Belépés
DUNAI HALÁSZlevek
... felül egy tányér étellel is el kellett, hogy lássák az alkalmazottakat, a fiatal, jóétvágyú molnárlegényeket....
Adott volt a hal, adott volt a liszt. A legegyszerűbb az volt, ha a hallevesbe, a halászlébe gyúrt tésztát is főztek. A molnárné feladata volt mindez. Aztán Kalocsa, Paks, Baja környékének híres étele lett a halászlé.
A dunai halászlének is vannak "válfajai",...
2010-11-15 04:42:49
"Saint Tropez" rák
... adagonként.
Hozzávalók: 24 tisztított rák (scampi), só, frissen őrölt feketebors, 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál Pernod, 200 gramm édeskömény gumó, 2 evőkanál vagdalt mogyoróhagyma, 1/4 liter halleves (késztermék), csipetnyi sáfránypor, 200 g Créme fraiche, 1 paradicsom, 1 evőkanál vagdalt édeskömény zöldje, csipetnyi Cayanne bors
1. Fűszerezzük a rákot kevés sóval, borssal...
2010-11-10 05:25:20
Óriás garnéla sáfrányszószban
... adagonként.
Hozzávalók: 12 óriásgarnéla, páncéljában, 1 citrom leve, néhány csepp Worcester szósz, só, frissen őrölt bors, 2 mogyoróhagyma, 5 evőkanál vaj, 1/4 liter fanyar vörösbor, 1/4 liter halleves (késztermék), 1 szárított babérlevél, 2 evőkanál liszt, 1 késhegynyi sáfrány, 4 evőkanál vagdalt zsázsa, retekszeletek
1. Csavarjuk le a garnélát a testről, a farkát szedj...
2010-11-10 05:23:35
Gyömbéres hal grapefruitta
... 510 kcal adagonként.
Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál vagdalt mogyoróhagyma, 4 tengeri halfilé, 150 - 150 g (lepényhal), só, frissen őrölt feketebors, 150 ml fehérbor, 150 ml halleves (késztermék), 1 grapefruit, 300 g créme fraiche, 15 g friss gyömbér, csipetnyi cayenne-bors
1. Kenjünk ki vajjal egy serpenyőt. Vagdaljuk fel a mogyoróhagymát, tegyük a hallal a ser...
2010-11-10 04:43:52
Zöldséges lazac
... póréhagyma, édeskömény és metélőzeller, 150 g sárgarépa, 100 g fehérrépa, 50 g mogyoróhagyma, 1 fokhagymagerezd, 2 evőkanál vaj, 1 babérlevél, 1 csomó kakukkfű, 225 ml száraz fehérbor. 1/2 liter halleves (késztermék), 1 evőkanál Noilly Prat (francia vermut), 1 teáskanál só, 1 teáskanál feketebors, csipetnyi Cayanne-bors, 4 lazacszelet. 220 - 220 g, 3 evőkanál durvára vagdalt petre...
2010-11-09 06:59:16
Halérmék kétféle mártással
...
Elkészítése kb. 1 órát vesz igénybe. Rizzsel kínáljuk. Adagonként kb. 670 kcal.
Hozzávalók: 200-200 g piros, sárga, kockára vágott paprika, 5 evőkanál vaj, 100 ml halleves (késztermék), 2 evőkanál Noilly Prat (francia vermut), 400 g tejszín, só, fehérbors, csipetnyi cukor, 1 kg friss tengeri hal (ördöghal) vagy 2 tengeri hal kifilézve, kevés citromlé, kevés liszt, 2 e...
2010-11-09 06:19:16
Provánszi halleves
... passzírozzuk ...
2010-11-09 04:58:30
Halleves korpaciberével
... megfőtt...
2010-11-08 04:27:02
Halleves
...
Hozzávalók: 30 dkg halfilé, egy fél citrom leve, 1 húsleveskocka, bors, babérlevél, egy kiskanál paradicsompüré, egy doboz fehérbab konzerv vagy 15 dkg fehér bab.
A halat kétujjnyi darabokra vágjuk, citromlével megöntözzük, és fél óráig állni hagyjuk. Másfél liter vizet felforralunk, feloldunk benne egy húsleveskockát, néhány szem borssal, egy babérlevéllel és egy kis...
2010-11-06 07:33:42
Halleves (egészen egyszerűen)
... nemzetközi repülőtér, hanem csak egy festői halászfalu, akadtak ott kis osteriák, ahol a legolcsóbb halakból - és mondani sem kell, langusztafarkak nélkül - egyszerű és jó halleves készült.
Hozzávalók: különféle halak, olaj, paradicsom, 1 csípős paprika, fokhagymagerezdek, petrezselyem, tengervíz, fehér kenyér.
Edényben vizet forralunk, ebbe olajat, néhány me...
2010-11-04 04:13:20
1 2 3 ..12 13 .17 18 19 .23 24 25 
Címkék: DUNAI HALÁSZlevek, Saint Tropez, Aztán Kalocsa, Noilly Prat, tányér étellel, halászlébe gyúrt, molnárné feladata, dunai halászlének, rákot kevés, farkát szedj, kiskanál paradicsompüré, doboz fehérbab, halat kétujjnyi, festői halászfalu, legolcsóbb halakból, molnárlegényeket, sáfrányszószban, alkalmazottakat, langusztafarkak, fokhagymagerezd, húsleveskockát, paradicsompüré, korpaciberével, mogyoróhagymát, babérlevéllel, mogyoróhagyma, legegyszerűbb, húsleveskocka, retekszeletek, petrezselyem, óriásgarnéla, metélőzeller, felforralunk, grapefruitta, passzírozzuk, környékének, fűszerezzük, lazacszelet, elkészítése, páncéljában, halászlének, citromlével, halászlevek, megöntözzük, adagonként, nemzetközi, hozzávalók, tisztított, legolcsóbb, feketebors, póréhagyma, paradicsom, édeskömény, késztermék, sáfránypor, halászfalu, babérlevél, grapefruit, hallevesbe, halászlébe, késhegynyi, egyszerűen, forralunk, provánszi, csipetnyi, teáskanál, darabokra, szárított, mártással, lepényhal, különféle,
© 2013 TVN.HU Kft.