Regisztráció  Belépés
Milyen gyakran esztek halat? Milyen halat?
... kevesebbel is beérném.Már figyelem magam...
2017-11-16 23:55:52
Pénteken kezdődik a 16. Tihanyi Gardália
... ahol a tihanyi perjel megáldja a halat és az újbort, majd pedig borlovagrendi avatással folytatódnak a programok. Szintén a halászhagyományok jegyében rendeznek vasárnap a Viszhang-dombon halászlé- és halételfőző versenyt, melyre már több mint negyven nevezés érkezett - mondta a főszervező.
Péntek délután a szüreti menet útvonalán szoboravatással kezdődnek a programok, aztán ...
2017-11-02 20:54:11
Újabb nemzeti étkek
... négy változata bekerült a nemzeti ételek közé. A debreceni páros kolbász készülhet csak marhahúsból, csak sertéshúsból, sertés és marha vegyes húsból és bárányhúsból is.

BAJAI HALÁSZLÉ

A bajai halászlé egyedülálló, hagyományosan jellegzetese a gyufatészta, aminek használata a hajdani vízimolnároktól származik.

ALFÖLDI KAMILLAVIRÁGZAT

A ...
2017-10-19 10:21:17
Újabb nemzeti étkek
...

[kephttps://www.google.hu/imgres?img url=http%3A%2F%2Fwww.dehir.hu%2Fuplo ad%2Fimages%2Fwp_cikkek%2F2014%2Fpar oskolbasz09191.jpg&imgrefurl=http%3A %2F%2Fwww.dehir.hu%2Fdebrecen%2Fmost -meg-nem-az-de-hungarikum-lehet-a-de breceni-paros%2F2014%2F04%2F15%2F&do cid=yLfMDe2LkC94HM&tbnid=-H_H4QC_qXa XVM%3A&vet=10ahUKEwiHnsqCnvzWAhVFOBQ KHQ2OBngQMwgqKAUwBQ..i&w=560&h=280&h l=hu&bih=82...
2017-10-19 10:17:01
Újabb nemzeti étkek
...

[kephttps://www.google.hu/imgres?img url=http%3A%2F%2Fwww.dehir.hu%2Fuplo ad%2Fimages%2Fwp_cikkek%2F2014%2Fpar oskolbasz09191.jpg&imgrefurl=http%3A %2F%2Fwww.dehir.hu%2Fdebrecen%2Fmost -meg-nem-az-de-hungarikum-lehet-a-de breceni-paros%2F2014%2F04%2F15%2F&do cid=yLfMDe2LkC94HM&tbnid=-H_H4QC_qXa XVM%3A&vet=10ahUKEwiHnsqCnvzWAhVFOBQ KHQ2OBngQMwgqKAUwBQ..i&w=560&h=280&h l=hu&bih=82...
2017-10-19 10:16:57
ERŐS PAPRIKA - Thaiföldtől - hazánkig
... paprika imádók nem egyszerűen élvezik a csípős ízt, hanem sóvárognak utána. Mexikóban, ahol már 800 éve rákaptak az erős paprikára, néha az egész étkezés paprikából áll.
A magyar halászlé és gulyás nemzeti jellegét a paprika adja meg. Az ínyenc szakácsok különösen a rózsapaprikát kedvelik édes aromája miatt és a gyönyörű vörös színéért.
Az indiaiak viszont a tüzes ízt ...
2017-10-13 20:15:40
Fontos Gundel - fogás : a Feszty - bifsztek
... felkereste az ipasosok , színészek , és
tollforgatók által látogatott Margitkertet a Rózsadomb aljában és Onozó
Poldiné szegedi kiskocsmáját , ahol havonta jeles művészek halászlére ,de
megfordult a pesti főrendi kaszinóként működő Park Clubban .
( ma Stefánia Palota ) is . Törzsvendég volt a politikai és értelmiségi elit által
kedvelt István Főherc...
2017-10-12 10:27:50
Tájak és ízek - Szegedi kirándulás
... életében mindig
fontos szerepet játszott a Tisza - és ezzel együtt a tiszai halak .
A halfogyasztásnak ezen területen komoly hagyományai vannak ,
gondoljunk csak a halászlére , a haltepertőre vagy a halpaprikásra .


********** Bédné Marika : 2017 . 09 . 28 . 11 : 58

********** Lejegyeztem : Családi - Recept - Magazinból **********|...
2017-09-28 12:03:27
FŰSZERPAPRIKA- most aktuális
... szükséges maga is készíthet házilag fűszerpaprikát.
Magyarországon van a legtöbb olyan étel, amelyet pirospaprikával fűszereznek. A legtipikusabb ételek: paprikás kolbász, szalámi, halászlé, paprikás, halpaprikás, paprikás csirke, pörkölt félék, lecsó, paprikás krumpli, pirított máj, káposzta ételek.

FŰSZERPAPRIKA KÉSZÍTÉSE HÁZILAG

Lassan vége a zöldpa...
2017-09-28 10:49:47
Tájak és ízek - Tokaj ízei
... amit
hagymás zsírral készítettek el . Ha ma kóstoljuk
végig Tokaj - Hegyalja ízeit , szintén rusztikus
ételekkel találkozunk . A régiót járva a szinte
kötelező halászlé mellett sorra megízlelhetjük a helyi
ételeket : a pontypörköltet galuskával , a harcsa -
brassóit vagy éppen az erdei gombás süllőt .
Bármelyiket választjuk is a megf...
2017-09-13 13:10:29
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............162 163 164 
Címkék: Tihanyi Gardália, ERŐS PAPRIKA, Fontos Gundel, BAJAI HALÁSZLÉ, ALFÖLDI KAMILLAVIRÁGZAT, Park Clubban, Stefánia Palota, István Főherc, Bédné Marika, FŰSZERPAPRIKA KÉSZÍTÉSE HÁZILAG, tihanyi perjel, halászhagyományok jegyében, szüreti menet, nemzeti ételek, debreceni páros, bajai halászlé, hajdani vízimolnároktól, erős paprikára, egész étkezés, magyar halászlé, paprika adja, ínyenc szakácsok, rózsapaprikát kedvelik, gyönyörű vörös, indiaiak viszont, pesti főrendi, tiszai halak, halfogyasztásnak ezen, legtöbb olyan, legtipikusabb ételek, régiót járva, pontypörköltet galuskával, erdei gombás, halfogyasztásnak, obngqmwgqkauwbq, pirospaprikával, kamillavirágzat, szoboravatással, vízimolnároktól, pontypörköltet, megízlelhetjük, magyarországon, fűszerpaprikát, legtipikusabb, fűszerpaprika, rózsapaprikát, hagyományosan, halpaprikásra, borlovagrendi, fparoskolbasz, sertéshúsból, bárányhúsból, kiskocsmáját, folytatódnak, tollforgatók, margitkertet, haltepertőre, jellegzetese, marhahúsból, lejegyeztem, hagyományai,
© 2013 TVN.HU Kft.