Belépés
Karácsonyi halleves
... pontyszelet
4 farok
ikra vagy tej
1 kg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg aszalt szilva

zsír
3 dl tejföl

Elkészítés
A megtisztított halfejeket, halszeleteket, kocsonyásító farokdarabokat tegyük egy lábasba. A hagymát karikázzuk fel, borítsuk be vele a húst, az egészet öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd só...
2014-12-04 20:38:05
x
... fél kg harcsa, fél kg hagyma, 5 dkg paprika, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só.
A halat kifilézem, darabokra vágom és a tejjel, vagy ikrával együtt besózva félreteszem. A halfejeket és a csontokat a vastag karikára vágott hagymával és sóval kis lángon, 2 liter vízben, másfél órát főzöm. A hallevet leszűröm, elkeverem a pirospaprikával, beleteszem a halakat, a cikkekr...
2014-02-08 19:53:08
Bajai halászlé
... halat alaposan lesózzuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát apró kockára felvágjuk.

A bográcsba beletesszük a hagymát, fokhagymát, a halászlékockát, a halfejeket, a farkát és az összes kárászt, majd felöntjük a 6 liter vízzel. Feltesszük a tűzre, és erős lángon kezdjük főzni.

Mikor felforrt, a habját kanállal lesimogatjuk, s amikor 4-5 per...
2013-12-19 17:36:02
Bajai halászlé
... kevesebb sót használunk, később még utána lehet sózni.

A két fej vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk, és a bajai halfőző bogrács aljára tesszük. Erre rárakjuk a lesózott halfejeket, a farkakat, majd a többi halszeletet. Az edénybe, amibe a hal lesózva állt 2 liter vizet öntünk (abból az edényből, amiben a halat és belsőségeket sóztuk) és még annyit, ami a főzés köz...
2013-10-16 11:13:32
Lengyel ünnepi tejfölös halleves recept
... fel a zöldségeket. Oldjuk fel a Zöldségleves-kockákat a vízben.Főzzük meg benne a hal fejeket és farkakat, a felaprított zöldségeket és a fűszereket.
Miután megfőtt, szedjük...
2012-10-31 15:18:18
szeretettel
...
Csikasz látóköréből.
De most még alacsonyan volt, ezért a kunyhó mögött foglalta el magát. Ez a foglalkozás
pedig mi lett volna más, mint - evés? Előkaparta hát a halfejeket, és gondosan megette a
tartalékot. Aztán lefeküdt, fülelődött, és becsukta a szemét.
A kunyhóból nyugodt lélegzés hallatszott, a berek mélyén egy bagoly szólt, a rekettyés |...
2012-04-04 14:42:36
Szegedi halászlé
... vöröshagyma, 5 dkg pirospaprika, 20 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, só.

A halakat kifilézzük, darabokra vágjuk majd a tejjel és ikrával együtt félre tesszük.

A halfejeket a csontokkal együtt vízbe feltesszük főni a vastag karikára felszeletelt hagymával együtt, 2 liter vízben majd sózzuk és kis lángon két órán keresztül főzzük.
Ezután a levét leszűr...
2011-12-11 17:53:36
Halászlé recept
... csontra fektetett éles késsel lefejthetjük a halhúst (filézés), vagy a gerincre merőlegesen 1,5-2 cm vastag patkókat vághatunk. A patkókról vagy filékről vágjuk le az uszonyokat.
A halfejeket, uszonyokat, esetleg a sikeres filézés után a gerinccsontot, szeletelt vöröshagymával, a csont mennyiségéhez viszonyított három - három és félszeres mennyiségű hideg vízben, egy-két teá...
2011-10-20 14:48:57
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... evőkanál finomliszt
3 evőkanál tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál mustár
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
3 evőkanál étolaj


Elkészítés:

A halfejeket 2 liter vízben, babérlevéllel, 1 citromkarikával, fűszerkeverékkel, felkockázott hagymával megfőzzük, (a babérlevelet és citromkarikát eltávolítjuk) lepasszírozzuk.
Az olajban kar...
2011-07-24 11:18:36
x
... apróra vágott kapor, petrezselyemlevél, 2-3 db babárlevél, 8-10 szem feketebors, 1 evőkanál friss tárkony (vagy egy mokkáskanál szárított), só.
A forrásban levő vízbe beletesszük a halfejeket- farkakat, és a zöldségeket és gyenge tűzön 20-25 percig főzzük. Leszedjük a habját, kidobjuk a fejeket, farkokat, beletesszük a fűszereket, fölforraljuk, hozzáadjuk az 5-6 cm szélesre ...
2011-03-20 08:45:28
1 2 3 4 
Címkék: LEVES AJÁNLAT, megtisztított halfejeket, hagymát karikázzuk, egészet öntsük, halat kifilézem, vastag karikára, hallevet leszűröm, fokhagymát apró, bográcsba beletesszük, összes kárászt, habját kanállal, bajai halfőző, lesózott halfejeket, többi halszeletet, felaprított zöldségeket, kunyhó mögött, kunyhóból nyugodt, berek mélyén, bagoly szólt, halakat kifilézzük, csontokkal együtt, levét leszűr, gerincre merőlegesen, patkókról vagy, sikeres filézés, csont mennyiségéhez, mokkáskanál szárított, forrásban levő, halfejeket- farkakat, fűszerkeverékkel, citromkarikával, pirospaprikával, lepasszírozzuk, vöröshagymával, halászlékockát, farokdarabokat, megtisztított, halszeleteket, citromkarikát, mennyiségéhez, gerinccsontot, babérlevéllel, felkockázott, zöldségleves, babérlevelet, eltávolítjuk, vöröshagymát, lesimogatjuk, viszonyított, lefejthetjük, felszeletelt, pirospaprika, belsőségeket, fölforraljuk, kocsonyásító, szerecsendió, zöldségeket, merőlegesen, pontyszelet, beletesszük, felaprított, hallatszott, félreteszem,
© 2013 TVN.HU Kft.