Belépés
Illegális bevándorlást - Az ET azt kéri Horvátországtól, hogy állítsa le a migránsokkal szembeni erőszakos inté
... hatóságokat, hogy mindenki számára, aki menekültstátuszért folyamodik, tisztességes és hatékony eljárást biztosítsanak a hatóságok.
A biztos kifejtette, tisztában van azzal, hogy Horvátországnak milyen kihívásokkal kell szembenéznie, de a migráció kezelésére tett erőfeszítéseknek összhangban kell lenniük a jogállamisággal és a kötelező nemzetközi jogi elvekkel.
A migrá...
2018-10-05 10:42:08
Egyre több gyerek kerül gyermekotthonba Horvátországba
... hozzáfűzte: bár a hagyományos nevelőszülőnek elég ha középfokú végzettsége van, a korkülönbség gyermek és nevelőszülő között nem lehet több mint 50 év.
A jelentés szerint 2016-ban Horvátországban 987 hagyományos nevelőszülőt tartottak nyilván: fele közülük 55 év feletti volt, egyharmaduk pedig mindössze általános iskolai végzettséggel rendelkezett.
Az örökbefogadások szá...
2018-10-04 23:50:40
Mol-INA-ügy - Megkezdődött a horvátországi egyesített per Ivo Sanader és Hernádi Zsolt ellen
... képviselője az MTI-nek úgy fogalmazott: ez a lépés a bíróság részéről is azt mutatja, hogy a Fővárosi Törvényszék helyesen járt el, amikor elutasította a Mol vezetőjének kiadatását Horvátországnak, elfogadva a védelem álláspontját, miszerint "fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt átadása esetén sérülne a tisztességes eljáráshoz való joga és nem lenne biztosítható az ügy pártatl...
2018-10-04 23:43:17
Varsó is az Európai Bírósághoz fordult a kiküldetési irányelv módosítása miatt
... körével" működik együtt.
Az Európai Unió Tanácsa június 21-én hagyta jóvá az említett irányelvet, Magyarország és Lengyelország akkor ellene szavazott, az Egyesült Királyság, Horvátország, Lettország és Litvánia pedig tartózkodott.
Az irányelv szerint 2020 közepétől a más uniós tagállamból kiküldöttmunkavállalók esetében 12 hónap után a fogadó ország munkajogi feltétele...
2018-10-04 23:41:50
A horvát-magyar gázszállítás tarifájának kérdésével az EB-hez fordul a két kormány
... jelenlegihez képest két alternatív forrás tűnik reálisnak: az egyik a Fekete-tengerből az Exxon Mobile és az OMV Petrom által kitermelendő gáz a román felségvizeken, a másik pedig, hogy a horvátországi Krk szigetén felépülő LNG-terminálból (cseppfolyósított földgáz-terminál) vásároljon gázt Magyarország.
Hozzátette, hogy a 2,6 milliárd köbméter kapacitású LNG-terminál Magyaro...
2018-10-02 14:11:51
Az EU 700 millió euró értékben támogatja a környezetbarát közlekedés fejlesztését
... Németországon keresztül.
Az amszterdami Schiphol repülőtér forgalmát kiszolgáló tömegközlekedési eszközöket kivétel nélkül zéró kibocsátású járművekre cserélhetik, valamint számos horvátországi, olaszországi, szlovéniai és szlovákiai város helyi és regionális autóbuszainak korszerűsítésére is sor kerülhet.
A támogatás nagyobbik, mintegy 450 millió eurót kitevő részéből a...
2018-10-01 18:44:14
Szent Jeromos egyháztanító
... (vulgata versio) a Szentírást.
eromos (Hieronymus) 347-ben, a Dalmácia és Pannónia határán fekvő, ókori Stridon városában született, melyet a kutatás a mai Csáktornya (Čakovec, Horvátország) muraközi várossal azonosít.
Szülei keresztények voltak, ám őt nem keresztelték meg. Iskoláit szülővárosában kezdte, s hamar kitűnt tehetsége. Milánóba, majd Rómába küldték retorikát ...
2018-09-30 22:37:25
Az uniós országok nagy teljesítményű közös számítástechnikai fejlesztésre készülnek
... Hálózatfinanszírozási Eszköz elnevezésű programból.
Eddig Ausztria, Belgium, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia kötelezték el magukat ...
2018-09-28 14:41:02
Nem sikerült értékesíteni a horvátországi krki LNG-terminál kapacitásait idén
...
A krki LNG-terminál kapacitásainak előzetes lefoglalását célzó Open Season eljárás első köre április 8-án zárult le. Az innen beszerezhető földgáz iránt a vártnál jóval szerényebb érdeklődés mutatkozott. Sajtóhírek szerint csak az INA horvát olajipari vállalat jelentkezett a tenderre, s mindössze 100 millió köbméter cseppfolyósított gázra nyújtott be ajánlatot, ami csupán 4 s...
2018-09-28 14:29:58
Történelmi mélypontra került a horvát szociáldemokraták támogatottsága
... szervezet (Zivi Zid) 12,6 százalékkal és a Híd Függetlenek Listája (Híd) 8,3 százalékkal lépte át. Előbbinek csökkent, még utóbbinak nőtt a támogatottsága az elmúlt hónapokban.
Horvátország évek óta rossz irányba halad - ezt jelenleg a szavazók 73 százaléka gondolja így. A kormány politikájával a megkérdezettek 63 százaléka nem ért egyet.
Szakértők szerint az SDP zsákut...
2018-09-26 11:47:56
1 2 3 4 .................651 652 .........976 977 .........1301 1302 1303 
Címkék: Hernádi Zsolt, Európai Bírósághoz, Szent Jeromos, Fővárosi Törvényszék, Európai Unió Tanácsa, Egyesült Királyság, Exxon Mobile, LNG-terminál Magyaro, Hálózatfinanszírozási Eszköz, Eddig Ausztria, Cseh Köztársaság, Open Season, Zivi Zid, Függetlenek Listája, migránsokkal szembeni, horvátországi egyesített, kiküldetési irányelv, horvát-magyar gázszállítás, környezetbarát közlekedés, uniós országok, horvátországi krki, horvát szociáldemokraták, biztos kifejtette, migráció kezelésére, kötelező nemzetközi, hagyományos nevelőszülőnek, korkülönbség gyermek, jelentés szerint, bíróság részéről, védelem álláspontját, veszélye annak, terhelt átadása, tisztességes eljáráshoz, említett irányelvet, irányelv szerint, fogadó ország, román felségvizeken, másik pedig, amszterdami Schiphol, támogatás nagyobbik, krki LNG-terminál, innen beszerezhető, vártnál jóval, elmúlt hónapokban, kormány politikájával, korszerűsítésére, erőfeszítéseknek, cseppfolyósított, tömegközlekedési, horvátországtól, gyermekotthonba,
© 2013 TVN.HU Kft.