Regisztráció  Belépés
BARACKOS PITE - variációk
... tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál porcukor, zsiradék

Habosra keverjük a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojásságával, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tésztát lisztes, zsírozott tepsibe öntjük, megszórjuk a zsemlemorzsával, és magházzal lefe...
2018-07-16 10:55:00
Fordított barackos túrótorta
... konzerv levével, a cukorral és a vaníliás cukorral. Kicsit hagyjuk hűlni, majd beleforgatjuk a krémtúró t is és ráöntjük a barack darabokra.
A ütőporral elvegyített liszthez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, az étolajat és a sót és jól összekeverjük, majd ráöntjük a krémre. 180 fokon kb 40-50 percig sütjük, majd miután kihűlt, tányérra fordítva kiszedjük a formából....
2018-07-15 00:49:15
Tárkonyos húsgombócleves
... bors
1 mokkáskanál mustár
kevés ecet
1 kávéskanál liszt

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, burgonyát és a fehérrépát majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
A rizst előf...
2018-07-15 00:33:56
Szicíliai zöldséges tészta (Pasta alla Norma)
... állni hagyjuk 30 percig.
Közben a kicsumázott csilipaprikát, valamint a megtisztított fokhagymát apró kockákra vágjuk, és a lábosban felhevített olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, közepes tűzön sűrűbbre főzzük 6-8 perc alatt, majd félretesszük.
A besózott padlizsánszeleteket két tiszta konyharuha között szárazra nyomkodjuk vagy konyhai pa...
2018-07-13 23:36:00
Fokhagymás-tejfölös sült tartja
... legalább egy órán át pácoljuk.
A húsokat kiolajozott tepsibe helyezzük, és 150 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Ameddig a hús sül, a 4-5 gerezd fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk a tejfölhöz, majd simára keverjük. Amikor a hús egyik oldala megsült, megfordítjuk, a tetejére halmozzuk a fokhagymás tejfölt és a reszelt sajtot, és szép pirosa sütjük.
A fagy...
2018-07-13 23:28:50
Nyírségi húsgombócleves
... paradicsom
1 db tv paprika
1/2 l tej

bors
petrezselyemzöld
2 dl tejföl

Elkészítés

A darált húshoz hozzáadjuk a rizst, a reszelt hagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, végül elkeverjük benne a lisztet, és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret...
2018-07-13 23:26:25
kuszkusz
... zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük, a hagymát megtisztítjuk, majd mindent felszeletelünk. A sajtot felkockázzuk.
A kuszkusz...
2018-07-13 14:37:57
Olasz mandulatorta - (Emese alap tortái)
... kakaópor

Elkészítése: A mandulát durvára daráljuk. A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral, mandulával, citromhéjjal elvegyített lisztet. Apránként hozzáadjuk a citromlével keményre vert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, kilisztezett 26 cm-es kapcsos formába tesszük és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütjük. ...
2018-07-13 13:05:45
Burgonyás kocka (krumplis tészta, házi tésztából)
... só
0,5 dl víz
(vagy 50 dkg kész kockatészta)


Elkészítés

Egy nagyobb lábosban olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. A krumpli t megpucoljuk, és egészen apró kockákra vágjuk. Kevés vízben állni hagyjuk addig, amíg a hagymás alap készül.
A hagymás al...
2018-07-12 23:36:38
Habcsókos cseresznyés sütemény
... tojásfehérje
6 ek cukor


Elkészítés

Egy tálba beleöntjük a joghurtot és az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót, és összekeverjük.
Egy tepsit (20X30 cm ) kizsírozunk, meghintjük liszttel és belesimítjuk a tésztát.
...
2018-07-12 23:33:01
1 2 3 .................1783 1784 .........2674 2675 .........3565 3566 3567 
Címkék: BARACKOS PITE, liszttel elkevert, felvert tojásfehérjét, tésztát lisztes, vaníliás cukorral, barack darabokra, ütőporral elvegyített, hagymát apróra, feldarabolt répát, fehérrépát majd, rizst előf, kicsumázott csilipaprikát, megtisztított fokhagymát, lábosban felhevített, húsokat kiolajozott, tetejére halmozzuk, fokhagymás tejfölt, reszelt sajtot, darált húshoz, reszelt hagymát, hagymát megtisztítjuk, sajtot felkockázzuk, mandulát durvára, kétféle cukorral, citromlével keményre, nagyobb lábosban, apróra vágott, hagymás alap, tálba beleöntjük, vaníliás cukrot, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, megfonnyasztjuk, felszeletelünk, lecsepegtetjük, húsgombócleves, húsleveskockát, csilipaprikát, megtisztított, előmelegített, beleforgatjuk, összekeverjük, tojásfehérjét, tojássárgákat, megtisztítjuk, zsemlemorzsa, felkockázzuk, mandulatorta, citromhéjjal, tojásságával, paradicsomot, aranybarnára, félretesszük, belesimítjuk, kilisztezett, megfordítjuk, tojásfehérje, kiolajozott, összezúzzuk, olívaolajon, megpároljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.