Regisztráció  Belépés
Potápi: a határon túli magyarság a kormány mellett áll
... levélszavazatok 94 százalékát, 2018-ban 96,8 százalékát kapta.
Úgy fogalmazott: "A kultúránk a zsidó-keresztény hagyományokra épülő keresztény kultúra, amiből mi nem is szeretnénk engedni." Hozzáfűzte, akkor sem, ha "Európa nyugati felén ultranacionalista, radikális jobboldali szervezetként állítanak be minket".
Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának csal...
2018-09-22 18:21:28
Klimkin: Magyarország elérte a tűréshatárt az állampolgárság osztogatásával
... kérdés számukra" - idézte a minisztert a tsn.ua ukrán hírportál.
Pavlo Klimkin kifejtette: "meg fogjuk beszélni, hogyan történik a magyar tevékenység finanszírozása (Kárpátalján)". Hozzáfűzte, hogy tavaly 22 ezer magyar származású ukrán állampolgár részesült támogatásban. Kárpátalján minden ötödik magyar család kap támogatást - tette hozzá. "Hogyan, milyen pénzből, milyen mec...
2018-09-21 14:18:37
EU-csúcs - Kormányszóvivő: a többség elutasította az új Frontex-javaslatot
... osztrák elnökségnek a magyar javaslatot, amely arról szól, hogy mikor lenne szükség a Frontexre; akkor, ha egy tagállam nem tudja vagy nem akarja ellátni a schengeni határok védelmét. Hozzáfűzte: ilyenkor akár fel is lehetne függeszteni az érintett ország schengeni tagságát, és a következő, szomszédos állam léphetne a helyére.
Kovács Zoltán azt hangoztatta: komoly politikai e...
2018-09-20 22:43:31
EU-csúcs - Tusk: októberben döntenek arról, hogy lesz-e rendkívüli Brexit-ügyi EU-csúcs
...
A találkozót lezáró sajtótájékoztatón Tusk közölte: a bennmaradó huszonhét tagállam vezetőinek ülésén teljes egyetértés volt abban, hogy ugyan a jelenlegi brit javaslatoknak vannak pozitív elemei, de a kereskedelmi kapcsolatrendszerre vonatkozó tervezet "nem fog működni".
Hozzátette, kissé derűlátóbb a kiválási megállapodás megkötésének esélyeit illetően, mint korábban.|...
2018-09-20 16:53:27
Az ukrán külügyminiszter nem zárja ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását
... a kettős állampolgárságért".

A prozak.info kárpátaljai hírportál szerint a magyar diplomáciai kirendeltségen készült videót professzionális rejtett kamerával vették fel. Hozzáfűzte: "teljesen nyilvánvaló, hogy azt vagy SZBU-ügynök, vagy valaki az SZBU megrendelésére rögzítette".
A hírportál úgy véli, Magyarországnak nem fog tetszeni, hogy az ukrán hatalmi szervek...
2018-09-19 23:06:55
Átadták a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületét
... hagyományait, de a tömegkommunikáció és az információáramlás új eszközeit is felhasználva, új tartalmakkal gazdagodva fogalmazza át a polgári komfortérzetről alkotott elképzeléseket".
Hozzáfűzte: az építészeti megoldásoknak köszönhetően a terek barátságosak, világosak és átláthatók, a programok aktuálisak, mégis visszaidézik a patinás szellemi műhelyek hangulatát. A mintegy 6...
2018-09-19 20:36:22
Kutatók éjszakája - Zalaegerszegen összehangolt programokkal készülnek
... legújabb kutatásairól és a továbbtanulási lehetőségekkel és megismerkedhetnek - mondta el Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere a szerdai programismertető sajtótájékoztatón.
Hozzáfűzte: a zalai megyeszékhelyen az elmúlt években csaknem 4 ezer új munkahely jött létre, a cégek fejlődnek, ezért szükség van a szakember-utánpótlásra. A zalaegerszegi felsőoktatási intézmények...
2018-09-19 18:13:39
Orbán Moszkvában: megbecsüljük a kapcsolatunkat Oroszországgal
...
Úgy fogalmazott: Magyarország nemzeti érdeke, hogy Európa két fele között minél jobb legyen az együttműködés, és azon belül a magyar-orosz kapcsolatrendszer is minél jobb legyen. Indoklásul azt mondta: amikor Európa keleti és nyugati fele között feszültség volt, akkor a magyarok mindig rosszul jártak, amikor viszont együttműködés volt, akkor "mindig jól jártunk".
Szerint...
2018-09-18 17:28:42
Korszerű tankertet adott át az agrárminiszter Budapesten
... munka példaértékű lehet más oktatási intézmények számára is, mivel a jövő környezeti kihívásaival csak felkészülten, környezettudatos hozzáállással lehet szembe nézni.
A miniszter hozzáfűzte, hogy útjára indítana egy olyan programot az Agrárminisztérium szervezésében, amelynek keretében minden nagyvárosi iskolában hasonló tankertet hoznának létre.
Az intézményt méltatva...
2018-09-14 13:11:41
ITM: új forgalmi rend lesz az M0-ás déli szakaszának felújításánál
...
Közleményükben felidézték: az M0-ás autóút déli részén több helyen zajlanak hídfelújítási munkák, az érintett szakaszokon az aszfaltburkolatot betonra cserélik. Csepel és Szigetszentmiklós térségében a torlódások nagy része az autóúton az M1-es felé vezető oldal zárása mellett végzett munkák miatt bevezetett terelés mögött alakul ki.
Mint írták, jelentősen csökkent az au...
2018-09-13 16:32:01
1 2 3 ............305 306 .......458 459 ......610 611 612 
Címkék: Brexit-ügyi EU-csúcs, Hegyvidéki Kulturális Szalon, Orbán Moszkvában, Beneda Attila, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Pavlo Klimkin, Kovács Zoltán, Vadvári Tibor, határon túli, kormány mellett, állampolgárság osztogatásával, többség elutasította, ukrán külügyminiszter, beregszászi magyar, kapcsolatunkat Oroszországgal, agrárminiszter Budapesten, zsidó-keresztény hagyományokra, magyar tevékenység, magyar javaslatot, schengeni határok, érintett ország, találkozót lezáró, bennmaradó huszonhét, jelenlegi brit, kiválási megállapodás, kettős állampolgárságért, magyar diplomáciai, ukrán hatalmi, polgári komfortérzetről, építészeti megoldásoknak, terek barátságosak, programok aktuálisak, patinás szellemi, továbbtanulási lehetőségekkel, szerdai programismertető, zalai megyeszékhelyen, elmúlt években, cégek fejlődnek, zalaegerszegi felsőoktatási, magyar-orosz kapcsolatrendszer, magyarok mindig, jövő környezeti, miniszter hozzáfűzte, olyan programot, intézményt méltatva, érintett szakaszokon,
© 2013 TVN.HU Kft.