Regisztráció  Belépés
Elfogadták a hetedik alaptörvény-módosítást
... bírósági szervezet legfőbb szerve a Közigazgatási Felsőbíróság, amely biztosítja a közigazgatási bíróságok jogalkalmazásának egységét, a közigazgatási bíróságokra kötelező jogegységi határozatot hoz.
Az Országos Bírósági Hivatalnak és az Országos Bírói Tanácsnak csak a rendes bíróságok felett lesz hatásköre.
A bírósági jogalkalmazással kapcsolatban rögzítették az alkotmá...
2018-06-20 15:42:17
Izrael üdvözölte az Egyesült Államok kilépését az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából
... amerikai döntés miatt, amely főként az ENSZ-grémium Izraellel kapc...
2018-06-20 07:21:13
November 25-e ezentúl a Vajdaság napja lesz Szerbiában
... hogy az addig Magyarországhoz tartozó Bácska, Bánság és Baranya a Szerb Királysághoz csatlakozik. A gyűlésen résztvevő 757 küldött közül csak egy volt magyar. Ez azt jelentette, hogy a határozatot voltaképpen az akkor kisebbségben lévő szerbség küldöttei szentesítették a többségi német és magyar lakosság megkérdezése nélkül, később pedig a trianoni békeszerződés erősítette meg. Az...
2018-06-19 19:43:01
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
... államfő államtitkárok kinevezéséről szóló átiratait ismertette, majd Kövér László házelnök elmondta: az igazságügyi bizottság fenntartotta az előző ciklusban a szemléltetésekről született határozatot.
A Ház ezt követően változtatás nélkül fogadta el az előzetesen közzétett napirendi javaslatot.
Interpellációk
Jobbik: mit tesz a kormány az elvándorlás ellen?
|...
2018-06-18 16:42:52
Illegális bevándorlás - EASO: csaknem felével csökkent a menedékkérők száma tavaly az EU-ban
... százalékpontos visszaesést jelent. Az összes határozat 53 százalékát Németországban hozták, bár a legnagyobb csökkenés is itt volt megfigyelhető. Másod- vagy magasabb fokon 274 ezer határozatot hoztak az illetékes hatóságok, ezen ügyekben 35 százalék volt az átlagos elismerési arány.
A kérelmek elismerésének aránya nagyon változó az európai országokban, különösképpen az Afgan...
2018-06-18 15:12:22
Brutálisan felpörgették a kilakoltatásokat: Már ennyi család
... után, április 30-án véget ért a kormány ideiglenes moratóriuma, május 1-jén meg is kezdődtek a kilakoltatások. A legtöbb érintett család már megkapta a lakása elhagyására felszólító határozatot.

Ellenzéki politikusok tavasszal törvényben tiltották volna meg, hogy gyermekes családokat utcára lehessen tenni. Elhelyezésük önkormányzati feladat lett volna. Az indítványról a...
2018-06-16 09:07:15
A prefektus nem tudta érvényteleníttetni a marosvásárhelyi iskolák többnyelvű feliratozására vonatkozó határoza
... mutatják be, a falakon nem látni egyetlen magyar nyelvű posztert, egyetlen magyar történelmi hős, költő vagy író képét sem.
A nyelvi környezetet kiegyensúlyozni hivatott önkormányzati határozatot a Szabad Emberek Pártja (POL) a Cemo segítségével dolgozta ki és nyújtotta be. A határozat kimondta, hogy magyarul is ki kell írni minden feliratot a marosvásárhelyi vegyes tannyelvű...
2018-06-15 14:45:55
A szejm határozatot fogadott el az Oroszországban politikai okokból fogva tartott ukrán állampolgárok védelmébe
...
A határozat tervezetét a fő ellenzéki erő, a Polgári Platform nyújtotta be. Mellette szavazott a 460 fős szejm 410 tagja, csak két honatya ellenezte, négyen tartózkodtak a szavazástól, 44 képviselő nem volt jelen.
A dokumentumban többek között a 2015 augusztusában 20 év szigorított börtönbüntetésre elítélt Oleh Szencov szabadon bocsátására szólítják fel Moszkvát.
R...
2018-06-15 11:21:16
Azbej Tristan: gyakran a keresztény egyházak sem merik felvetni a keresztényüldözést
... került az Etiópiában és környékén élő keresztények megsegítése is.
Azbej Tristan a kanadai - többségükben konzervatív - parlamenti képviselőknek bemutatta azt az országgyűlési határozatot, amely kimondja, hogy a keresztényüldözést Magyarország népirtásnak tekinti és felszólítja a magyar kormányt, hogy lépjen fel ellene. A törvényhozók ígéretet tettek arra, hogy a kanadai korm...
2018-06-15 08:51:24
A spanyol király sógorának öt napon belül börtönbe kell vonulnia
... millió forint) pénzbüntetést is fizetnie kell.
A svájci Genfben élő Urdangarin reggel érkezett Mallorca fővárosába, hogy eleget tegyen a bíróság idézésének és személyesen vegye át a határozatot.
Megjelenését a bíróságon hatalmas médiaérdeklődés kísérte, a bejáratnál tüntetők kisebb csoportja is összegyűlt, akik érkezésekor és távozásakor is azt kiabálták: "tolvaj".
...
2018-06-13 13:51:47
1 2 3 ...................243 244 ..........365 366 ..........486 487 488 
Címkék: Egyesült Államok, ENSZ Emberi Jogi Tanácsából, Azbej Tristan, Közigazgatási Felsőbíróság, Országos Bírósági Hivatalnak, Országos Bírói Tanácsnak, ENSZ-grémium Izraellel, Szerb Királysághoz, Kövér László, Szabad Emberek Pártja, Polgári Platform, Oleh Szencov, menedékkérők száma, marosvásárhelyi iskolák, szejm határozatot, keresztény egyházak, spanyol király, közigazgatási bíróságok, közigazgatási bíróságokra, rendes bíróságok, bírósági jogalkalmazással, addig Magyarországhoz, gyűlésen résztvevő, volt magyar, határozatot voltaképpen, akkor kisebbségben, többségi német, trianoni békeszerződés, igazságügyi bizottság, előző ciklusban, szemléltetésekről született, előzetesen közzétett, elvándorlás ellen, összes határozat, legnagyobb csökkenés, illetékes hatóságok, átlagos elismerési, kérelmek elismerésének, európai országokban, kormány ideiglenes, legtöbb érintett, lakása elhagyására, nyelvi környezetet, határozat kimondta, marosvásárhelyi vegyes, határozat tervezetét, dokumentumban többek,
© 2013 TVN.HU Kft.