Belépés
Halleves (különleges alkalmakr
... és elpárologtatjuk. Azután néhány megtisztított paradicsomot is belefőzünk.
Ezt követően először a valamivel szívósabb tintahalakat tesszük bele az edénybe, lassan puhítjuk őket, a halleves hozzáöntögetésével. Mintegy negyedóra múlva következnek a languszták, további 10 perc múlva a többi haldarab és az igen gondosan megmosott kagylók. (A legjobb, ha mérsékelt tűzön, egészen ...
2010-11-04 04:12:57
Halleves (egyszerűen)
I. ZUPPA DE PESCE
Hozzávalók tányéronként: 30 dkg nagy és kis hal, 10 dkg tintahal, egy marék kagyló, néhány rák, lehetőleg egy langusztafarok; olívaolaj, fokhagyma, víz, sűrített paradicsom, bors, zöldpaprika, petrezselyem, fehér kenyérszeletek.
Mély kondérban, amelyben bőséges olívaolaj forrong, megpirítunk szeletekre vágva egy fél fokhagymát, majd máris kivesszük a...
2010-11-04 04:12:33
ZUPPA DI PESCE Halleves
... Gennarót (Januariust) magasztalja, a zuppát meg úgy, ahogyan a zi' Teresa (Teréz Néne) híres éttermében készítik; Bari polgára szent Miklóst a három arany gömbjével hatalmasabbnak tartja, a hallevest meg hagymával sokkal ízletesebbnek. Ki-ki aszerint, mi volt gyermekkorának első ilyen élménye . . .
Róma nyelvét és a zuppát én magam sora Emma (sora = signora), jó házmesternéni...
2010-11-04 04:12:01
Allergia, bőrbetegségek,
... tálaljuk.
2. Lapos korong alakúra nyomva teflonedényben pici zsiradékon kisütjük, salátával tálaljuk.
3. Áztatott zsemlével készítve finom fasírt lesz belőle, de apró gombócként hallevesbe is főzhetjük, és gyerekeknek is adhatjuk.

Csontritkulás
Mellőzzük: a dohányzást, kávét, zsíros ételeket. Csonttáplálók: tej, tejtermékek, olajos hal, mák, mogyoró, diób...
2010-10-24 12:39:52
Mit - mibe tehetünk?
... túrós ételek


Kurkuma
mártások,
ételek színezése


Lestyán
levesek, főzelékek, pástétomok, mártások, saláták


Levendula
hallevesek, halételek, ürühúsok, fűszerező szószok, saláták, gyros (savarma)


Majoranna
mártások, hústöltelékek, pástétomok, zöldséglevesek, omlettek,
halak, vadak, csirk...
2010-10-09 10:47:56
Tárkonyos halleves
Tárkonyos halleves
Hozzávalók: 600 g pontyfilé, 80 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 200 g petrezselyemgyökér, 100 g zeller, 20 g liszt, 50 g vaj vagy margarin, 2 dl tejföl, 150 g zöldborsó, só, őrölt bors, tárkony, tárkonyecet
Elkészítése: A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagym...
2010-09-20 16:54:07
Tápéi halleves
Tápéi halleves
A 40 dkg tisztított és 3 cm széles darabokra vágott pontyszeleteket sózzuk és kb. 1/2 órán át, állni hagyjuk. Közben egy nagyobb lábasban 10 dkg finomra vágott vöröshagymát 5 dkg zsíron megfonnyasztunk, majd kevés liszttel meghintjük. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd 2 evőkanál pirospaprikát adunk hozzá, és 1 1/2 liter vízzel felengedjük. Ugyancsak hozzáadju...
2010-09-03 05:56:13
Marosmenti halleves
Marosmenti halleves
Hozzávalók: 3 kg többféle hal és halfej, 2 kg hal egészben, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, 3 fehérrépa, 2 evőkanál zsír vagy olaj, 1 kg burgonya, bazsalikom, sáfrány, petrezselyemzöldje, laska tészta, 1 sárgarépa, 1 kiskanál szemes bors, 1 zellergyökér.
Bográcsban, olajon finomra vágott vöröshagymát szőkére pirítunk, maj...
2010-09-01 20:51:07
Al-dunai halleves
Hozzávalók 5 személyre:
1 kg szálkamentes hal, 10 dkg hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 2 zöldpaprika, 10 dkg friss paradicsom, 3 dl tejföl, 2-3 kávéskanál pirospaprika, 1 babérlevél, őrölt bors, só, 3 tojássárgája.
Elkészítése: A hal fejét levágjuk, a halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk...
2010-08-29 17:23:30
Tárkonyos halleves
...
Hozzávalók:
600 g pontyfilé, 80 g vöröshagyma, 200 g sárgarépa, 200 g petrezselyemgyökér, 100 g zeller, 20 g liszt, 50 g vaj vagy margarin, 2 dl tejföl, 150 g zöldborsó, só, őrölt bors, tárkony, tárkonyecet
Elkészítése:
A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát f...
2010-08-25 19:54:16
1 2 3 ..12 13 .18 19 20 .23 24 25 
Címkék: ZUPPA DI PESCE Halleves, ZUPPA DE PESCE, Teréz Néne, valamivel szívósabb, többi haldarab, igen gondosan, marék kagyló, három arany, filéket beirdaljuk, zöldségféléket megtisztítjuk, nagyobb lábasban, halat megtisztítjuk, húsát lefejtjük, pontyszeleteket, elpárologtatjuk, megfonnyasztunk, zöldséglevesek, langusztafarok, kenyérszeletek, hatalmasabbnak, zöldségféléket, gyermekkorának, teflonedényben, feldaraboljuk, megtisztított, megtisztítjuk, pirospaprikát, hústöltelékek, házmesternéni, ízletesebbnek, bőrbetegségek, csontritkulás, csonttáplálók, szálkamentes, vöröshagymát, zellergyökér, tintahalakat, petrezselyem, tányéronként, pirospaprika, paradicsomot, tojássárgája, elkészítése, tárkonyecet, zöldpaprika, fűszerezzük, felengedjük, vöröshagyma, gyerekeknek, következnek, tejtermékek, magasztalja, megpirítunk, belefőzünk, pástétomok, marosmenti, hozzávalók, hallevesek, paradicsom, szeletekre, különleges, fokhagymát, éttermében, egyszerűen, beirdaljuk, hallevesbe, gombócként, zsiradékon, dohányzást, tisztított, babérlevél,
© 2013 TVN.HU Kft.