|
|
|
... Balatonnál . A környék séfjei
szerint a halászlé akkor a legfinomabb , ha minél több
halfajtából készítik : a paprikával főtt halleveshez többnyire
ponty - vagy harcsaszeleteket használnak , és tészta
nélkül , friss fehér kenyérrel - és persze jófajta borral
együtt - kínálják . Természetesen az étlapokról roston vagy
nyárson sült halak sem h... |
2017-07-01 20:16:44 |
|
|
|
|
|
|
... visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.
5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc).
6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisül... |
|
2016-06-23 19:12:45 |
|
|
|
|
|
|
... paprikát összekeverjük. Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük . 2-3 szelet citromkarikát teszünk a halak mellé.
200 fokra felhevített sütőbe toljuk, amikor megpirult, megfordítjuk. A sütőben kb. ... |
2016-02-18 23:40:49 |
|
|
|
|
|
|
... locsolgatva az alatta lévő olajjal.
A harcsaszeleteket bevagdossuk,beletesszük a szalonnadarabokat,majd bekenjük az összekevert olajos fűszerekkel.Tepsibe rakjuk,és hagyjuk állni.
... |
|
2015-05-04 13:49:08 |
|
|
|
|
|
|
... (4 személyre)
4 (kb. 80 dkg) harcsaszelet
1 csapott evőkanál
halfűszerkeverék
só
1 dl olaj
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A harcsaszeleteket besózom, bedörzsölöm a halfűszerekkel, és hűtőszekrényben 1 órán át pihentetem, hogy a fűszerek és a só jól átjárja. Kevés olajat forrósítok. A harcsaszeleteket morzsába mártom, és a forró ... |
|
2015-04-07 10:01:52 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk, összekeverjük. A metélőhagymát apróra vágjuk, és elkeverjük a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük.
A harcsaszeleteket sűrűn bevagdossuk, de nem vágjuk át. Sózzuk, borsozzuk, és 10-15 percig hagyjuk állni, majd lisztbe forgatjuk, és grillen vagy serpenyőben pirosra sütjük.
A harcs... |
2014-07-27 14:13:04 |
|
|
|
|
|
|
... visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.
5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc).
6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisül... |
2014-07-25 23:35:52 |
|
|
|
|
|
|
... harcsatekercs
Hozzávalók:
6-8 szelet harcsafilé (lehet folyami, afrikai), hal fűszerkeverék, savanyú káposzta,szeletelt bacon, tejföl
Elkészítés:
A kifilézett harcsaszeleteket hal fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és 3 órát állni hagyjuk hűtőszekrényben.
A savanyú káposztát megpároljuk, a harcsaszeletekbe göngyöljük, majd szalonnaszeletekbe ... |
2012-11-05 08:19:55 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük egy serpenyőbe, felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjat. Lefedve kb. 10 perc alatt készre pároljuk a harcsaszeleteket, majd kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
A visszamaradt fűszeres borba belekanalazzuk a mézet, hozzáadjuk a vajat, majd kevergetve addig melegítjük, míg a vaj telj... |
2012-10-14 22:01:51 |
|
|
|
|
|
|
... pirosra sütjük.
A Rama margarint felhevítjük és ha elkezd barnulni, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, pici sót, citromlevet, borsot. Ezt kenjük a harc... |
2012-09-29 19:55:21 |
|
|
|
|