Regisztráció  Belépés
Tájak és ízek - Tokaj ízei
... amit
hagymás zsírral készítettek el . Ha ma kóstoljuk
végig Tokaj - Hegyalja ízeit , szintén rusztikus
ételekkel találkozunk . A régiót járva a szinte
kötelező halászlé mellett sorra megízlelhetjük a helyi
ételeket : a pontypörköltet galuskával , a harcsa -
brassóit vagy éppen az erdei gombás süllőt .
Bármelyiket választjuk is a megf...
2017-09-13 13:10:29
Talán még nemkéső...
... is bemutathatják kézműves termékeiket. Ezen kívül nem szabad elfeledkeznünk a vidéki csárdákról sem, akik széles kínálatát adják a vidéki ízeknek: egy helyi csárdában elkészített bajai halászlé, hortobágyi marhapörkölt szinte utánozhatatlan élményt nyújt.

Változatos halízek

Míg korábban a magyar gasztronómiában kizárólag a hekk jelentette a halélményt, mára e...
2017-09-12 15:37:12
Halászati kiállítás nyílik Pécsett
... halat fogyasztották a jobbágyok, katonák és cselédek.
A halat akkoriban sütötték, főzték, szárították, füstölték és sózták - ismertette az írásos összegzés, amely arra is kitért, hogy halászlé készítésének specialistái a halászok voltak, tőlük került a hungarikummá vált étel a polgári konyhákba.
A 19. századra a táplálkozáskultúrában is megmutatkozott a folyószabályozáso...
2017-09-05 10:22:26
Zenés időutazás a gazdagréti halászléfőzésen
...2017, szeptember 4 - 09:20 Új Buda

29. alkalommal tartottak Halászléfőző Versenyt Gazdagréten, a zsűri több mint hatvan féle halétket kóstolt végig. Az önkormányzat támogatásával, a KözPont Kft. szervezésben megvalósult rendezvény fővédnöke Simicskó István honvédelmi miniszter és Hoffmann Tamás polgármester volt..
zoknak is jutott a gazdagréti halászléből, akik nem ...
2017-09-04 11:24:03
halászlé osztás0902_2.jpg
Gazdagrét...
2017-09-04 11:21:38
Halászlé parti 09.02
.......................

.......

.......................
2017-09-02 20:51:12
halászlé parti0902_6.jpg
Gazdagrét...
2017-09-02 20:35:21
halászlé parti0902_8.jpg
Gazdagrét...
2017-09-02 20:34:59
halászlé parti0902_3.jpg
Gazdagrét...
2017-09-02 20:34:37
NAGYANYÁINK MÉG ÍGY CSINÁLTÁK - burgonya
...

- Az elsózott ételt helyrehozhatjuk, ha egy nyers burgonyát dobunk bele. A krumpli magába szívja a fölösleges sót, tálalás előtt vegyük ki belőle.

- Mártások, főzelékek, vagy halászlé sűrítésére keverjünk az ételbe egy-két szem nyers reszelt burgonyát.

- Ha burgonyát főzünk a leve sok keményítőt tartalmaz, ami alkalmas ágyneműhuzat keményítésére...
2017-09-02 11:02:49
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............162 163 
Címkék: NAGYANYÁINK MÉG ÍGY CSINÁLTÁK, Halászléfőző Versenyt Gazdagréten, KözPont Kft, Simicskó István, Hoffmann Tamás, gazdagréti halászléfőzésen, régiót járva, pontypörköltet galuskával, erdei gombás, vidéki csárdákról, vidéki ízeknek, helyi csárdában, magyar gasztronómiában, hekk jelentette, halat akkoriban, írásos összegzés, halászok voltak, hungarikummá vált, polgári konyhákba, zsűri több, önkormányzat támogatásával, gazdagréti halászléből, nyers burgonyát, krumpli magába, ételbe egy-két, halászléfőzésen, gasztronómiában, helyrehozhatjuk, elfeledkeznünk, utánozhatatlan, pontypörköltet, megízlelhetjük, megmutatkozott, bemutathatják, keményítésére, fogyasztották, támogatásával, ágyneműhuzat, készítésének, specialistái, hungarikummá, marhapörkölt, polgármester, halászléfőző, szervezésben, önkormányzat, szárították, termékeiket, bármelyiket, találkozunk, megvalósult, halászléből, gazdagréten, készítettek, nagyanyáink, elkészített, választjuk, honvédelmi, ismertette, gazdagréti, rendezvény, változatos, galuskával,
© 2013 TVN.HU Kft.