Belépés
Rozmaringos tőkehalfilé párolt rizzsel és zöldséggel
... párolóedény aljába vizet töltünk, majd a fölé helyezett műanyag edénybe beleöntjük a bögrényi rizst, és hozzáadunk ugyanannyi vizet.
Egy-egy darab alufóliára helyezzük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, mindkettőre rárakunk egy-egy citromkarikát, egy-egy ág rozmaringot, majd becsomagoljuk, és a batyukat a párolóedény következő szintjére he...
2018-08-21 00:58:13
Pikáns párolt hal
... paprikákat, valamint a megtisztított hagymát és édesköményt csíkokra metéljük. Az édeskömény zöldjét félretesszük a díszítéshez. A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A megmosott halszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és megsózzuk, megborsozzuk.
Mély serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Közepes tűzön a halszeleteket az egyik felükön aranyszínűr...
2018-05-30 23:27:55
Rácos rakott hal
... olaj


Elkészítés: A tepsi alját beterítjük a szalonnaszeletekkel. Erre rátesszük a megtisztított, hasábokra vágott
burgonyát, amin elhelyezzük a besózott
halszeleteket. A felkarikázott paprikát és paradicsomot elosztjuk rajta, meghintjük petrezselyemmel. Ugyanezt még egyszer megismételjük. Végül a tetejét meglocsoljuk olajjal.

L...
2018-05-21 01:13:30
Rántott hal kínai kel salátával
... cápaharcsafilé (bármilyen jó)
Fél tojás
2 evőkanál tej
5 dkg morzsa
1 dl olaj

Elkészítés:

A tojást felverjük a tejjel, majd megmártjuk benne a halszeleteket. Utána megforgatjuk a zsemlemorzsába, és közepesen meleg olajban pár perc alatt mindkét oldalát kisütjük.

Hozzávalók a salátához:

20 dkg majonéz
10 dkg tejfö...
2018-02-18 08:43:21
Mediterrán tepsis hal
... tőkehal)
3-4 szál bazsalikom
3-4 szál petrezselyem
5-6 szál snidling
1/2 citrom leve
5 dkg vaj
20 dkg koktélparadicsom
só, bors


A halszeleteket meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

A zöldfűszereket finomra vágjuk vagy késes robotgéppel felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a zöldfűs...
2018-01-24 19:59:49
Étel - mesék Fogasszelet Gundel módra
A palócleves megalkotójaként ismert Gundel János ( 1844 - 1915 )
a balatoni fogast is kitűnően készítette az általa bérelt pesti István
Főherceg Szálloda konyháján . A megsózott filéket egész borssal
és finomra vágott hagymával együtt vajjal kikent tepsibe tette ,
fehérborral leöntve sütőben párolta 5 percig , majd kiszedte egy
kivajazott tálra . A hal ...
2018-01-20 12:45:22
Fokhagymás hal ropogós bundában
... hekk....)
fokhagyma
tej
finomliszt

A "panírhoz":
fél csésze étkezési keményítő
fél csésze finomliszt
2 tojássárgája
só és jéghideg víz
A sütéshez: sütőolaj


A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű ...
2018-01-06 23:26:12
Dorozsmai molnárponty
... g sampinyon gomba
1 kk. pirospaprika
2 dl tejföl
250 g csuszatészta
olaj a sütéshez
4-5 ek. zsemlemorzsa
1-2 szál petrezselyem


1. A halszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, fél órára besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldségeket megmossuk, a paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a par...
2017-12-31 16:37:01
Ropogós rántott hal a sütőből
... tojás
15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1/2 dl olaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral. A halszeleteket szárazra töröljük egy papírtörlővel, majd enyhén besózzuk őket. Egy villa segítségével egyenként beleforgatjuk őket a lisztbe, majd felvert a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
...
2017-09-25 22:13:45
Halak a grillen
... sütés előtt

A halakat sokféle módon elkészíthetjük a grillen. Süthetünk egyben kisebb és nagyobb halakat, a hal húsát grillezhetjük bőrén, használhatunk filét, süthetünk halszeleteket, s fóliába rejtve is elkészíthetjük a halat.

Grillezésre nagyon alkalmas többek között az afrikai harcsa, a naphal, a keszeg, a makréla, a pisztráng, a durbincs, a busa, a tonha...
2017-08-17 23:41:20
1 2 3 .............44 45 .......66 67 ......88 89 90 
Címkék: Gundel János, Főherceg Szálloda, fölé helyezett, bögrényi rizst, párolóedény következő, megtisztított hagymát, édeskömény zöldjét, megtisztított fokhagymát, megmosott halszeleteket, egyik felükön, tepsi alját, felkarikázott paprikát, tetejét meglocsoljuk, tojást felverjük, halszeleteket meglocsoljuk, zöldfűszereket finomra, vajat felolvasztjuk, palócleves megalkotójaként, balatoni fogast, általa bérelt, megsózott filéket, halszeleteket kicsit, tengeri halat, kiló halhoz, zárható tetejű, halszeleteket megmossuk, szalonnát apróra, hagymát meghámozzuk, zöldségeket megmossuk, paprikát kicsumázzuk, sütőt előmelegítjük, halszeleteket szárazra, villa segítségével, halakat sokféle, afrikai harcsa, koktélparadicsom, petrezselyemmel, megalkotójaként, lecsepegtetjük, elkészíthetjük, zsemlemorzsába, cápaharcsafilé, zöldfűszereket, becsomagoljuk, előmelegítjük, felkarikázzuk, halszeleteket, megtisztított, citromkarikát, felolvasztjuk, beleforgatjuk, papírtörlővel, felkarikázott, megismételjük, hozzákeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.