|
|
|
... pontyszelet
4 farok
ikra vagy tej
1 kg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg aszalt szilva
só
zsír
3 dl tejföl
Elkészítés
A megtisztított halfejeket, halszeleteket, kocsonyásító farokdarabokat tegyük egy lábasba. A hagymát karikázzuk fel, borítsuk be vele a húst, az egészet öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd só... |
2014-12-04 20:38:05 |
|
|
|
|
|
|
... fél kg harcsa, fél kg hagyma, 5 dkg paprika, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só.
A halat kifilézem, darabokra vágom és a tejjel, vagy ikrával együtt besózva félreteszem. A halfejeket és a csontokat a vastag karikára vágott hagymával és sóval kis lángon, 2 liter vízben, másfél órát főzöm. A hallevet leszűröm, elkeverem a pirospaprikával, beleteszem a halakat, a cikkekr... |
|
2014-02-08 19:53:08 |
|
|
|
|
|
|
... halat alaposan lesózzuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát apró kockára felvágjuk.
A bográcsba beletesszük a hagymát, fokhagymát, a halászlékockát, a halfejeket, a farkát és az összes kárászt, majd felöntjük a 6 liter vízzel. Feltesszük a tűzre, és erős lángon kezdjük főzni.
Mikor felforrt, a habját kanállal lesimogatjuk, s amikor 4-5 per... |
2013-12-19 17:36:02 |
|
|
|
|
|
|
... kevesebb sót használunk, később még utána lehet sózni.
A két fej vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk, és a bajai halfőző bogrács aljára tesszük. Erre rárakjuk a lesózott halfejeket, a farkakat, majd a többi halszeletet. Az edénybe, amibe a hal lesózva állt 2 liter vizet öntünk (abból az edényből, amiben a halat és belsőségeket sóztuk) és még annyit, ami a főzés köz... |
|
2013-10-16 11:13:32 |
|
|
|
|
|
|
... fel a zöldségeket. Oldjuk fel a Zöldségleves-kockákat a vízben.Főzzük meg benne a hal fejeket és farkakat, a felaprított zöldségeket és a fűszereket.
Miután megfőtt, szedjük... |
|
2012-10-31 15:18:18 |
|
|
|
|
|
|
...
Csikasz látóköréből.
De most még alacsonyan volt, ezért a kunyhó mögött foglalta el magát. Ez a foglalkozás
pedig mi lett volna más, mint - evés? Előkaparta hát a halfejeket, és gondosan megette a
tartalékot. Aztán lefeküdt, fülelődött, és becsukta a szemét.
A kunyhóból nyugodt lélegzés hallatszott, a berek mélyén egy bagoly szólt, a rekettyés |... |
2012-04-04 14:42:36 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 5 dkg pirospaprika, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só.
A halakat kifilézzük, darabokra vágjuk majd a tejjel és ikrával együtt félre tesszük.
A halfejeket a csontokkal együtt vízbe feltesszük főni a vastag karikára felszeletelt hagymával együtt, 2 liter vízben majd sózzuk és kis lángon két órán keresztül főzzük.
Ezután a levét leszűr... |
2011-12-11 17:53:36 |
|
|
|
|
|
|
... csontra fektetett éles késsel lefejthetjük a halhúst (filézés), vagy a gerincre merőlegesen 1,5-2 cm vastag patkókat vághatunk. A patkókról vagy filékről vágjuk le az uszonyokat.
A halfejeket, uszonyokat, esetleg a sikeres filézés után a gerinccsontot, szeletelt vöröshagymával, a csont mennyiségéhez viszonyított három - három és félszeres mennyiségű hideg vízben, egy-két teá... |
2011-10-20 14:48:57 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál finomliszt
3 evőkanál tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál mustár
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
3 evőkanál étolaj
só
Elkészítés:
A halfejeket 2 liter vízben, babérlevéllel, 1 citromkarikával, fűszerkeverékkel, felkockázott hagymával megfőzzük, (a babérlevelet és citromkarikát eltávolítjuk) lepasszírozzuk.
Az olajban kar... |
2011-07-24 11:18:36 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágott kapor, petrezselyemlevél, 2-3 db babárlevél, 8-10 szem feketebors, 1 evőkanál friss tárkony (vagy egy mokkáskanál szárított), só.
A forrásban levő vízbe beletesszük a halfejeket- farkakat, és a zöldségeket és gyenge tűzön 20-25 percig főzzük. Leszedjük a habját, kidobjuk a fejeket, farkokat, beletesszük a fűszereket, fölforraljuk, hozzáadjuk az 5-6 cm szélesre ... |
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|