Regisztráció  Belépés
Életének kilencvenedik évében elhunyt Kányádi Sándor
... költészete, akár a latinos, akár a gyerekeknek írt verseit énekeljük, akár a Vannak vidékek ciklusát, akár a Kuplé a vörös villamosrólt" - mondta Gryllus Dániel.

Hozzátette: a magyar költészet hegyvonulatának gerincét Balassi, Csokonai, Petőfi, Kosztolányi, József Attila mellett Kányádi versei is alkotják.

Szentmártoni János: Igazi klasszikus v...
2018-06-20 22:58:47
Donald Trump aláírta a migráns családok szétszakítását megakadályozó rendeletet
... tanúsítani mindazokkal szemben, akik illegálisan átlépik a határt" - mondta a rendelet aláírásakor az elnök.
Az elnök leszögezte: rendeletének köszönhetően "sok ember boldog lesz", és hozzátette, ő maga sem volt kibékülve azzal, hogy családokat szakítanak szét. Megjegyezte: lehetséges, hogy az elnöki rendelet nyomán viták vagy perek is lesznek. Ezzel kapcsolatban elemzők eml...
2018-06-20 22:36:07
Europol: tavaly kétszer annyi dzsihadista terrortámadás történt Európában, mint egy évvel korábban
... terrorellenes központjának vezetője elmondta, hogy egyelőre nem szivárogtak vissza nagy számban azok az iszlamisták, akik Európából korábban az IÁ iraki és szíriai területeire utaztak. Hozzátette, a biztonsági szolgálatoknak továbbra is az ő nyomon követésük az egyik legfőbb feladatuk.
A Közel-Keleten terrorcsoportokhoz csatlakozott mintegy ötezer európai közül eddig nagyjábó...
2018-06-20 21:32:30
Székelyzászló-ügy - Tetemes bírságot rótt ki a törvényszék a csíkszeredai polgármesterre, mert nem távolított e
... egyelőre nem kapott tájékoztatást az ítéletről. "A szekus világ továbbra is működik" - vélekedett az elöljáró az egykori román kommunista politikai rendőrségre, a securitatéra utalva. Hozzátette: "A szekusok találták ki, hogy miként lehet a székely zászlókat bírósági úton eltávolíttatni, ők írták meg erre a forgatókönyvet, ők írták elő a bíróknak az ítéletet, és most ezt zongorázz...
2018-06-20 19:52:08
Vb-2018 - Fernando Santos: még semmi sincs lejátszva
... keményen kell majd küzdeni, nem leptek meg bennünket a marokkóiak. Jól reagáltunk a játékhelyzetekre, én szereztem egy gólt, megvan a három pont, így elégedett vagyok" - mondta.
Hozzátette: a csoportkört megpróbálják jól befejezni, s ehhez közel állnak.

Hervé Renard, a marokkóiak francia szövetségi kapitánya csalódott volt, de mint mondta, korántsem csapata teljesí...
2018-06-20 18:52:35
Fővállalkozóként jelenik meg a KÉSZ Csoport a németországi Ruhr-vidéken
... Schulte-Kemper, a FAKT AG vezérigazgatója, Magyarország esseni tiszteletbeli konzulja.
Varga Mihály kiemelte, hogy az együttműködés az KÉSZ Csoport eddigi munkájának elismerése. Hozzátette: a FAKT AG "remek partner ahhoz, hogy egymás tudását és erőforrásait kiegészítve közös beruházások induljanak el és valósuljanak meg".
Szegner Balázs, Magyarország düsseldorfi főkonzul...
2018-06-20 18:52:17
Brexit - Verhofstadt Londonban: részletes megállapodás nélkül húsz évig is eltarthat a Brexit-folyamat
... nyilatkozva szintén azt mondta, hogy az Európai Parlament társulási szerződést szeretne Londonnal, és az EP elképzelése szerint ennek részét képezné egy szabadkereskedelmi egyezmény is.
Hozzátette: az EP azt is szeretné, ha Nagy-Britannia tagja maradna az Európai Unió egységes belső piacának, az EU vámuniójának és az Európai Gazdasági Térségnek.
A brit kormány Brexit-str...
2018-06-20 17:12:22
Gasztrotérképpel jelent meg a Magyar Konyha Balaton 2018 gasztrokalauza
... zsákutcái" mellett vannak minőségi vendéglátóhelyek is a Balatonon - idézte fel az idei kiadvány szerdai budapesti bemutatóján a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.
Lévai Anikó hozzátette: a magazin munkatársai azóta járják a tó környékét, nemcsak éttermeket keresve, hiszen a minőség akár a legegyszerűbb halsütödékben is megjelenhet.
Mára a gasztroforradalom ne...
2018-06-20 16:41:51
A Magyar Állami Népi Együttes és a Budapesti Operettszínház is részt vesz a Vásárhelyi Forgatagon
... című előadását fogja színre vinni szabadtéri színpadon, míg az Operettszínház A chicagói hercegnő című előadást mutatja be a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében. Portik Vilmos hozzátette, hogy a marosvásárhelyi színház támogatásának köszönhetően valósulhat meg ez utóbbi vendégjáték.
Az idei forgatagba a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia is bekapcsolódik, amely kiseb...
2018-06-20 16:03:19
Kányádi Sándor halála - Szabó T. Anna: egész lényével élte és hirdette a magyar verset
... hogy eleven szavával, tréfáival és szelíd példájával mutassa meg, hogy a kultúra nem luxus, hanem létszükséglet" - fogalmazott Szabó T. Anna, aki gyerekkora óta ismerte a költőt.
Hozzátette, a gyerekeket ugyanúgy meg tudta szólítani, mint a könyvtől elbitangolt felnőtteket és az olvasáshoz visszacsábult időseket, mindenkihez volt egy jó szava, egy mosolya, egy története....
2018-06-20 16:02:18
1 2 3 ...........3545 3546 ......5318 5319 ......7090 7091 7092 
Címkék: Kányádi Sándor, Donald Trump, Fernando Santos, KÉSZ Csoport, Verhofstadt Londonban, Magyar Konyha Balaton, Magyar Állami Népi Együttes, Budapesti Operettszínház, Vásárhelyi Forgatagon, Szabó, Gryllus Dániel, József Attila, Szentmártoni János, Hervé Renard, FAKT AG, Varga Mihály, Szegner Balázs, Európai Parlament, Európai Unió, Európai Gazdasági Térségnek, Magyar Konyha, Lévai Anikó, Operettszínház, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Portik Vilmos, Marosvásárhelyi Állami Filharmónia, migráns családok, évvel korábban, csíkszeredai polgármesterre, németországi Ruhr-vidéken, magyar verset, magyar költészet, rendelet aláírásakor, elnök leszögezte, elnöki rendelet, biztonsági szolgálatoknak, egyik legfőbb, szekus világ, egykori román, securitatéra utalva, szekusok találták, székely zászlókat, három pont, csoportkört megpróbálják, marokkóiak francia, brit kormány, idei kiadvány, magazin munkatársai, minőség akár, legegyszerűbb halsütödékben, chicagói hercegnő, marosvásárhelyi színház, idei forgatagba,
© 2013 TVN.HU Kft.