Regisztráció  Belépés
4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez!
...4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez!

Jó halászlét főzhetsz a Dunától, a Tiszától vagy a Balatontól távol is. Csak szerezd be a megfelelő alapanyagokat, és rögtön nekiláthatsz.

Hal: három a magyar igazság

Minél többféle hal kerül a lébe, annál zamatosabb lesz a végeredmény. A halfőző mesterek szerint a magyaros halászléhez legalább há...
2017-12-23 23:55:26
Ünnepi hangulat a lakásban
... beszélve a kutyusokról, aki az élő fát látva, szaglászva vágyat érezhetnek, hogy kövessék a természet parancsát, és megjelöljék, ami elég kellemetlen tud lenni, ha épp hozzálátnál a halászléhez meghitt családi körben.

Ha a mindened az igazi, és azt mondod, hogy a karácsony csak úgy karácsony, ha élő fa díszíti a szobádat, akkor vásárolj gyökeres, földlabdás fenyőfát, me...
2015-12-16 18:47:19
Bajai halászlé
... csakis halból lehet készíteni: ez annyiban is igaz, hogy az egy kilóból is lehet, csak nem négy-öt-vagy akár több főre! Továbbá: én ennyi és ilyen remek összetételű élőhalból főzött halászléhez soha nem tennék tartósítószerekkel összeállított halászlékockát!! Azt hagyjuk meg azoknak, akik kevés halból akarnak jó halászlét főzni! Aztán: én fokhagymát soha nem használok a családi ha...
2015-12-11 15:14:28
Balatoni vendéglátós
Hiába indul a szezon, a vendéglátósok most szembesülnek vele, hogy nem jelentkeznek az álláshirdetésekre: elfogyott a szakképzett munkaerő. - írja a HVG


15 éve vagyok a vendéglátásban és 4 nyarat dolgoztam Balatonon. Bemutatom a valós béreket, átveréseket, tudnivalókat, mielőtt a Balatonra mennél dolgozni.



Aki nem ismerné a honlapomat,...
2015-07-02 12:27:59
Szabadulj meg a szálkától egyszerűen - így kell irdalni a...
... megmutatja, milyen a jó hal húsa

,,Több millió halas receptet ismer a szakirodalom, nyugodtan vágjunk bele a halas ételek készítésébe...
2015-06-17 22:29:52
Krónika 10. rész (felsőoktatás, napirend után)
... felszólalásra Ikotity István LMP-s képviselő jelentkezett, aki a vasárnapi zárva tartás és a bajai halászlé kapcsolatáról beszélt. Mint mondta, az emberek vasárnap nem tudnak halat venni a halászléhez, és szerinte ezzel egy helyi gasztronómiai érték szorul háttérbe.
Ezt követően Latorcai János levezető elnök - este fél 11-kor - lezárta a pénteki napirend tárgyalását, a képvis...
2015-06-12 22:43:53
Balin receptek
... receptek



Kolbásszal tűzdelt fokhagymás balinsült
"Megtisztítjuk, kibelezzük a - legalább másfél kilós - balint (feje, használható belsősége halászléhez kitűnő adalék). Az irdalást gondosan végezzük el, 3 mm körüli sűrűségben. Kívül - belül sóval bedörzsöljük, majd apróra vágott, vagy...
2015-04-06 10:09:37
Jó idő várható!
... igényelt.

...
2014-05-10 07:03:23
x
... december 21. 15:19
Válaszolj!






Kovács Istvánné/Könyves Vera/


Csak a pontynak van, NINCS KESERŰ FOGA. Jó étvágyat a halászléhez.
#1564
2008. december 21. 11:20
Válaszolj!






Wágner Éva [Éva]


1562: Paszirozom az alaplevet.Na de n...
2014-02-08 19:53:08
Bajai halászlé
... kilátszani. Ezt kitörjük és eldobjuk. A kopoltyúkat a fejből eltávolítjuk és kidobjuk. A fejet kettévágjuk, és vékonyan besózzuk.

A törzsből kifolyó vért felhasználjuk a halászléhez. Alapszabály, hogy mindent felhasználunk, amit csak lehet, és a fej levágása után már többször nem szabad megmosni a halat. Nagyon óvatosan kell a törzset bontani, nehogy a belet vagy az ep...
2013-10-16 11:13:32
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Ikotity István LMP-s, Latorcai János, Kovács Istvánné, Könyves Vera, NINCS KESERŰ FOGA, Wágner Éva, szálkától egyszerűen, megfelelő alapanyagokat, magyar igazság, halfőző mesterek, magyaros halászléhez, természet parancsát, halászléhez meghitt, karácsony csak, vendéglátósok most, szakképzett munkaerő, valós béreket, halas ételek, vasárnapi zárva, bajai halászlé, emberek vasárnap, helyi gasztronómiai, pénteki napirend, irdalást gondosan, fejből eltávolítjuk, fejet kettévágjuk, törzsből kifolyó, törzset bontani, belet vagy, elengedhetetlen, dunaihorgaszok, halászlékockát, vendéglátásban, kapcsolatáról, megtisztítjuk, felszólalásra, összeállított, alapanyagokat, felhasználjuk, gasztronómiai, vendéglátósok, felhasználunk, felsőoktatás, jelentkeznek, szembesülnek, szakirodalom, jelentkezett, nekiláthatsz, bedörzsöljük, tudnivalókat, eltávolítjuk, halászléhez, átveréseket, vendéglátós, készítésébe, kutyusokról, megjelöljék, kopoltyúkat, kettévágjuk, alapszabály, végeredmény, kellemetlen, használható, összetételű, szakképzett,
© 2013 TVN.HU Kft.