|
|
|
... hússzeleteket kiveregetjük, félig egymásra fektetjük, és ezt is meghintjük a fűszerkeverékkel. Köré- ... |
2010-03-29 09:33:18 |
|
|
|
|
|
|
... céklával, a citrom levével, a tormakrémmel, a zúzott fokhagymával, és az olajjal. Ráöntjük a húslevest, sózzuk, borsozzuk, összemixeljük, hagyjuk lehűlni, majd n... |
|
2010-03-29 09:17:28 |
|
|
|
|
|
|
... kolozsvári szalonna, 5 dkg füstölt kolbász, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 közepes burgonya, 1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítése
A csülköt megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Lassú forralással puhára főzzük. A húst kivesszük, a levet megőrizzük, a csülköt hagyjuk kihűlni, majd kicsontozzuk és a húst darabokra vágjuk. A szalonnát ... |
2010-03-29 08:54:48 |
|
|
|
|
|
|
...
Nagyon szép minden, amit küldtél, nagyon szépen köszönöm. Ma Virágvasárnap van, sajnos csak a szíveinkben, mert az idő nagyon elromlott. Tegnap még gyönyörű, tavaszi idő volt, ma hideg van és esik az eső. Eső is kell, így lesz tavasz, s a magoknak is nagyon kell.
Kívánok további szép ünneplést, szeretettel Tercsike... |
|
2010-03-29 07:17:59 |
|
|
|
|
|
|
... száraztészta 65 g
- olaj 10 g
- sertéshús 30 g
- csiperke gomba 50 g
- Tenkes sajt 30 g
Elkészítés
A makarónit forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, leszűrve, hideg vízzel leöblítjük. A finomra vágott vöröshagymát felmelegített olajon átfuttatjuk. Hozzátéve a vékony metéltre vágott gombát, tovább pirítjuk, majd enyhén megsózva fedő alatt megpáro... |
|
2010-03-29 06:16:50 |
|
|
|
|
|
|
... méghozzá oregánó és ruccola. Imádom a ruccolát. Az a borsos íze hm...
Ja, és a kedvenc fűszernövényem is új helyet kapott,a rozmaring.
Ilyenkor még a bazsalikom nem mehet ki, mert a hideg ,szeles napok és éjszakákat nem bírná.
Szóval alakulnak a dolgok. És a sárgabarack fánk is rügybe fakadt. Szerintem húsvétra már kibontja a virágait. A kedvesem nem túl jó megfigy... |
2010-03-28 23:12:42 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávaló anyagokkal meggyúrjuk, jól kidolgozzuk. Egy tiszta asztalkendőt liszttel meghintünk, és a tésztát lazán belekötjük, hogy a növekedésre hely maradjon. Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel teli fazékba tesszük, és addig hagyjuk benne, (kb. 1 óra) amíg feljön a víz tetejére. A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk, és cukorban ... |
2010-03-28 22:45:10 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát egyenletesen rákenjük. Bemelegített sütőbe tesszük és mérsékelt tűzön megsütjük. A kihűlt tésztát megkenjük kakaókrémmel, erre rákenjük a diótölteléket, és leöntjük csokoládémázzal. Hideg helyre állítva hagyjuk, hogy a krém kemény legyen, és csak azután szeleteljük fel.
Kakaókrém: 2 tojássárgája, 80 g porcukor, 30 g kakaó, 250 g vaj
A tojássárgáját, cukrot ... |
2010-03-28 21:38:51 |
|
|
|
|
|
|
NINCS NÁLA
Li Sang-jin
Nincs nála kedvesebb, nincs ily igazi asszony -
de fél, ha tavaszi szél zörren a haraszton,
s hajnalban az idő még csípős és hideg,
mert ekkor az ura a Császárhoz siet,
és édes ágyában korán magára hagyja.
Ő, az Arany-Teknőc-Rend hírneves lovagja.
(Kosztolányi Dezső)
... |
2010-03-28 21:29:29 |
|
|
|
|
|
|
... ajakán.
Piciny, piciny,
piciny kacsója sápadt, halovány.
Rég táncosnő volt, és táncolt szegény,
elvette aztán egy ... |
2010-03-28 21:18:53 |
|
|
|
|