Regisztráció  Belépés
Töltött paradicsom sonkával
Hozzávalók (4 személyre):
8 közepes, kemény paradicsom, só, őrölt fehér bors, fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyh...
2006-08-22 17:34:23
Zöldborsó krémleves retekkel
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg tisztított zöldborsó, 20 dkg burgonya, 2 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. A zöldborsót megtisztítjuk. A burgonyát, az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A burgonyát kockákra, az újhagymát 8-10 cm-es...
2006-08-22 17:31:26
Gombás pulykaragu makarónival
Hozzávalók (4 személyre):
100 g csiperkegomba, egy csokor újhagyma, egy csokor kapor, 200 g paradicsom, 400 g pulykamell, 2 ek. olaj, só, bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél ki...
2006-08-21 20:42:16
Szarvas zsemlegombóccal
Hozzávalók: 1 kg szarvashátszín, 6 gerezd fokhagyma, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó, olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.

Elkészítése:

A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük,...
2006-08-20 20:30:20
Pincepörkölt vörösborral
Pincepörkölt vörösborral

Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika,
köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl
vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon
megfuttatjuk. A tűzről le...
2006-08-19 10:54:04
Pincepörkölt vörösborral
Hozzávalók:

2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, köménymag, só, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya.

Elkészítése:

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesít...
2006-08-17 22:59:41
Őszibarackos, túrós lepény
Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojás, 5 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 nagy őszibarack, 2 dl őszibaracklé.

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vaj...
2006-08-16 20:55:08
Paradicsomos halleves
Hozzávalók:

2 l halalaplé, 3 evőkanál paradicsompüré, erőspaprika-krém, a levesbe: 40 dkg pontyfilé csíkokra vágva, besózva, arasznyi póréhagyma karikákra vágva, fél zeller tisztítva, gyufaszálnyi csíkokra vágva, 8 dkg gyufametélt, citromlé.

Elkészítése:

Az alaplevet felforraljuk, a paradicsompürét belekeverjük, és 10 percig főzzük. Leszűrjük, az er...
2006-08-16 17:31:22
Csevabcsicsa
Hozzávalók:

600 g vegyes darált hús, 50 g margarin, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika, 1 kávéskanál csípős fűszerpaprika, 1 kávéskanál majoránna, só, bors.

Elkészítése:

Összegyúrjuk a darált húst az apróra vágott vöröshagymával, az átnyomott fokhagymával, liszttel, sóval, borssal, majoránnáva...
2006-08-15 20:53:57
Paprika fokhagymás körözöttel
Hozzávalók (4 paprikához):
12,5 dkg tehéntúró, 1 közepes fej hagyma, 12-15 szál metélőhagyma, 12,5 dkg juhtúró, 12,5 dkg lágy margarin, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, 1 púpos kk. pirospaprika, 1 kk. paprikakrém, 1 mk. őrölt köménymag, 4 ek. sör, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 4 nagyobb, húsos paprika.
1. A tehéntúrót szitán vagy (kétszer) krum...
2006-08-14 20:02:52
1 2 3 .....5579 5580 ...8368 8369 ...11155 11156 11157 11158 11159 
Címkék: csokor újhagyma, paradicsomokat megmossuk, csokor petrezselyem, zöldborsót megtisztítjuk, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, újhagymát 8-10, csokor kapor, zöldségeket megtisztítjuk, gombát vékony, hagymát karikákra, szarvashátszínt megtisztítjuk, zúzott fokhagymát, olajon megfuttatjuk, tűzről lehúzzuk, köménnyel meghintjük, citrom reszelt, porcukrot összedolgozom, közepes nagyságú, alaplevet felforraljuk, paradicsompürét belekeverjük, darált húst, apróra vágott, átnyomott fokhagymával, tehéntúrót szitán, szarvashátszínt, pirospaprikával, zsemlegombóccal, karalábévájóval, paradicsompürét, paradicsomokat, paradicsompüré, szarvashátszín, vöröshagymával, borókabogyóval, csiperkegomba, megtisztítjuk, fűszerpaprika, összedolgozom, megtisztított, petrezselyem, pirospaprika, őszibarackos, őszibaracklé, megfuttatjuk, kalapkájukat, félretesszük, tyúkhúsleves, pincepörkölt, fokhagymával, metélőhagyma, paradicsomos, csevabcsicsa, gyufaszálnyi, zsemlegombóc, felforraljuk, áfonyalekvár, borsikafűvel, marhalábszár,
© 2013 TVN.HU Kft.