Regisztráció  Belépés
Illegális bevándorlás - Horvát lap: a rendőrség nem tudja hatékonyan védeni a határokat
... egyik migrációs útvonalon érintett megyében, és mentek inkább Németországba dolgozni.
A helyzet bonyolultságát bizonyítja, hogy Szlovénia és Ausztria arra készül: kérni fogja Horvátországtól, hogy vezényelje ki a katonaságot a határra - értesült a lap.
A hadsereg kivezénylése azonban pénzbe kerül, és nincs elég katona a határon való állandó tartózkodásra, valamint a ka...
2018-06-07 09:51:12
Takács Szabolcs: Európa nagyon komoly problémákkal néz szembe, miközben Brüsszel támogatásokat vonna meg
... biztonságát, vagyis a határok védelmét - emelte ki.
A határvédelemmel kapcsolatban beszéltek a horvát-boszniai határra nehezedő migrációs nyomásról.
A magyar politikus azt kérte Horvátországtól, támogassa, hogy határvédelem alapú migrációs politika alakuljon ki az EU-ban, ne pedig az illegális migránsokat kötelezően elosztó megközelítés kapjon hangsúlyt.
Július 1-jé...
2018-06-06 21:01:24
Mocsai Lajos: az IHF képzési központja lehet Balatonboglár és a NEKA
... mert az Urányi János Sportközpont területileg fejleszthetőnek tűnt, és a város földrajzilag elérhető távolságban van Ausztriától, valamint a sportágban meghatározó szerepet betöltő Horvátországtól, illetve Szlovéniától és Szerbiától. Az elhelyezkedés tehát adott volt, a kapcsolatrendszer pedig könnyen kiépíthető.
"Elkészült egy olyan színvonalas szakmai program, ami nemzetköz...
2018-03-07 08:11:46
EJEB: a szerb vállalatok nem jogosultak a délszláv háború előtti vagyonuk visszaszolgáltatására Horvátországtól
...
A Mladost Turist egy nagyobb földterülettel rendelkezett a horvát tengerparton, Murter szigetén, Tisnóban, ahol egy gyermeküdülőt működtetett, amely jelenleg iskolaként működik.
A szerb vállalat beadványa szerint Horvátország kisajátította az ingatlant röviddel a horvát háború megkezdése után, de a 2004-ben kötött horvát-szerb jogutódlási megállapodás alapján köteles let...
2018-02-23 17:13:00
Hónapok óta nem kaptak fizetést a hajógyári dolgozók Horvátországban
... szerkezetátalakításhoz, a pénzügyi stabilitás fenntartása érdekében - írta a lap.
Horvátország még 2012-ben megállapodott az EB-vel a hajógyárak szanálásáról. Brüsszel azt várta el Horvátországtól, hogy hagyjon fel a hajógyártás versenytorzító hatású állami támogatásával.
1990-től 2012-ig a horvát adófizetők pénzéből az állam a hajógyárak támogatására 20 milliárd kunát ...
2018-01-11 19:24:45
Az FGSZ Földgázszállító megveszi az állami Magyar Gáz Tranzit Zrt.-t
... észak-déli gázfolyosó meghatározó eleme, amely a lengyel-szlovák vagy a cseh-lengyel gázvezeték kiépítése esetén összeköttetést biztosít a régiós nemzeti gázvezeték-rendszerek között Horvátországtól Lengyelországig.
A Mol-csoporthoz tartozó FGSZ Földgázszállító az egész országot behálózó nagynyomású földgázszállító távvezetékrendszer üzemeltetője, amely a hazai termelésből, ...
2017-12-30 10:41:35
Az RMDSZ több mint 231 ezer aláírást gyűjtött a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés támogatására
... RMDSZ-nek az aláírásgyűjtésért. Elmondta: az erdélyi aláírásgyűjtési kampány módszereit vitték el a FUEN többi tagszervezetébe, és jelenleg RMDSZ-es szakemberek szervezik a munkát Horvátországtól a Baltikumig, Dél-Tiroltól Dániáig.
Hozzátette: az a tény, hogy Erdély adja majd az aláírások negyedrészét, megerősíti az RMDSZ kezdeményező szerepét, és számára is biztos támaszt j...
2017-12-08 16:23:20
Horvát kormányfő az Európai Bizottságnak: a horvát-szlovén határvita kétoldalú probléma
... tárgyalások szlovén részről történt hátráltatása miatt - éveket vesztegetett el az Európai Unióhoz (EU) való közeledésben. "Az európai intézmények részéről soha senki nem kért elnézést Horvátországtól, amiért késett az ország uniós csatlakozása olyan bilaterális problémák miatt, amelyeknek semmi közük nem volt a tárgyalási folyamatokhoz" - jegyezte meg.
A horvát kormányfő úgy...
2017-07-05 14:34:50
Szent László-év - Erdő Péter: Szent László ma is érvényes példa számunkra
... László európai szemlélete, amely egyben az ország stabilitásának és megszilárdulóban lévő keresztény kultúrájának védelmét is jelentette, kirajzolta egy régió körvonalait, amely Horvátországtól a magyar, cseh, lengyel területeken át egészen a keleti keresztényég határig terjedt, de nem egyetlen birodalomként, hanem a szövetségesek összetartása és emberi közelsége révén - mondta Er...
2017-06-27 13:42:25
Horvát és szlovák államfő: a két ország között nincsenek nyitott kérdések
... család tagjaivá válhassanak.
A két államfő egyet értett abban, hogy Horvátországnak és Szlovákiának van még tennivalója a gazdasági együttműködés terén. Szlovákia sokat tanulhat Horvátországtól a turizmus terén, ugyanakkor Szlovákia mint fejlett ipari ország ezen a téren sok tapasztalatot adhat át Horvátországnak - fogalmazott Kiska.
Kiska úgy vélte: Horvátország biztons...
2017-06-20 17:54:25
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Takács Szabolcs, Mocsai Lajos, FGSZ Földgázszállító, Magyar Gáz Tranzit Zrt, Európai Bizottságnak, Szent László-év, Erdő Péter, Szent László, Urányi János Sportközpont, Mladost Turist, Horvátországtól Lengyelországig, Dél-Tiroltól Dániáig, Európai Unióhoz, szerb vállalatok, délszláv háború, hajógyári dolgozók, állami Magyar, kisebbségvédelmi európai, horvát-szlovén határvita, helyzet bonyolultságát, hadsereg kivezénylése, határon való, határok védelmét, határvédelemmel kapcsolatban, horvát-boszniai határra, magyar politikus, illegális migránsokat, város földrajzilag, sportágban meghatározó, elhelyezkedés tehát, kapcsolatrendszer pedig, olyan színvonalas, nagyobb földterülettel, horvát tengerparton, gyermeküdülőt működtetett, szerb vállalat, ingatlant röviddel, horvát háború, 2004-ben kötött, pénzügyi stabilitás, hajógyárak szanálásáról, hajógyártás versenytorzító, horvát adófizetők, hajógyárak támogatására, lengyel-szlovák vagy, cseh-lengyel gázvezeték, régiós nemzeti, egész országot,
© 2013 TVN.HU Kft.