|
|
|
... felül egy tányér étellel is el kellett, hogy lássák az alkalmazottakat, a fiatal, jóétvágyú molnárlegényeket....
Adott volt a hal, adott volt a liszt. A legegyszerűbb az volt, ha a hallevesbe, a halászlébe gyúrt tésztát is főztek. A molnárné feladata volt mindez. Aztán Kalocsa, Paks, Baja környékének híres étele lett a halászlé.
A dunai halászlének is vannak "válfajai",... |
2010-11-15 04:42:49 |
|
|
|
|
|
|
... adagonként.
Hozzávalók: 24 tisztított rák (scampi), só, frissen őrölt feketebors, 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál Pernod, 200 gramm édeskömény gumó, 2 evőkanál vagdalt mogyoróhagyma, 1/4 liter halleves (késztermék), csipetnyi sáfránypor, 200 g Créme fraiche, 1 paradicsom, 1 evőkanál vagdalt édeskömény zöldje, csipetnyi Cayanne bors
1. Fűszerezzük a rákot kevés sóval, borssal... |
|
2010-11-10 05:25:20 |
|
|
|
|
|
|
... adagonként.
Hozzávalók: 12 óriásgarnéla, páncéljában, 1 citrom leve, néhány csepp Worcester szósz, só, frissen őrölt bors, 2 mogyoróhagyma, 5 evőkanál vaj, 1/4 liter fanyar vörösbor, 1/4 liter halleves (késztermék), 1 szárított babérlevél, 2 evőkanál liszt, 1 késhegynyi sáfrány, 4 evőkanál vagdalt zsázsa, retekszeletek
1. Csavarjuk le a garnélát a testről, a farkát szedj... |
2010-11-10 05:23:35 |
|
|
|
|
|
|
... 510 kcal adagonként.
Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál vagdalt mogyoróhagyma, 4 tengeri halfilé, 150 - 150 g (lepényhal), só, frissen őrölt feketebors, 150 ml fehérbor, 150 ml halleves (késztermék), 1 grapefruit, 300 g créme fraiche, 15 g friss gyömbér, csipetnyi cayenne-bors
1. Kenjünk ki vajjal egy serpenyőt. Vagdaljuk fel a mogyoróhagymát, tegyük a hallal a ser... |
|
2010-11-10 04:43:52 |
|
|
|
|
|
|
... póréhagyma, édeskömény és metélőzeller, 150 g sárgarépa, 100 g fehérrépa, 50 g mogyoróhagyma, 1 fokhagymagerezd, 2 evőkanál vaj, 1 babérlevél, 1 csomó kakukkfű, 225 ml száraz fehérbor. 1/2 liter halleves (késztermék), 1 evőkanál Noilly Prat (francia vermut), 1 teáskanál só, 1 teáskanál feketebors, csipetnyi Cayanne-bors, 4 lazacszelet. 220 - 220 g, 3 evőkanál durvára vagdalt petre... |
|
2010-11-09 06:59:16 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése kb. 1 órát vesz igénybe. Rizzsel kínáljuk. Adagonként kb. 670 kcal.
Hozzávalók: 200-200 g piros, sárga, kockára vágott paprika, 5 evőkanál vaj, 100 ml halleves (késztermék), 2 evőkanál Noilly Prat (francia vermut), 400 g tejszín, só, fehérbors, csipetnyi cukor, 1 kg friss tengeri hal (ördöghal) vagy 2 tengeri hal kifilézve, kevés citromlé, kevés liszt, 2 e... |
2010-11-09 06:19:16 |
|
|
|
|
|
|
... passzírozzuk ... |
2010-11-09 04:58:30 |
|
|
|
|
|
|
... megfőtt... |
2010-11-08 04:27:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 30 dkg halfilé, egy fél citrom leve, 1 húsleveskocka, bors, babérlevél, egy kiskanál paradicsompüré, egy doboz fehérbab konzerv vagy 15 dkg fehér bab.
A halat kétujjnyi darabokra vágjuk, citromlével megöntözzük, és fél óráig állni hagyjuk. Másfél liter vizet felforralunk, feloldunk benne egy húsleveskockát, néhány szem borssal, egy babérlevéllel és egy kis... |
2010-11-06 07:33:42 |
|
|
|
|
|
|
... nemzetközi repülőtér, hanem csak egy festői halászfalu, akadtak ott kis osteriák, ahol a legolcsóbb halakból - és mondani sem kell, langusztafarkak nélkül - egyszerű és jó halleves készült.
Hozzávalók: különféle halak, olaj, paradicsom, 1 csípős paprika, fokhagymagerezdek, petrezselyem, tengervíz, fehér kenyér.
Edényben vizet forralunk, ebbe olajat, néhány me... |
2010-11-04 04:13:20 |
|
|
|
|