Regisztráció  Belépés
Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója októbertől
... pénteken közzétett adatok szerint július 1. és szeptember 15. között 74,69 dollár volt a kőolaj hordónkénti átlagára, amely meghatározza az üzemanyagok jövedéki adójának október 1-jétől hatályos mértékét.
Az Országgyűlés által 2016 júniusában elfogadott jövedékiadó-törvény a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját. Az adómértékek a kőolaj világpiaci árán...
2018-09-21 20:50:05
Romániai népszavazás - A kezdeményezők tiltakoznak a referendum pártpolitikai beskatulyázása ellen
... alkotmánymódosító népszavazást, amely úgy ponto...
2018-09-20 14:32:32
Romániai népszavazás - Törvényt módosít a kormány, hogy két napig szavazhassanak a család meghatározásáról
... házasságaként" meghatározó, az azonos neműek házasságkötésének legalizálását ellehetetlenítő törvénytervezetet - egy polgári kezdeményezés alapján - múlt héten fogadta el a román szenátus. A hatályos román alkotmányban "a házastársak önkéntes elhatározással létrehozott házassága" szerepel.
A szavazólapokon nem szerepel majd szövegszerűen a család új meghatározása, hanem arra ...
2018-09-18 20:15:00
Beazonosítottuk a 11 éves kislányt több alkalommal
... bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja". A Blikk úgy tudja, az eset súlyosságára való tekintettel napokon belül további nyomozati cselekmények várhatók.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet...
2018-09-14 23:12:32
Ombudsman: egyértelműsíteni kell a várandósgondozásról szóló rendeletet
... garantálására, hogy a védőnők az ombudsmani jelentésben foglalt szempontok szerint végezzék a várandósgondozási munkájukat, ha pedig szükségesnek látja, akkor a tárca vezetője fontolja meg a hatályos védőnői szakfelügyeleti iránymutatás megfelelő kiegészítését.
A közlés szerint egy civil jogvédő szervezet fordult a biztoshoz a várandósgondozás kapcsán tapasztalt jogértelmezés...
2018-09-07 14:03:25
Államtitkár: a vállalkozóknál is csökkenteni kell az adminisztrációt az adózás területén
... az adóhivatal, idén pedig 4,8 millió polgár helyett dolgozott, és a tavaszi adóváltozások majd tíz százalékkal csökkentették az adónemek számát. A szeptemberi adótanácskozás nemcsak a hatályos szabályok alkalmazásának gyakorlati kérdéseire adhat választ, hanem hozzájárulhat ahhoz is, hogy néhány éven belül radikálisan csökkenhessen a vállalkozások adózással összefüggő adminisztrác...
2018-09-02 10:17:40
Nagy kedvezménnyel utazhatnak ezentúl a cseh nyugdíjasok és a diákok
... milliárd forint) fog kerülni az idén az államkasszának. A menetjegyek reális, illetve kedvezményes ára közötti különbséget ugyanis az állam a közlekedési társaságoknak megtéríti.
A hatályos szabályok szerint a szolgáltatónak joga van, hogy bizonyos járatokat kivegyen a kedvezményezettek közül. Dan Tok közlekedési miniszter szerint azonban sem az állami, sem a magánszolgáltat...
2018-09-02 10:05:03
Szijjártó: 2019-ben indulhat a gázszállítás a horvát-magyar összekötő vezetéken
... Dubrovniki Fórum elnevezésű kül- és biztonságpolitikai nemzetközi tanácsozáson vesz részt a dél-dalmáciai városban.
Szijjártó Péter kiemelte, hogy legkésőbb 2020 végén lejár a jelenleg hatályos magyar-orosz gázvásárlási megállapodás, ami teljesen új helyzetet teremt majd, és amelynek nyomán Magyarország teljesen új forrásokat tud bevonni a gázellátásába.
"Ebből a szempo...
2018-09-02 10:01:47
HM: problémamentes a Honvédkórházban a túlmunka kifizetése
... a közelmúltban a kórház vezetősége - az orvosokkal folytatott egyeztető tárgyalások alapján - mintegy 40 százalékkal emelte meg - hangsúlyozta a HM.
A juttatásokat - a mindenkori hatályos jogszabályok betartásával - az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) továbbra is pontosan kifizeti a dolgozóknak.
Azt írták: a Honvédkórház az elmúlt időszakban nem tett mást, mint érv...
2018-08-31 12:29:08
Világítástechnikai Társaság: a fényforrás-piacról az izzók mintegy 20 százalékát kell kivezetni szeptembertől
... a Tungsram pedig termelését évek óta ennek szellemében irányítja.
A halogénizzóit a Tungsram elsősorban az Európai Unión kívüli területeken értékesíti, így az EU szeptember 1-től hatályos tiltása nem befolyásolja a gyártást és az értékesítést - tette hozzá.
Vámos Zoltán hangsúlyozta, a Tungsram a globális piacon prémium európai márkaként lép fel, a vállalat többnyire exp...
2018-08-29 14:53:24
1 2 3 ............310 311 .......466 467 ......620 621 622 
Címkék: Világítástechnikai Társaság, Dubrovniki Fórum, Szijjártó Péter, Egészségügyi Központ, Európai Unión, Vámos Zoltán, üzemanyagok jövedéki, kezdeményezők tiltakoznak, referendum pártpolitikai, család meghatározásáról, adózás területén, cseh nyugdíjasok, horvát-magyar összekötő, túlmunka kifizetése, izzók mintegy, kőolaj hordónkénti, kőolaj világpiaci, azonos neműek, polgári kezdeményezés, román szenátus, hatályos román, házastársak önkéntes, eset súlyosságára, hatályos törvények, vádak igaznak, tizenkettedik életévét, ombudsmani jelentésben, várandósgondozási munkájukat, tárca vezetője, hatályos védőnői, közlés szerint, civil jogvédő, várandósgondozás kapcsán, tavaszi adóváltozások, adónemek számát, szeptemberi adótanácskozás, hatályos szabályok, vállalkozások adózással, menetjegyek reális, közlekedési társaságoknak, szolgáltatónak joga, kedvezményezettek közül, dél-dalmáciai városban, jelenleg hatályos, kórház vezetősége, orvosokkal folytatott, mindenkori hatályos, elmúlt időszakban,
© 2013 TVN.HU Kft.