

Elkészítése: A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk ara, hogy a ponty fejéből kivegyük az ún. keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget két liter hideg vízben elkezdjük lassú tűzö...
2010-12-11 04:39:28
Halászlé 8.
... ponty, 1 db kisebb harcsa, 1 db kisebb kecsege, 1 db kisebb süllő, 20 dkg vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, fűszerpaprika, cseresznye-paprika.

Igazán ízletes halászlét több féle halból lehet főzni, mert a különböző halak ízének összessége adja meg az igazi zamatot.

Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os darabokra vágjuk, besózzuk. ...
2010-12-11 04:39:08
Halászlé 7.
...

Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 250 g vöröshagyma, 150 g zöldpaprika, 70 g friss paradicsom, 30 g fűszerpaprika.

Elkészítése: A halat lepikkelyezzük, kibelezzük. A halhúst a gerinccsont két oldaláról lefejtjük. Ha a filé vastagabb részét egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel milliméterenként bevagdossuk, a halszeletek gyakorlatilag szálkamentesek lesznek. A f...
2010-12-11 04:38:43
Halászlé 6.
... cseresznyepaprika.

Elkészítése: A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, az uszonyokból és a filézés után kikerülő csontokból, valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe. (Aki nem tud halat tisztítani és filézni, vagyis szálkátlanítani, az vásároljon halászlének való halaprólékot és négy szelet halat.) Jó ...
2010-12-11 04:38:22
Halászlé 5.
... másik kis edényben felhevítem az olajat, a tűzről lehúzva belekeverem a megmaradt pirospaprikát, majd rögtön ráöntöm a vörösbort, és jól összeforralom. Az így kapott levet beleöntöm a fövő halászlébe. Nem szabad megkeverni, csak az edényt rázogatni, nehogy a halhús összetörjön. A vörösborral még egyszer felforralom, és tűzforrón tálalom. Aki szereti a csípős ízeket, az külön is me...
2010-12-11 04:38:01
1 2 3 ..........................82 83 84 .............124 125 .............164 165 166 
Címkék: halat felbontom, filét besózva, harmadrész hagymával, csontokból fele, hagyma másik, bográcsban felhevítem, hagymát apróra, zsíron megpirítom, tűzről lehúzva, megmaradt pirospaprikát, fövő halászlébe, halhús összetörjön, halászlét teljesen, nagyobb csontokat, evőkanál ecetet, ponty fejéből, ponty fejét, különböző halak, igazi zamatot, halakat megtisztítjuk, halat lepikkelyezzük, filé vastagabb, nagyon éles, halszeletek gyakorlatilag, halat megtisztítjuk, filézés után, apró haldarabkákból, halászlé alaplevét, halfilét pedig, vásároljon halászlének, edényt rázogatni, csípős ízeket, milliméterenként, bizalomgerjesztő, szálkátlanítani, vöröshagymával, átpasszírozzuk, halászlékockát, lepikkelyezzük, haldarabkákból, szálkamentesek, megtisztítjuk, összeforralom, pirospaprikát, fűszerpaprika, gyakorlatilag, halszeleteket, pirospaprika, leveszöldség, beleengedjük, halaprólékot, felforraljuk, lefagyasztom, fokhagymával, zöldpaprika, vöröshagyma, elkészítése, gerinccsont, erőspaprika, halszeletek, uszonyokból, bevagdossuk,
© 2013 TVN.HU Kft.