Regisztráció  Belépés
Májgombóc
Májgombóc

Hozzávalók: 15 deka borjú-, sertés- vagy szárnyas-máj, egy kis reszelt vöröshagyma, 2 deka vaj, kis cso-mó finomra vágott zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 egész tojás, 5 deka liszt, 1 áztatott, kicsavart zsöm-le.
15 deka májat drótszitán áttörünk az áztatott, kicsavart zsömlével. Egy kis reszelt vöröshagymát 2 deka vajon megpirítunk. belekeverjük a máj...
2006-09-19 09:52:08
Zsemlemorzsa-gombóc
Zsemlemorzsa-gombóc

Hozzávalók: 5 deka vaj, 1 egész tojás, 10 deka zsömlemorzsa, 3 evőkanál víz, csipetnyi só.
5 deka vajat és 1 egész tojást tányérban jól elkeverünk. 10 deka zsömlemorzsát, 3 evőkanál vizet, és egy kis sót hozzákeverünk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és a csendesen forró levesbe főz-zük. Miután a gombóc a leves tetejére jött, még 5 p...
2006-09-19 09:51:08
Rántott köménymagleves
Rántott köménymagleves

Hozzávalók: 5 deka vaj, 5 deka liszt, fél kávéskanálnyi köménymag, só.
Az 5 deka vajból és 5 deka lisztből rántást készítünk. Ha barnulni kezd, beletesszük a fél kávéskanálnyi köménymagot, kicsit megpirítjuk. 12 deci vízzel feleresztjük, s lassan felforraljuk. Megsózzuk és megíze-sítjük. Szűrés után a levest pirított zsemlekockával tálaljuk. B...
2006-09-19 09:46:57
Lencseleves
Lencseleves

Hozzávalók: 20 deka lencse, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 1 babérlevél, 4 deka vöröshagyma, 1 gerezd fok-hagyma, 2 deci tejföl, 1 evőkanál ecet, de lehet fél citrom is, só, 3 deka cukor, 1 G pirospaprika, negyed kiló sertéscsont, 2 deka mustár.
A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlébe vagy füstölt hús levébe feltesszük főni. Finom, apróra vágott...
2006-09-19 09:46:27
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Hozzávalók: 5 deka zsír, 6 deka liszt, 7 deci házilag eltett paradicsom vagy 10 deka paradicsompüré, 8 deka cukor, kis fej vöröshagyma, 1 zellerlevél, só.
Világos, zsömleszínű rántást készítünk, amelyet a paradicsommal és annyi vízzel engedünk fel, hogy összesen 13-14 deci levest kapjunk.
A megtisztított vöröshagymát egészben nyersen beletesszük...
2006-09-19 09:45:43
Szárnyas raguleves
Szárnyas raguleves

Hozzávalók: Csirke- vagy egyéb szárnyasaprólék, 20 deka vegyes zöldség, 10 deka zöldborsó, 10 deka sampinyongomba, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 3 deka vöröshagyma, 1 kis csomó zöldpetrezselyem, 20 deka kelvirág, 2 g törött bors, 2 deka vaj, só.
A szárnyasaprólékot előkészítjük a leveshez, összevágjuk. Jól megmosva kis fej hagymával feltesszük főni. ...
2006-09-19 09:44:12
Sárgaborsópüré-leves
Sárgaborsópüré-leves

Hozzávalók: 20 deka feles sárgaborsó, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka hagyma,
1 g pirospaprika, 2 g törött bors, 1 apró kockákra vágott zsömle, só.
A kiválogatott és tisztára mosott sárgaborsót gyengén sózva, egészben hagyott hagymával feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett nem túl erős tűzön puhára főzzük. Az egészben főtt hagymát e...
2006-09-19 09:42:37
Újházy tyúkleves
Újházy tyúkleves

Hozzávalók: egy kb. 1 kilós tyúk, 30 deka vegyes zöldség, 5 deka hagyma, gyömbér, só, 1 gerezd fok-hagyma, 1 kis paradicsom, 10 szem egész bors, 20 deka kelvirág (karfiol), 5 deka zöldborsó, 5 deka friss gomba, 10 deka kelkáposzta.
A tyúkot 4 negyed részre vágjuk, mert így könnyebb felvágni, mint főtt állapotban. Hideg vízben feltesz-szük főni és mi...
2006-09-19 09:41:41
Tejleves
Tejleves

Hozzávalók: másfél liter tej, 4 deka liszt, 5 deka cukor, só, 1 tojással 8 deka lisztből gyúrt finom metélt, fél citrom reszelt héja, 2 deka vaj.
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a szárazon világosra pirított lisztet, és ismét felforraljuk. Ekkor belefőzzük a finom metéltet. Sóval, cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Mikor félreállítottuk, akk...
2006-09-19 09:37:21
Zöldbableves
Zöldbableves

Hozzávalók: 30 deka zöldbab, 30 deka borjúcsont, 4 deka zsír, 3 deka liszt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 5 deka vöröshagyma, pirospaprika, 2 deci tejföl, só.
A megtisztított és rövid darabokra vágott babot forrásban levő vízbe tesszük, és a csontot külön kifőzzük. Ha a bab puha, felöntjük a csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágot...
2006-09-19 09:36:54
1 2 3 .....5597 5598 ...8396 8397 ...11155 11156 11157 11193 11194 11195 
Címkék: csendesen forró, leves tetejére, levest pirított, főzésre előkészített, megtisztított vöröshagymát, szárnyasaprólékot előkészítjük, egészben főtt, tejet felforraljuk, szárazon világosra, finom metéltet, csontot külön, apróra vágot, zöldpetrezselyem, paradicsomleves, szárnyasaprólék, félreállítottuk, sampinyongomba, sárgaborsópüré, köménymagleves, zsemlekockával, paradicsompüré, kávéskanálnyi, zsömlemorzsát, hozzákeverünk, megtisztított, paradicsommal, felforraljuk, zsemlemorzsa, pirospaprika, zsömlemorzsa, belekeverjük, vöröshagymát, kiválogatott, előkészítjük, citromhéjjal, előkészített, feleresztjük, zöldbableves, zsömleszínű, megpirítunk, vöröshagyma, lencseleves, zellerlevél, sertéscsont, kelkáposzta, sárgaborsót, összevágjuk, beletesszük, köménymagot, megpirítjuk, hozzávalók, elkeverünk, paradicsom, feltesszük, kevergetés, sárgaborsó, gombócokat, babérlevél, drótszitán, hozzáadjuk, beáztatott, csontlével, borjúcsont, állapotban, belefőzzük, csontlébe, forrásban, zöldborsó, kicsavart, hagymával, felöntjük,
© 2013 TVN.HU Kft.