Regisztráció  Belépés
EBRD: nő a hitelkihelyezés, csökkennek a nem teljesítő kinnlevőségek Közép- és Kelet-Európában
... legmagasabb, 10,6 százalékos a problémás kinnlevőségek aránya.
A magyar bankrendszer bruttó kinnlevőségeinek nem teljesítő hányada a Moody's tanulmánya szerint 8,9 százalék.
A hitelminősítő mindazonáltal a magyar bankrendszerre már csaknem két éve pozitív kilátást tart érvényben, és ezt a minap megerősítette.
A megerősítéshez fűzött elemzésében a cég kiemelte, hogy...
2018-06-22 14:32:35
Moody's: továbbra is rendszerszintű kockázat a problémás hitelek magas aránya az európai bankszektorban
...
A nemzetközi hitelminősítő a 28 legnagyobb európai bankot, illetve az európai bankrendszer egészét vizsgáló 12 oldalas tanulmányban kiemeli, hogy a 2013-as tetőzés óta jelentősen javult a helyzet, de az euróövezeti bankrendszer bruttó kinnlevőség-portfólióján belüli rossz hitelek arányamég mindig több mint a kétszerese a világgazdaság más nagy erőcentrumaiban mért rátának....
2018-06-06 13:50:18
Megkapta az üzemeltetési engedélyeket a Wizz Air brit leányvállalata
... All-Share indexcsoportjaiban jegyzik. A vállalat papírja 1,30 százalék körüli nyereségben mozgott a csütörtöki kereskedésben.
A céget a múlt hónapban két piacvezető nemzetközi hitelminősítő, a Moody's Investors Service és a Fitch Ratings egyaránt befektetési ajánlású besorolással látta el első osztályzatként.
A Moody's április 25-én Londonban bejelentette, hogy a magyar ...
2018-05-03 13:11:26
Gazdasági évnyitó - A növekedés erősítésére, a felzárkózás folytatására van szükség
... pénzügyi pozíciója2010 óta pozitív.
Varga Mihály az elmúlt évek eredményének mondta, hogy 72 százalékra csökkent az államadósság GDP-hez mért aránya, ennek jelentőségét a nemzetközi hitelminősítők is egyre inkább elismerik. A nemzetközi pénzpiacokon ennek eredményeként a magyar állampapírok hozama már kisebb, mint a velünk versenytárs Lengyelországé - mutatott rá a nemzetgazd...
2018-03-06 14:24:20
Erős pénzügyi eredménnyel és finanszírozási rekorddal zárta a tavalyi évet az EBRD
... beszámoló szerint a tavalyi erőteljes pénzügyi teljesítmény tovább erősítette az EBRD egyébként is robusztus tőkeellátottságát, és hozzájárult ahhoz, hogy a három piacvezető nemzetközi hitelminősítő stabil kilátással megerősítette a bank lehető legjobb, "AAA/Aaa" osztályzatát.
Jelentősen, az előző évi 5,5 százalékról 3,9 százalékra javult tavaly az EBRD kinnlevőség-portfólió...
2018-02-27 16:24:28
Hitelminősítés - Visszaemelte a befektetői kategóriába Oroszországot a Standard & Poor's
... intézményi befektetők szempontjából Oroszország ismét befektetésre ajánlott szuverén adósnak számít. A nemzetközi gyakorlat alapján ugyanis a befektetési társaságok általában két hitelminősítő osztályzatát veszik figyelembe annak meghatározásához, hogy egy adott szuverén vagy kereskedelmi adós besorolását befektetésre ajánlottnak tekintik-e vagy sem, és a Fitch Ratings eddig is be...
2018-02-24 07:03:52
Aggódik az OECD a fejlett gazdaságok halmozódó államadóssága miatt
... gazdaságoknak csak a következő három évben teljes államadósság-állományuk 40 százalékának refinanszírozásáról kell gondoskodniuk - áll az OECD tanulmányában.
A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő a minap arra hívta fel a figyelmet, hogy a szigorodó kamatkörnyezet költségvetési kihívások elé állíthatja az államadósokat.
A Fitch ugyanakkor egy másik tanulmányában megáll...
2018-02-23 13:42:18
Németh Szilárd: a V4-ek megmutatták, hogy meg lehet állítani az illegális migrációt
... nyomásgyakorlás is megfigyelhető. Példaként említette, hogy Németország az uniós kohéziós alapot is a migrációs politikához igazítaná, s a napokban olyan hír is megjelent: az egyik nagy hitelminősítő a menekültügyhöz kötné a hitelminősítést, mondván, a munkaerőhiányon a migráns munkavállalók segítenének.
"Többféle nyomásgyakorlás nehezedik ránk" - értékelt Németh Szilárd, aki...
2018-02-22 13:21:04
Banai Péter Benő: szubjektív véleményt tartalmaz az Open Budget Survey
... hangsúlyozta, Magyarország finanszírozása stabil, az államháztartási hiány a GDP 2 százaléka alatt maradt, az államadósság finanszírozási költsége csökken, és ezt látják a nagy ...
2018-02-06 09:41:36
Csepreghy: a növekedésre, a munkanélküliségre és a költségvetésre fókuszált 2010 óta a kormány
... az állam működésének kiszámíthatóvá tétele.
Erős állami szerepvállalás nélkül mára nem sikerült volna elérni azokat az eredményeket a makrogazdasági mutatókban, amelyeket a hitelminősítők is elismertek - jegyezte meg.
Csepreghy Nándor rámutatott: a növekedés újraindítását a fejlett nyugati országok sem bízták a véletlenre, az úgynevezett "láthatatlan kézre".
A mag...
2018-01-23 13:22:30
1 2 3 .......26 ....39 ....51 52 
Címkék: Wizz Air, Németh Szilárd, Banai Péter Benő, Open Budget Survey, Investors Service, Fitch Ratings, Varga Mihály, Csepreghy Nándor, problémás hitelek, európai bankszektorban, üzemeltetési engedélyeket, növekedés erősítésére, felzárkózás folytatására, tavalyi évet, befektetői kategóriába, fejlett gazdaságok, illegális migrációt, költségvetésre fókuszált, problémás kinnlevőségek, magyar bankrendszer, hitelminősítő mindazonáltal, magyar bankrendszerre, minap megerősítette, megerősítéshez fűzött, nemzetközi hitelminősítő, európai bankrendszer, 2013-as tetőzés, euróövezeti bankrendszer, vállalat papírja, csütörtöki kereskedésben, múlt hónapban, elmúlt évek, államadósság GDP-hez, nemzetközi hitelminősítők, nemzetközi pénzpiacokon, magyar állampapírok, velünk versenytárs, tavalyi erőteljes, három piacvezető, bank lehető, nemzetközi gyakorlat, befektetési társaságok, adott szuverén, következő három, minap arra, szigorodó kamatkörnyezet, másik tanulmányában, uniós kohéziós, migrációs politikához,
© 2013 TVN.HU Kft.