Regisztráció  Belépés
Az est harmóniája
Ignaz Heinrich von Wessenberg
- Az est harmóniája
.
A tó csöndes tükrében zöld hegyek,
köré kertek s fenyők karéja hajlik.
A csalitból, min átizzik az est,
csalogányok gyöngéd érzete hallik.
.
Pásztor-furulya visszhangjára vár:
citeraszó legényt s lányt hív táncba.
Hegyről vadászkürt zeng. Nyílsebesen
száguld a csapat a szarva...
2011-08-04 21:23:44
A Da Vinci kód 31.
...- Drákói? - Fache hangjából némi türelmetlenség csendült ki. - Én távolról sem Sauniére szókapcsolatait találom itt a legérdekesebbnek.
Langdon nem tudta, mi járhat Fache eszében, de azt kezdte már gyanítani, hogy Drakón és Fache egész jól kijönnének egymással.
- Sauniére francia volt - közölte Fache a nyilvánvaló tényt. - Párizsban élt. Ezt az üzenetet azonban...
-...
2011-08-03 18:29:33
*TÍZ**CSAPÁS**és**PARANCSOLAT*
A kilences után következő tízes az első kétjegyű szám. Mivel az egyessel kezdődő számsort a nulla zárja, különös jelentőséggel bír. Az első négy szám összegeként (1+2+3+4=10) a ciklus végét, a befejezettséget jelöli, ezért Isten számaként él a köztudatban.

Egy másik variáció szerint, ha leírjuk növekvő sorrendben az egyjegyű számokat (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9), majd ...
2011-08-01 19:12:52
a *3-as* SZÁM HIEDELMEI
Talán a legszentebb szakrális szám. A hármast azonosították a világmindenség három szférájával, az istentriászokkal, a háromfejű istenekkel, a szentháromságokkal. Az északi germánok isteni triásza: Tór, Ódin és Tyr, a skandinávoké Ódin, Hönir és Loki, az ókori rómaiaké Jupiter, Juno és Minerva, a Védák istentriásza Indra, Agni és Szúrja, a hinduizmus szentháromsága: Brahmá, Visn...
2011-07-31 19:58:02
Kaffka Margit: AZ ORSÓ MELLŐL
...

FRÖHLICHNÉ KAFFKA MARGIT: AZ ORSÓ MELLŐL

A tavaszi nappal világosszürkén élte túl delét és halkan hanyatlott az este kimerültsége felé. Az öreg cseléd még mindig az edényekkel zörgött odakünn és a mosogatás profán zaja, a porcelánok fáradt csörömpölése szomorúan és siváran neszelt át a nagy, falusi szoba csendjén és betöltötte azt e fojtó és vigasztalan délut...
2011-07-27 20:25:19
A Da Vinci kód 25.
...- Langdon odamutatott Sauniére hasára. - Ez az ötszög minden dolgok női felét képviseli...azt a fogalmat, amelyet a vallástörténészek ,,szakrális nőiségnek" vagy ,,istennőkultusznak" neveznek. Sauniére mindenkinél többet tudott erről.
- Sauniére egy istennőszimbólumot rajzolt a hasára?
Langdonnak el kellett ismernie, hogy ez furcsának tűnhet.
- A l...
2011-07-25 20:51:16
A Kozmosz csodálatos elrendezé
A Kozmosz csodálatos elrendezése és harmóniája csak egy mindenható és mindentudó lény tervében születhetett meg. Ez mindörökre a legnagyobb felismerésem.

(Isaac Newton)


...
2011-07-25 11:58:03
A stressz ellenszere az
... tehetsz, és különféle technikákkal - például relaxálással, agykontrollal elejét veheted annak, hogy eluralkodjék rajtad.

Aki nem tudja kifejezni magát, annak a belső harmóniája felborul, illetve el sem jut ennek megteremtéséig. Kevesen gondolják, hogy önmagunk kifejezésének elfojtása sokkal gyakoribb oka a stressznek, mint a külső hatások. Az elfojtás frusztrálttá...
2011-07-24 06:23:14
Melkizédek arkangyal a Mértékl
... a földi értékek csak akkor válnak javatokra, ha az isteni Mértékkel nézitek, s mennyei szent Szívetek érti annak lényegét.
Ha értitek a LÉNYeget, az isteni Törvényt, akkor szent harmóniája benne van szívetekben és átvilágítja értelmeteket. Ekkor pontosan tudjátok Egységetek középpontjából, hogy minden TI VAGYTOK!


Bár az emberi lét támaszt szükségleteket benn...
2011-07-23 20:27:11
Paradicsomi szigetek.....
...7 szinte teljesen ismeretlen paradicsomi sziget

Nyaralás álmaid szigetén, ahol nincsenek hangos turisták, mindig van hely a strandon vagy szabad asztal az étteremben. Sőt, a helyzet még ennél is paradicsomibb. Az érintetlen természetben vendégszerető helybéliek lesik minden kívánságodat.

1. Skopelos.
...
2011-07-23 20:00:16
1 2 3 ..............................97 98 99 ................146 147 ................194 195 196 
Címkék: SZÁM HIEDELMEI, Kaffka Margit, ORSÓ MELLŐL, Ignaz Heinrich, FRÖHLICHNÉ KAFFKA MARGIT, Isaac Newton, *3-as* SZÁM, stressz ellenszere, nyilvánvaló tényt, üzenetet azonban, kilences után, első kétjegyű, egyessel kezdődő, nulla zárja, első négy, ciklus végét, befejezettséget jelöli, másik variáció, egyjegyű számokat, legszentebb szakrális, hármast azonosították, világmindenség három, háromfejű istenekkel, északi germánok, skandinávoké Ódin, ókori rómaiaké, hinduizmus szentháromsága, tavaszi nappal, este kimerültsége, öreg cseléd, edényekkel zörgött, mosogatás profán, porcelánok fáradt, ötszög minden, vallástörténészek &#8222, legnagyobb felismerésem, belső harmóniája, külső hatások, elfojtás frusztrálttá, földi értékek, isteni Mértékkel, isteni Törvényt, strandon vagy, érintetlen természetben, legérdekesebbnek, istentriászokkal, befejezettséget, szókapcsolatait, türelmetlenség, világmindenség, szentháromsága, szükségleteket, középpontjából, világosszürkén, megteremtéséig, visszhangjára, kifejezésének,
© 2013 TVN.HU Kft.