Regisztráció  Belépés
Nemzeti konzultáció - Fidesz: Soros György kézi vezérlésével születnek a brüsszeli migránspárti döntések
... készítette elő azt a jelentést, amelyet csütörtökön fogadott el az Európai Parlament, annak tartalma pedig pontról pontra visszaigazolja a milliárdos elgondolásait.
Kiemelte, az EP határozatában megtalálható a felső korlát nélküli kvóta a migránsok tagállamok közötti elosztására, Soros György szervezeteinek részvétele a migránsok betelepítésében, a családegyesítés felgyorsítá...
2017-11-18 13:41:56
Záloghitelező társaságot bírságolt meg az MNB
... jogával kapcsolatos jogszabályokat sértett meg, valamint a jogsértések hosszabb időn át számos kézizáloghitel-szerződést érintettek.
A bírság mellett az MNB hétfőn közzétett határozatában felhívta a pénzügyi vállalkozást a thm számítására, mértékére és közzétételére vonatkozó jogszabályi rendelkezések betartására.
A közlemény szerint 2016 augusztusa óta a jegybank 10 kéz...
2017-11-13 11:21:49
Nem engedélyezték a Belső-Józsefvárosi 175 éves "Virágfüzéres ház" bontását
... munkát illetően.
A felülvizsgálat során Budapest Főváros Kormányhivatala felügyeleti szervként megváltoztatta az elsőfokú építési-bontási engedélyt. A felülvizsgálat során hozott határozatában a kormányhivatal nem engedélyezte a műemlék épület bontását. A Helyettes Államtitkárság ezúton felhívja a műemlék épület tulajdonosának figyelmét állagvédelmi és felújítási kötelezetts...
2017-11-10 13:32:18
Illegális bevándorlás - Ismét szisztematikus határellenőrzésre kell számítani Magyarország határain
...
A szisztematikus határellenőrzést felfüggesztő kormányhatározat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.
A kormány előzőleg május 9-én hozott határozatában függesztette fel a szisztematikus határellenőrzést, az akkori indoklás szerint azért döntöttek így, mert az intézkedés bevezetését követően Magyarország határain a határforgalom aránytalan lassulásával járó elfogadhat...
2017-11-08 19:42:26
Katalán válság - Megsemmisítette a katalán függetlenségi nyilatkozatot a spanyol alkotmánybíróság
... is, amelyet a katalán függetlenségi pártok szeptember elején szavaztak meg a parlamentben, és amely Katalónia Spanyolországtól elszakadását szabályozta volna.
A bírói testület határozatában továbbá kitért arra is, hogy a katalán parlament elnöksége több felszólítás ellenére sem teljesítette az alkotmánybíróság határozatainak betartására vonatkozó törvényi kötelezettségét. Ez...
2017-11-08 18:11:30
Katalán válság - Puigdemont és a leváltott katalán kormánytagok is megkapták az első bírósági idézéseket
...
Carmen Lamela bíró határozatában három napon belül összesen 6,2 millió euró (1,9 milliárd forint) letétbe helyezésére kötelezte az érintetteket, az október 1-i, illegálisan megrendezett függetlenségi népszavazás költségeire költött közpénz fedezeteként.
Amennyiben az idézésnek nem tesznek eleget, a bíróság elrendelheti hatósági előállításukat.
José Manuel Maza span...
2017-10-31 20:04:24
Ab: nem alaptörvény-ellenes az állami szférában foglalkoztatottak nyugdíjának szüneteltetése
... szabályozás megfelelő egyensúlyt teremt-e a közérdek és az érintett személyek alapvető jogainak védelme között.
Az Alkotmánybíróság október 16-ai - most nyilvánosságra hozott - határozatában kimondta: a törvényhozó értékelésétől függ, hogy a közérdek érvényre juttatása érdekében a tulajdonhoz való jog korlátozása szükséges-e, azonban ennek kell, hogy legyen ésszerű alapja. A ...
2017-10-27 11:52:20
A közszféra vezetőit képzi az Állami Számvevőszék
... gyakorlatok terjesztése, valamint a közpénzügyi és vezetői ismeretek fejlesztése a közpénzügyi rendszer szervezetei körében. Ezt a célt erősítette meg, hogy 2015-ben az Országgyűlés határozatában bízta meg a Számvevőszéket, hogy szélesítse a vezetői rendszerekre vonatkozó tanácsadó tevékenységét és támogassa az etikus közpénzügyi vezetőképzést.
Mint mondta, a Számvevőszék en...
2017-10-26 14:13:09
Az MNB 6 millió forintra bírságolta a Mátra Takarékszövetkezetet
... több esetben huzamosan, a hitelintézet szerződési feltételeit rögzítő dokumentumokba, informatikai rendszerébe, illetve belső eljárásrendjébe építetten állt fenn.
A jegybank határozatában a Mátra Takarékszövetkezetet a bírság mellett kötelezte arra, hogy 2018. február 28-ig orvosolja a jogszabálysértéseket.
Kitértek arra is, hogy az MNB a pénzforgalmi ellenőrzések során...
2017-10-26 12:32:20
Megveszi az egykori cigány gyűjtőtábor helyén álló sertéshizlaldát a cseh állam
... probléma megoldását, de eddig egyik sem váltotta be ígéretét.
A témával az Európai Unió is foglalkozott, az Európai Parlament egy évtizede a csehországi romák helyzetéről elfogadott határozatában követelte a letyi sertéshizlalda lebontását és egy emlékmű felépítését.
"A cseh politikusoknak tudomásul kell venniük, hogy sok fájdalmas dolog történt a romák történelmében az ...
2017-10-24 10:42:13
1 2 3 ...................63 64 .........94 95 ..........125 126 127 
Címkék: Soros György, Állami Számvevőszék, Mátra Takarékszövetkezetet, Európai Parlament, Budapest Főváros Kormányhivatala, Helyettes Államtitkárság, Magyar Közlönyben, Katalónia Spanyolországtól, Carmen Lamela, José Manuel Maza, Európai Unió, brüsszeli migránspárti, katalán függetlenségi, spanyol alkotmánybíróság, leváltott katalán, első bírósági, állami szférában, közszféra vezetőit, egykori cigány, cseh állam, milliárdos elgondolásait, felső korlát, migránsok tagállamok, migránsok betelepítésében, családegyesítés felgyorsítá, jogsértések hosszabb, bírság mellett, pénzügyi vállalkozást, közlemény szerint, felülvizsgálat során, elsőfokú építési-bontási, műemlék épület, szisztematikus határellenőrzést, szerdai Magyar, kormány előzőleg, akkori indoklás, intézkedés bevezetését, határforgalom aránytalan, bírói testület, katalán parlament, alkotmánybíróság határozatainak, bíróság elrendelheti, érintett személyek, törvényhozó értékelésétől, közérdek érvényre, tulajdonhoz való, közpénzügyi rendszer,
© 2013 TVN.HU Kft.