Regisztráció  Belépés
Halászlé 10. (Gregor-módra)
... vöröshagymával együtt kb. 1 órán keresztül bő vízben megfőzzük (só nélkül), majd a nagyobb csontokat eltávolítva átpasszírozzuk. Az így kapott, nem valami bizalomgerjesztő lében feloldunk 4 db halászlékockát, tetszés szerint sózzuk, paprikázzuk és felforraljuk. Mikor már lobogva forr, beleengedjük a halszeleteket, 1/4 óráig főzzük teljes lángon. (Egy evőkanál ecetet tegyünk a lébe...
2010-12-11 04:39:50
Halászlé 9. (csészében)
...

Hozzávalók (4 személyre): 2 kg-os ponty, 1 kg keszeg, 2 nagy fej hagyma, 2 db zöldpaprika, 1 kis paradicsom, 2 cseresznyepaprika, 1 kk. édes pirospaprika, 1 kk. só

Elkészítése: A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk ara, hogy a ponty fejéből kivegyük az ún. keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget két liter hideg vízben elkezdjük lassú tűzö...
2010-12-11 04:39:28
Halászlé 8.
... ponty, 1 db kisebb harcsa, 1 db kisebb kecsege, 1 db kisebb süllő, 20 dkg vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, fűszerpaprika, cseresznye-paprika.

Igazán ízletes halászlét több féle halból lehet főzni, mert a különböző halak ízének összessége adja meg az igazi zamatot.

Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, 5-6 dkg-os darabokra vágjuk, besózzuk. ...
2010-12-11 04:39:08
Halászlé 7.
...

Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 250 g vöröshagyma, 150 g zöldpaprika, 70 g friss paradicsom, 30 g fűszerpaprika.

Elkészítése: A halat lepikkelyezzük, kibelezzük. A halhúst a gerinccsont két oldaláról lefejtjük. Ha a filé vastagabb részét egy nagyon éles, vékony pengéjű késsel milliméterenként bevagdossuk, a halszeletek gyakorlatilag szálkamentesek lesznek. A f...
2010-12-11 04:38:43
Halászlé 6.
... cseresznyepaprika.

Elkészítése: A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejéből, az uszonyokból és a filézés után kikerülő csontokból, valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe. (Aki nem tud halat tisztítani és filézni, vagyis szálkátlanítani, az vásároljon halászlének való halaprólékot és négy szelet halat.) Jó ...
2010-12-11 04:38:22
Halászlé 5.
... másik kis edényben felhevítem az olajat, a tűzről lehúzva belekeverem a megmaradt pirospaprikát, majd rögtön ráöntöm a vörösbort, és jól összeforralom. Az így kapott levet beleöntöm a fövő halászlébe. Nem szabad megkeverni, csak az edényt rázogatni, nehogy a halhús összetörjön. A vörösborral még egyszer felforralom, és tűzforrón tálalom. Aki szereti a csípős ízeket, az külön is me...
2010-12-11 04:38:01
Halászlé 4.
... só.

Előkészítése: A halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből, az uszonyokból, valamint a filézés (szálkátlanítás) vagy szeletelés után kikerülő csontokból, leeső apró haldarabkákból készítem a halászlé alaplevét, a halszeleteket pedig a levesbe teszem. A hagymát megtisztítom, és karikára vágom. A fokhagymát finomra aprítom.

Elkészítése: Nagy fazék aljá...
2010-12-11 04:37:41
Halászlé 3.
... alapléhez: 0,5 kg kárász vagy keszeg feldarabolva, egy 1,5 kg-os nyurgaponty feje, farka, uszonyai, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cső, csípős zöldpaprika, só, 2 halászlékocka.

A levesbe: a nyurgaponty felszeletelve, 2 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál, csípős fűszerpaprika, 10-15 dkg ikra és haltej.

Elkészítése: A halakat...
2010-12-11 04:35:19
Halászlé 2.
...

Hozzávalók: 1 kg tisztított ponty, 2 nagy fej vöröshagyma, só pirospaprika

Elkészítése: A ponty uszonyait, fejét, farkát, lenyúzott bőrét, kockára vágott hagymát fazékba rakjuk, sózzuk, paprikázzuk, annyi vizet teszünk hozzá, ami ellepi. Nagy lángon addig főzzük, míg a feje szétesik. Tésztaszűrőn átszűrjük, 2-2,5 liternyire felengedjük, literenként 1 ek. p...
2010-12-11 04:34:43
Halászlé 1.
...

Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 150 g zöldpaprika, 250 g vöröshagyma, 70 g friss paradicsom, só, 30 g fűszerpaprika.

Elkészítése: Először alaplevet készítünk, melyhez legmegfelelőbb a friss - lehetőleg nem fagyasztott - ponty feje, gerince, uszonyai, bőre, de elkészíthető apróbb, kevésbé értékes halból is, melyeket hagymával, sóval, esetleg zöldpaprika és para...
2010-12-11 04:34:20
1 2 3 ...........................83 84 85 ............124 125 .............165 166 167 
Címkék: nagyobb csontokat, evőkanál ecetet, ponty fejéből, ponty fejét, különböző halak, igazi zamatot, halakat megtisztítjuk, halat lepikkelyezzük, filé vastagabb, nagyon éles, halszeletek gyakorlatilag, halat megtisztítjuk, filézés után, apró haldarabkákból, halászlé alaplevét, halfilét pedig, vásároljon halászlének, tűzről lehúzva, megmaradt pirospaprikát, fövő halászlébe, edényt rázogatni, halhús összetörjön, csípős ízeket, halat megtisztítom, halszeleteket pedig, levesbe teszem, hagymát megtisztítom, fokhagymát finomra, nyurgaponty felszeletelve, ponty uszonyait, feje szétesik, bizalomgerjesztő, milliméterenként, szálkátlanítani, szálkamentesek, lepikkelyezzük, halászlékockát, haldarabkákból, szálkátlanítás, vöröshagymával, átpasszírozzuk, legmegfelelőbb, fűszerpaprika, pirospaprikát, felszeletelve, halszeleteket, halászlékocka, megtisztítjuk, gyakorlatilag, összeforralom, halaprólékot, felforraljuk, feldarabolva, elkészíthető, előkészítése, megtisztítom, pirospaprika, tésztaszűrőn, beleengedjük, halászlének,
© 2013 TVN.HU Kft.