|
|
|
... dl száraz minőségi fehérbor
* só
* őröltbors
* 1 ek citromlé
* 2 marék rukkola
elkészítés
1. A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe).
2. A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd á... |
2010-08-16 20:10:45 |
|
|
|
|
|
|
* 35 dkg garnéla , egészben
* 30 dkg lazacfilé
* 1 fej vöröshagyma
* 2 sárgarépa
* 1 fehérrépa
* 3 gerezd fokhagyma
* olívaolaj
* 1 kicsi zellergumó
* 4-5 ek tejszín
* 1,5 dl száraz minőségi fehérbor
... |
|
2010-08-14 23:21:54 |
|
|
|
|
|
|
... 1,5 dl száraz minőségi fehérbor
* só
* őröltbors
* 1 ek citromlé
* 2 marék rukkola
elkészítés
1. A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe).
2. A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerez... |
2010-08-14 22:05:43 |
|
|
|
|
|
|
... felengedjük 1 l vízzel, beledobunk 2 leveskockát, és bőven finomra vágott petrezselyem zöldjét. Ebben a levesben főzzük meg a kis töltött hagymatáskákat. Tejfölözve tálaljuk.
Halleves.
Előre elkészített mirelit, vagy konzerv halászléből készül.
Egy fazékba, amiben 1/4 l forró víz van, öntsük bele 1 doboz 0.5 kg mirelit halászlé tartalmát. 15 percig hagyj... |
|
2010-06-10 11:33:04 |
|
|
|
|
|
|
... a hálóhoz vezető néhány méteres úton kezünkkel kiszedtünk egy jókora árkot majd letakartuk hatalmas lapulevelekkel. Most aztán valóban itt volt a nagy öröm, mert az öregember megmaradt hallevesét a bográccsal együtt a vesszőkből font ajtó fölé raktuk, hogy éppen lezuhanjon, amikor kinyitja. Már alig vártuk, hogy megjöjjön az öregember az előző este kirakott hálók felszedése után. ... |
|
2010-05-09 20:39:12 |
|
|
|
|
|
|
... vezető néhány méteres úton kezünkkel kiszedtünk egy jókora árkot majd letakartuk
hatalmas lapulevelekkel. Most aztán valóban itt volt a nagy öröm, mert az öregember megmaradt
hallevesét a bográccsal együtt a vesszőkből font ajtó fölé raktuk,hogy éppen lezuhanjon, amikor kinyitja. Már alig vártuk, hogy megjöjjön az öregember az előző este kirakott hálók felszedése után.... |
2010-05-06 08:48:25 |
|
|
|
|
|
|
... három rész paprikából "magvastól" ledarált egy résznyi pritaminpaprikának a húsából ledarált, elvegyített sűrű "massza".
Kilónként 7-9 dg sóval tartósítják.
Felhasználható: hallevesek, különféle pörköltek, bográcsban készülő ételek ízesítésére. A viszonylag magas só tartalma miatt, ajánlott óvatosan bánni az étel sózásával. Csípőssége vetekszik a chiliszósszal!... |
2010-04-23 06:51:15 |
|
|
|
|
|
|
...70 dkg fehér húsú halfilé,
4 vastag szelet fehér kenyér,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
8 dl halié,
2 dl száraz fehérbor,
1 evőkanál fehérborecet,
1 csokor petrezselyem,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
3 babérlevél, őrölt bors,
4 evőkanál olívaolaj, friss kakukkfű, só
A lebőrözött, szálkamentes halfilét közepes nag... |
2010-04-19 20:17:26 |
|
|
|
|
|
|
...25 dkg halfilé (bármilyen folyami halból),
30 dkg halnyesedék,
2 tojás,
1 tojássárgája,
1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 fej hagyma,
1,5 dl tejföl,
fél száraz zsemle,
5 dkg liszt,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dkg vaj,
fél csokor petrezselyem,
majoránna,
... |
2010-04-19 19:40:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg fagyasztott tonhal,
3 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 nagy fej hagyma,
5 evőkanál vaj,
2 kanál liszt
3 tojás,
1 marék mazsola,
3 evőkanál őrölt dió,
só, cukor, bors,
kevés őrölt gyömbér,
kb. 10 evőkanál maceszdara.
Az apróra vágott hagymát 2 kanál vajban ... |
2010-04-19 18:24:54 |
|
|
|
|