Regisztráció  Belépés
Mézes narancsos csirke
Hozzávalók:

Kb 4 db csirkecomb (de más hús is megfelel), só, őrölt bors,vegeta, fahéj, őrölt gyömbér és szerecsendió, méz, narancs, kevés olaj.

Elkészítés:

A húsokat metisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a többi fűszerrel is bekenjük mindkét oldalát. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, beletesszük a fűszerezett húst és kb félig megsütj...
2006-09-02 11:51:30
Gyümölcstorta másképp
Hozzávalók:
1 zacskó háztartási keksz, kevés tej, 3 db natúr joghurt, 3 kis zacskó zselatin, 13 evőkanál kristálycukor, 1 nagy tejszín, kb fél kg gyümölcs (fagyasztott is jó).

Elkészítés:
A zselatint, a cukrot és a joghurtokat összemelegítjük, majd kihűtjük. Közben egy kapcsos tortaformát kibélelünk tejben puhára áztatott háztartási kekszel. A tejszínt kemény ...
2006-09-02 11:44:26
Újabb recept
Tüttyölt ratyli - magyar étel


Hozzávalók:

- másfél kiló nyersratyli
- egy jókora pese
- 2 csobolyó gönyézde (ha lehet, pöcörgősi)
- 3 csipet ciháta


Elkészítés:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk, míg csurmot nem enged. Szépen höllyén kipicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek ...
2006-09-01 07:04:37
Káposzta fejtett babbal
Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg fejes káposzta, 50 dkg mélyhűtött fejtett bab, 2 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, egy csomó leveszöldség, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj vagy margarin, 2-3 evőkanál olaj, só, bors, köménymag, a díszítéshez friss zellerzöld.

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A megtisztított, megmosott leveszöldséget kock...
2006-08-31 19:05:47
Nektarinos-habos csokoládépudi
Hozzávalók (4 személyre):

1 tasak csokoládéspuding-por, 0,5 liter tej, 2 ek. kakaópor, 3 + 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.

1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel....
2006-08-31 19:03:16
Nyári zöldségleves májgaluskáv
Hozzávalók (4 személyre):

1 szikkadt zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj/margarin, egy csokor petrezselyem, 80 g csirkemáj, 1 kisebb tojás, fél kk. morzsolt majoránna, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 150 g sárgarépa, 200 g cukkini, 150 g vajbab, egy csokor újhagyma, 300 g zöldborsó, 1 ek. olaj, 1,2 liter húsleves (kockából).

1. A májgal...
2006-08-31 19:00:14
Töltött pulykacomb
Hozzávalók (4 személyre):

1 kisebb pulyka-felsőcomb (kb. 80 dkg), 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 7 gerezd fokhagyma, 1 alma, 15 dkg húsos szalonna, 4 szelet szendvicskenyér, 1 tojás, 1 ek. vágott petrezselyem, 1 tk. paprikakrém, 3 ek, olaj.

1. A húst megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. Szépen megformázzuk, a vast...
2006-08-31 18:57:28
Körtés uborkasaláta
Hozzávalók:

2 érett körte, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 1 kígyóuborka, fél fej fejes saláta, só, majonéz.

Elkészítése:

A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki, majd szeleteljük fel a gyümölcsöt cikkekre, tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a papírvékonyságúra gyalult uborkát, a citrom levét, cukrot és ízlés szerint sót. Óvatosan keverjük öss...
2006-08-30 23:16:41
Tarka csirketál
Hozzávalók:

4 szelet csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfutta...
2006-08-30 18:15:49
Mártogatós kalács
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó...
2006-08-28 18:29:08
1 2 3 .....5580 5581 ...8371 8372 ...11157 11158 11159 11160 11161 11162 
Címkék: húsokat metisztítjuk, többi fűszerrel, fűszerezett húst, joghurtokat összemelegítjük, kapcsos tortaformát, tejszínt kemény, jókora pese, nyersratylit fertályórát, nyesedékből pedig, csomó leveszöldség, díszítéshez friss, vöröshagymát megtisztítjuk, pudingport simára, teljes mennyiségből, csokor petrezselyem, csokor újhagyma, húst megmossuk, körtéket hámozzuk, magházat vágjuk, gyümölcsöt cikkekre, papírvékonyságúra gyalult, citrom levét, húst tenyérnyi, olajon megfutta, langyos tejben, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, csokoládéspuding, szendvicskenyér, összemelegítjük, őszibaracklikőr, ribizlilevélke, csirkemellfilé, citromfűbóbita, összedolgozzuk, leveszöldséget, kristálycukor, csokoládépudi, megtisztított, megtisztítjuk, gyümölcstorta, petrezselyem, vöröshagymát, metisztítjuk, leveszöldség, zsemlemorzsa, felfuttatjuk, megformázzuk, kicsontozzuk, kipicskázzuk, uborkasaláta, szerecsendió, zöldségleves, mennyiségből, nyersratylit, fagyasztott, elkészítése, beletesszük, leszárítjuk, tortaformát,
© 2013 TVN.HU Kft.