Belépés
Tájak és ízek - Balatoni kóstoló
... Balatonnál . A környék séfjei
szerint a halászlé akkor a legfinomabb , ha minél több
halfajtából készítik : a paprikával főtt halleveshez többnyire
ponty - vagy harcsaszeleteket használnak , és tészta
nélkül , friss fehér kenyérrel - és persze jófajta borral
együtt - kínálják . Természetesen az étlapokról roston vagy
nyárson sült halak sem h...
2017-07-01 20:16:44
Nincs Cím
... visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.

5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc).

6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisül...
2016-06-23 19:12:45
Sütőben sült harcsaszelet
... paprikát összekeverjük. Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük . 2-3 szelet citromkarikát teszünk a halak mellé.
200 fokra felhevített sütőbe toljuk, amikor megpirult, megfordítjuk. A sütőben kb. ...
2016-02-18 23:40:49
Afrikai harcsa tepsiben
... locsolgatva az alatta lévő olajjal.






A harcsaszeleteket bevagdossuk,beletesszük a szalonnadarabokat,majd bekenjük az összekevert olajos fűszerekkel.Tepsibe rakjuk,és hagyjuk állni.


...
2015-05-04 13:49:08
Halételek
... (4 személyre)

4 (kb. 80 dkg) harcsaszelet
1 csapott evőkanál
halfűszerkeverék

1 dl olaj
10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A harcsaszeleteket besózom, bedörzsölöm a halfűszerekkel, és hűtőszekrényben 1 órán át pihentetem, hogy a fűszerek és a só jól átjárja. Kevés olajat forrósítok. A harcsaszeleteket morzsába mártom, és a forró ...
2015-04-07 10:01:52
Roston harcsafilé joghurtos salátával
... liszt
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk, összekeverjük. A metélőhagymát apróra vágjuk, és elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük.

A harcsaszeleteket sűrűn bevagdossuk, de nem vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk, és 10-15 percig hagyjuk állni, majd lisztbe forgatjuk, és grillen vagy serpenyőben pirosra sütjük.

A harcs...
2014-07-27 14:13:04
Harcsapaprikás túróscsuszával
... visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.

5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc).

6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisül...
2014-07-25 23:35:52
Főfogások savanyú káposztából
... harcsatekercs

Hozzávalók:
6-8 szelet harcsafilé (lehet folyami, afrikai), hal fűszerkeverék, savanyú káposzta,szeletelt bacon, tejföl

Elkészítés:
A kifilézett harcsaszeleteket hal fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és 3 órát állni hagyjuk hűtőszekrényben.

A savanyú káposztát megpároljuk, a harcsaszeletekbe göngyöljük, majd szalonnaszeletekbe ...
2012-11-05 08:19:55
Harcsa vincellér módra otelló szőlővel
... beletesszük egy serpenyőbe, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat. Lefedve kb. 10 perc alatt készre pároljuk a harcsaszeleteket, majd kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

A visszamaradt fűszeres borba belekanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve addig melegítjük, míg a vaj telj...
2012-10-14 22:01:51
Harcsaszelet Molnárné módra recept
... pirosra sütjük.
A Rama margarint felhevítjük és ha elkezd barnulni, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, pici sót, citromlevet, borsot. Ezt kenjük a harc...
2012-09-29 19:55:21
1 2 3 4 5 
Címkék: Nincs Cím, Harcsaszelet Molnárné, környék séfjei, halászlé akkor, paprikával főtt, étlapokról roston, halat kivesszük, kevés tejföllel, szalonna kisül, lisztes keverékbe, tepsit kibélelünk, bepanírozott harcsaszeleteket, kicsit olívaolajjal, halak mellé, alatta lévő, harcsaszeleteket bevagdossuk, összekevert olajos, harcsaszeleteket besózom, harcsaszeleteket morzsába, zöldségeket megmossuk, metélőhagymát apróra, harcsaszeleteket sűrűn, kifilézett harcsaszeleteket, savanyú káposztát, harcsaszeletekbe göngyöljük, ízlés szerinti, visszamaradt fűszeres, halfűszerkeverék, harcsaszeleteket, fűszerkeverékkel, harcsaszeletekbe, visszahelyezzük, szalonnazsírban, hűtőszekrényben, túróscsuszával, halfűszerekkel, harcsapaprikás, belekanalazzuk, megspricceljük, pörköltalapot, tetszőlegesen, összekeverjük, hozzáadásával, metélőhagymát, halszeleteket, beleforgatjuk, citromkarikát, természetesen, harcsatekercs, fűszerkeverék, megfordítjuk, harcsaszelet, babérlevelet, olívaolajjal, visszamaradt, bepanírozott,
© 2013 TVN.HU Kft.