Regisztráció  Belépés
Halászlé 4.
... só.

Előkészítése: A halat megtisztítom, szeletekre vágom. A fejéből, az uszonyokból, valamint a filézés (szálkátlanítás) vagy szeletelés után kikerülő csontokból, leeső apró haldarabkákból készítem a halászlé alaplevét, a halszeleteket pedig a levesbe teszem. A hagymát megtisztítom, és karikára vágom. A fokhagymát finomra aprítom.

Elkészítése: Nagy fazék aljá...
2010-12-11 04:37:41
Halászlé 3.
... alapléhez: 0,5 kg kárász vagy keszeg feldarabolva, egy 1,5 kg-os nyurgaponty feje, farka, uszonyai, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cső, csípős zöldpaprika, só, 2 halászlékocka.

A levesbe: a nyurgaponty felszeletelve, 2 evőkanál édes fűszerpaprika, 1 evőkanál, csípős fűszerpaprika, 10-15 dkg ikra és haltej.

Elkészítése: A halakat...
2010-12-11 04:35:19
Halászlé 2.
...

Hozzávalók: 1 kg tisztított ponty, 2 nagy fej vöröshagyma, só pirospaprika

Elkészítése: A ponty uszonyait, fejét, farkát, lenyúzott bőrét, kockára vágott hagymát fazékba rakjuk, sózzuk, paprikázzuk, annyi vizet teszünk hozzá, ami ellepi. Nagy lángon addig főzzük, míg a feje szétesik. Tésztaszűrőn átszűrjük, 2-2,5 liternyire felengedjük, literenként 1 ek. p...
2010-12-11 04:34:43
Halászlé 1.
...

Hozzávalók: 2 kg élő ponty, 150 g zöldpaprika, 250 g vöröshagyma, 70 g friss paradicsom, só, 30 g fűszerpaprika.

Elkészítése: Először alaplevet készítünk, melyhez legmegfelelőbb a friss - lehetőleg nem fagyasztott - ponty feje, gerince, uszonyai, bőre, de elkészíthető apróbb, kevésbé értékes halból is, melyeket hagymával, sóval, esetleg zöldpaprika és para...
2010-12-11 04:34:20
Fajszi halászlé (egyszerű módo
...

Hozzávalók: Fél kg apróhal, fél kg nagyobb hal (ponty, harcsa, kecsege stb.), 5 dkg zsír, 3 nagy fej hagyma, 1 ek paprika, só, halászlétészta

Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem az apróhalat és háromnegyed órán át i...
2010-12-11 04:33:55
A TISZAI halÁSZLÉ
... halászosan" nevű ételnek az elkészítési módját. Ennek, mármint a "halászos módnak..." a lényege az, hogy minden hozzávalót egyszerre teszünk bele a bográcsba.

A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.
A TISZAI HALÁSZLÉ

Érdemes tisztázni, hogy mitől tisz...
2010-12-11 04:33:02
Paksi halászlé
I.

Elkészítése: Ugyanúgy készül, mint a kalocsai, de itt a tésztát ujjnyi széles metéltre vágják.
Paksi halászlé II.

Hozzávalók: 1,5 kg ponty, 20 dkg hagyma, 6 dkg cecei házipaprika, 3 dkg só, 3-4 cseresznye-paprika, 6 adag tészta

Elkészítése: A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a k...
2010-12-11 04:32:20
Kató-féle halászlé
...

Hozzávalók: 1 kg halaprólék, 1,5 kg ponty, 0,5 kg apróhal (kárász, keszeg), 3 vöröshagyma, 10 dkg édes paprika, só, erős paprika

Elkészítése: "A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, ...
2010-12-11 04:31:54
Kalocsai halászlé
...

Elkészítése: Tésztával készül. 120 g. lisztből 1 tojással és sóval kemény tésztát gyúrunk, majd kinyújtva gyufaszálnyi metéltre vágjuk. A tésztát a sütőben zsír nélkül megszárítjuk, nem pirítjuk, s ha forró, akkor tesszük a halászlébe, amikor a hal már majdnem puha....
2010-12-11 04:31:30
Halászlé halászosan
...

Hozzávalók: 1 kg hal, 2 fej hagyma, paprika, só, cseresznyepaprika

Elkészítése: A halat megtisztítom, felszeletelem és osztályozom. A bogrács aljára teszem az apróra vágott hagymát, erre a halfejeket, farkakat, uszonyokat. A tetejére jön a halszelet. Sózom, paprikázom és felöntöm vízzel. 35-40 percnyi erős forralás után tálalható. ...
2010-12-11 04:30:37
1 2 3 ..........................82 83 84 85 ............124 125 .............164 165 166 
Címkék: TISZAI HALÁSZLÉ, halat megtisztítom, halászlé alaplevét, halszeleteket pedig, levesbe teszem, hagymát megtisztítom, fokhagymát finomra, nyurgaponty felszeletelve, ponty uszonyait, feje szétesik, bográcsban felhevítem, hagymát apróra, zsírban megpirítom, elkészítési módját, régi tiszai, dunai módhoz, tésztát ujjnyi, pontyokat megtisztítom, halat kibelezzük, apróra vágott, sütőben zsír, bogrács aljára, haldarabkákból, halászlétészta, szálkátlanítás, legmegfelelőbb, megtisztítjuk, halászlékocka, felszeletelve, fűszerpaprika, felszeletelem, halszeleteket, megtisztítom, tésztaszűrőn, előkészítése, feldarabolva, megszárítjuk, passzírozták, gyufaszálnyi, elkészíthető, pirospaprika, észrevehető, paprikázzuk, literenként, elkészítése, vöröshagyma, késpengével, osztályozom, megfigyelve, házipaprika, készítették, lepattintom, nyurgaponty, háromnegyed, zöldpaprika, felengedjük, elkészítési, pikkelyétől, fagyasztott, uszonyokból, beleteszem, megpirítom, halfejeket, szeletekre, felengedem, paradicsom, bográcsban, halászosan, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.