Regisztráció  Belépés
Hitelminősítés - Megerősítette pozitív kilátással a magyar államadós-besorolásokat a Standard & Poor's
... gyorsuló hazai kereslet.
Ehhez járul a költségvetési ösztönzés, a minimálbérek növekedése, az Európai Unió strukturális és kohéziós folyósításainak jelentős növekedése, a hazai hitelkihelyezés "régóta várt" élénkülése, és egészen mostanáig az euróövezeti kereslet erősödése.
Az S&P Global Ratings szerint ugyanakkor a magyar gazdaságban most már kezdenek megjelenni a túlfű...
2018-08-18 11:57:13
EBRD: nő a hitelkihelyezés, csökkennek a nem teljesítő kinnlevőségek Közép- és Kelet-Európában
... feltörekvő térség 17 gazdasága közül Magyarországon, Albániában és Szerbiában csökkent a legnagyobb mértékben, 4,2, 6,5, illetve 7,3 százalékponttal.
A magyar bankrendszer kedvező hitelkihelyezési és NPL-folyamataira más nagy londoni házak is felhívták a figyelmet.
A Moody's Investors Service legfrissebb európai szektorjelentésének adatai szerint a közép- és kelet-európa...
2018-06-22 14:32:35
Hitelszakértő: alacsony kamattal érhetők el a lakáshitelek
... kölcsönök és a lakáshitelek kihelyezése egyaránt emelkedett. A lakáshitelek piacán "kiemelkedően jó év volt", az év első tizenegy hónapjában csaknem 600 milliárd forint volt az új hitelkihelyezés. Ez nagyjából 38 százalékos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.
Kérdésre válaszolva a szakértő elmondta: a lakáshitelek népszerűségét növelik a különböző támoga...
2018-01-06 07:40:58
Moody's: stabil kilátással kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa bankrendszerei
... csütörtöki elemzésében.
A hitelminősítő szerint a magyar bankrendszerben a kinnlevőség-állomány és a betétállomány -loan to deposit (LTD) - rátájának markáns javulása is segíti a hitelkihelyezés élénkülését. A Moody's grafikus kimutatása szerint a magyar bankszektor LTD-rátája a 2012-ben mért csaknem 120 százalékról 2016 végéig 80 százalék alá csökkent.
A Moody's csütört...
2017-12-14 12:11:58
Fenntartja a magyar bankrendszer pozitív kilátását a Moody's
... betétállomány arányában számított rendszerszintű banki követelésállomány már az utóbbi néhány évben is csökkent, és a cég várakozása szerint a következő időszakban stabilizálódik, ahogy a hitelkihelyezés fokozatos növekedésével párhuzamosan növekszik majd a betétállomány is.
A folyamatra más nagy londoni házak is felhívták a figyelmet legutóbbi szektorelemzéseikben.
A Fi...
2017-09-28 12:32:14
Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-besorolás kilátását a Standard & Poor's
... besorolás felminősítésére, ha e javulás tartósnak bizonyul.
Az S&P Global Ratings közölte: ötévi "hitel nélküli" gazdasági növekedési időszak után arra számít, hogy újraindul a hitelkihelyezés növekedése a magyar gazdaságban, de ezzel egyidejűleg 10 százalék körüli - a történelmi visszatekintésben mért csúcsoknál sokkal alacsonyabb - szinten stabilizálódik a nem teljesítő köv...
2017-08-25 23:54:02
Felminősítette a Moody's az MKB-t
... magyarországi működési környezet a következő 12-18 hónapban is előnyös hatást gyakorol a magyar bankok, köztük az MKB adósminőségére. Az MKB folytatódó hitelportfolió-tisztítása és a hitelkihelyezés növekedése fokozatosan javítja majd a bank egyébként gyenge pénzügyi alapmutatóit - áll a hitelminősítő pénteki elemzésében.
A Moody's tavaly stabilról pozitívra javította a magya...
2017-06-23 16:52:58
Fitch: stabil a közép- és kelet-európai bankrendszerek kilátása
... Fitch Ratings szerint az egyelőre nem várható, hogy a magyar bankrendszer jövedelmezősége visszatérjen a pénzügyi válság előtti szintre.
A hitelminősítő előrejelzése szerint a hitelkihelyezés növekedési üteme jövőre zéró körüli lesz, mivel a fogyasztási és az ingatlanszektorokban várható hiteligény-növekedést valószínűleg ellentételezik majd a lejáró régebbi portfóliók.
...
2016-12-01 15:32:58
Pozitívra javította a magyar bankrendszer kilátását a Moody's
... a magyar hazai össztermék (GDP) az idén reálértéken 2,4 százalékkal, jövőre 2,6 százalékkal növekszik.
A cég szerint ebben a környezetben - hétévi visszaesés után - várható a hitelkihelyezés növekedési ütemének gyorsulása.
A Moody's tavaly november óta felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást tart érvényben a "Ba1" szintű - a befektetési ajánlású kategóriától egy...
2016-06-28 16:16:51
MNB: 2015 negyedik negyedévében 50 milliárd forinttal csökkent a nem pénzügyi vállalatoknak nyújtott hitelállom
... nhp-s (növekedési hitelprogramban nyújtott) hitelek esedékes folyósítása az idei év eleji vállalati kihelyezéseknek adhat lökést. Tavaly a lakossági szegmensben döntően a lakáscélú hitelkihelyezés bővült, a kereslet élénkült, a hitelfeltételek nagyjából változatlanok maradtak - fűzte hozzá Oláh Zsolt.
Oláh Zsolt elmondta: az MMB úgynevezett pénzügyi kondíciós indexe alapján t...
2016-02-26 14:22:36
1 2 3 4 
Címkék: Európai Unió, Global Ratings, Investors Service, Fitch Ratings, Oláh Zsolt, magyar bankrendszer, költségvetési ösztönzés, minimálbérek növekedése, hazai hitelkihelyezés, euróövezeti kereslet, magyar gazdaságban, legnagyobb mértékben, lakáshitelek kihelyezése, lakáshitelek piacán, szakértő elmondta, lakáshitelek népszerűségét, különböző támoga, hitelminősítő szerint, magyar bankrendszerben, betétállomány -loan, hitelkihelyezés élénkülését, magyar bankszektor, 2012-ben mért, utóbbi néhány, következő időszakban, hitelkihelyezés fokozatos, figyelmet legutóbbi, hitelkihelyezés növekedése, történelmi visszatekintésben, következő 12-18, magyar bankok, bank egyébként, hitelminősítő pénteki, pénzügyi válság, hitelminősítő előrejelzése, hitelkihelyezés növekedési, lejáró régebbi, magyar hazai, idén reálértéken, befektetési ajánlású, lakossági szegmensben, lakáscélú hitelkihelyezés, kereslet élénkült, hitelfeltételek nagyjából, hitelkihelyezési, bankrendszerben, hitelkihelyezés, felminősítésére,
© 2013 TVN.HU Kft.