Regisztráció  Belépés
Lakner Zoltán: Egy becsapott nemzedék öröksége
... elszenvedniük vagy ezek lehetőségét kell mérlegelniük egy-egy döntés alkalmával.

Bármennyi aggasztó esemény szabdalta is a rendszerváltás utáni korszakot, bármennyi elégedetlenség halmozódott is fel, sokáig nem éreztük, hogy benne van a pakliban a befutható pályák teljes bezáródása vagy mondjuk a listázás, a megfigyelés, a betiltás.

Ilyen helyzetben egy j...
2018-04-19 21:51:18
Újjáélesztik a Bogyiszlói Holt-Dunát
... felőli, keleti partján pedig a hullámverés csuszamlást okoz a parton, és a víz magántelkekre is benyúlik - tette hozzá.
Az 52 hektáros holtág medrében mintegy 600 ezer köbméter iszap halmozódott fel; a projekt keretében part menti kotrással néhány ezer köbméternyit emelnek ki a mederből. A part "elhabolását" akác cölöpsor kiépítésével akadályozzák meg - ismertette.
A ter...
2018-03-24 07:04:41
Gyorsan növekszik a csendes-óceáni műanyaghulladék mennyisége
... hogy az adatok tükrében ideje azonnali lépéseket tenni a műanyag tengerekbe áramlása ellen, az eddig odakerült hulladékot pedig el kell takarítani.
A hulladék öt óceáni térségben halmozódott fel, a legnagyobb szemétfolt Hawaii és Kalifornia között terül el.
A kutatók hajókról és repülőkről térképezték fel a Csendes-óceán északi térségét, ahol az áramlatok és a szél össze...
2018-03-22 16:51:50
OVF: árvíz és belvíz ellen is védekeznek a szakemberek
...
Mint kifejtették: 2018. március elejére a Duna és a Tisza vízrendszerének sok részvízgyűjtőjén a sokéves átlagot meghaladó mennyiségű hó halmozódott fel, ami megnövelte egy, a tavaszi időszakban kialakuló árhullám kockázatát. Az azóta eltelt időszakban - elsősorban a bajor területeken, kisebb mértékben pedig a Morva vízgyűjtőjén végbement olvadás hatására - csökkent a hóvízké...
2018-03-22 12:41:28
Szeressük-e az illegálisan érkező migránsokat?
Kedves Deco!

Egész egyszerűen ismerethiányos vagy.
Tessék még többet informálódni.
Hidd el, nagy ez a világ - internet szinten- s rengeteg ismeret halmozódott fel benne.
Persze nyilván van sok hamis info is benne.
De Róka úr is említette Flaviust, aki igen sok történetet írt le. Hát....ő nem ma kezdte.
A nácik általi zsidóüldözés és emiatt 6 mill...
2018-03-12 23:41:01
Illegális bevándorlás - Német külügyi államminiszter: Soros György "démonizálása" veszélyes és elfogadhatatlan
...
A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa a Der Tagesspiegel című berlini lap hírportálján közölt interjúban kiemelte: nagy aggodalmat okoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a többségi demokrácia olyan felfogását képviseli, amely nem fordít kellő figyelmet a kisebbségekre és a többségitől eltérő véleményekre.
Hozzátette, hogy a "Stop Soros törvénycsomag" a magyar ci...
2018-02-27 19:15:42
Hangversennyel ünnepli születésnapját a Budafoki Dohnányi Zenekar
... Hollerung Gábor kitért arra is, hogy a zenekarban több kamaraegyüttes - többek között a BDZ Quartet, saját Big Band és a Swingt a la Django - működik. "Az együttesben sok kreativitás halmozódott fel, nagy az összetartó erő a tagok között és jó hangulatban folyik a munka" - jellemezte a zenekart.
Elmondta azt is, hogy a végzős konzervatóriumi és zeneművészeti egyetemi hallgat...
2018-02-27 13:53:04
Kiderült: az állam nyerészkedett a háztartásokon
... több pénzt vett ki a lakosság zsebéből, mint amennyit a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kabinetek . Tóth Bertalan korábbi kutatásai szerint így csak 2016-ban 50 milliárd forint "luxusprofit" halmozódott fel az állami gáznagykereskedőnél. Az összeg más szakértők szerint 2015-ben a százmilliárdot közelíthette.

A cikk nyomán nyilatkozatháború kezdődött. Az MSZP szerint szerint a...
2018-02-14 23:10:14
Horoszkóp


Bika: Kedves Bika! Szeretsz ragaszkodni a fizikai tárgyakhoz, de ez a ragaszkodás nem mindig visz előre. Most is sok olyan tárgy halmozódott fel nálad, az íróasztalodon, a polcodon, a fiókokban, amelyek teljesen feleslegesek. Ezek csak akadályozzák, hogy megtaláld azt, ami valóban fontos. Itt az ideje egy újab...
2018-01-31 11:26:46
A krioszféra szerepe a földi klíma alakításában.
... természetes körforgásában. Csak ennek a ténynek a figyelembevételével lehet megérteni, miként történhetett, hogy a Föld összes állandó jégkészletének több, mint 90 %-a a déli féltekén halmozódott fel. Köztudott, hogy a Földön a víz természetes körforgását a légkör tartja fenn. Ebből következően egyértelműen kijelenthető, hogy a krioszféra aszimmetrikus megoszlása a déli és az ész...
2018-01-20 13:37:47
1 2 3 .......27 28 ....41 42 ....54 55 56 
Címkék: Lakner Zoltán, Bogyiszlói Holt-Dunát, Soros György, Budafoki Dohnányi Zenekar, Kedves Deco, Német Szociáldemokrata Párt, Orbán Viktor, Stop Soros, Hollerung Gábor, Tóth Bertalan, Kedves Bika, becsapott nemzedék, csendes-óceáni műanyaghulladék, illegálisan érkező, állam nyerészkedett, krioszféra szerepe, földi klíma, rendszerváltás utáni, befutható pályák, hullámverés csuszamlást, projekt keretében, adatok tükrében, műanyag tengerekbe, eddig odakerült, legnagyobb szemétfolt, kutatók hajókról, szél össze, sokéves átlagot, tavaszi időszakban, azóta eltelt, bajor területeken, nácik általi, többségi demokrácia, többségitől eltérő, zenekarban több, tagok között, végzős konzervatóriumi, lakosság zsebéből, százmilliárdot közelíthette, cikk nyomán, fizikai tárgyakhoz, déli féltekén, légkör tartja, részvízgyűjtőjén, szociáldemokrata, elfogadhatatlan, műanyaghulladék, vízrendszerének, konzervatóriumi, százmilliárdot, rendszerváltás, hangversennyel, születésnapját, kamaraegyüttes, ismerethiányos, elégedetlenség,
© 2013 TVN.HU Kft.