Belépés
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem
...
Nagy Endre a 2,573 milliárd forint összköltségű projektet bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Pick téliszalámi csaknem százötven éves múltra visszatekintő termék, elsőként vált hungarikummá, sok külföldinek Magyarország kapcsán ez jut eszébe.
A szakember kifejtette, 1869-től az ipari fejlődés végigkíséri a gyártástechnológia korszerűsítését. Az első hetven évben a ter...
2017-10-26 12:12:13
Elkezdődött az 5. Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés kertben
...
A háromnapos programsorozaton a hagyományos ízek mellett például kapucsínós és vadáfonyás változat is kapható lesz a hungarikummá vált édességből - hangzott el a fesztivál helyszínén tartott sajtótájékoztatón pénteken.
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja felidézte, hogy a testület 2015. december 3-án adta meg a hungarikum minősítést a kü...
2017-10-13 18:22:53
A magyar kultúra és a cigány zene kapcsolatát bemutató kiállítás nyílik Krakkóban
... cigány zenekarok és híres zenészek történetét napjainkig mutatja meg: a falusi bandáktól a külföldet megjárt együttesekig, majd a nagyzenekarok megalakításától a 100 Tagú Cigányzenekar hungarikummá nyilvánításáig érzékelteti a cigány zene "hídszerepét" - szól a krakkói múzeum ismertetője.
A tárlat rávilágít a cigány kultúrának a Liszt Ferenc zeneműveiben, Barabás Miklós festm...
2017-10-12 15:12:57
Tuzson Bence: a kormány elkötelezett a magyar borkultúra fejlesztése iránt - BŐVÍTETT (új: 9. bekezdés)
... kabinet közös eredményeit bemutató tájékoztató kiadvány készül, amelyet ezután eljuttatnak az ágazat szereplőinek.
Habis László, Eger polgármestere felidézte, ...
2017-09-28 16:43:08
Tuzson Bence: a kormány elkötelezett a magyar borkultúra fejlesztése iránt
... meghaladja a 40 ezret, míg az egri borvidéken a 8 ezret. A kormány stratégiai partnerként tekint rájuk - fűzte hozzá.
Habis László, Eger polgármestere felidézt...
2017-09-28 16:03:17
FM-államtitkár: a tanyai élet máig egyedi kultúrát közvetít
... pályázatsorozatán több mint 8 milliárd forinttal támogattak csaknem 1700 projektet -, idén nyáron pedig a Hungarikum Bizottság a magyar tanyát mint tradicionális gazdálkodási létformát hungarikummá nyilvánította. V. Németh Zsolt sikernek nevezte, hogy a tanyafejlesztés részeként könnyebbé vált a külterületi építkezés, a gazdálkodók pedig még több forráshoz juthatnak, miután a tany...
2017-09-21 14:13:29
Mudi világtalálkozó helyszíne Nyíregyháza
... rendezvényen az érdeklődők áttekintést kaphatnak a fajta történetéről és genetikájáról, lesz kutyakiállítás- és show, a sportnapon pedig ügyességüket és erejüket is megmutathatják a nemrég hungarikummá vált kutyafajta képviselői - mondta el Maczák Viktória, a szervező Magyar Mudi Egyesület elnöke a megnyitón az MTI-nek.
Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium ag...
2017-09-07 13:32:06
Pénteken kezdődik a nagykanizsai dödölle- és borfesztivál
...
Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) kiemelte: a dödöllét évek óta szeretnék hungarikummá nyilváníttatni, de legalább a bor- és dödöllefesztiválnak elnyerni ezt a címet.
Horváth István, a szervező KonTuRplusz Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a tavalyi 19 után idén 28 csapat jelentkezett a szombaton tartandó főzőversenyre, amelyen neves séfekből álló zsűri díjazza a legjobb död...
2017-09-06 15:03:00
Halászati kiállítás nyílik Pécsett
... sütötték, főzték, szárították, füstölték és sózták - ismertette az írásos összegzés, amely arra is kitért, hogy halászlé készítésének specialistái a halászok voltak, tőlük került a hungarikummá vált étel a polgári konyhákba.
A 19. századra a táplálkozáskultúrában is megmutatkozott a folyószabályozások és mocsárlecsapolások hatása: a korábban halbőségéről híres magyar vizek ha...
2017-09-05 10:22:26
Hungarikum
... ehető kincsek történetét, a feldolgozás, gyártás folyamatát a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumban kísérhetjük végig.

Kalocsa neve mára már összeforrt az itt termelt, hungarikummá nyilvánított fűszerpaprikával. A Paprika Múzeum és a Paprika Ház helységeiben a világhírű fűszernövényünk múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg a látogatók. A szeptemberi Paprikás Éte...
2017-07-26 21:42:12
1 2 3 4 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: Szegedi Tudományegyetem, Kürtőskalács Fesztivál, Tuzson Bence, Nagy Endre, Lezsák Sándor, Hungarikum Bizottság, Tagú Cigányzenekar, Liszt Ferenc, Barabás Miklós, Habis László, Németh Zsolt, Maczák Viktória, Magyar Mudi Egyesület, Szakáli István Loránd, Földművelésügyi Minisztérium, Dénes Sándor, Horváth István, KonTuRplusz Egyesület, Pick Szalámi, Szegedi Paprika Múzeumban, Paprika Múzeum, Paprika Ház, Paprikás Éte, magyar kultúra, cigány zene, kormány elkötelezett, magyar borkultúra, tanyai élet, nagykanizsai dödölle-, szakember kifejtette, ipari fejlődés, első hetven, háromnapos programsorozaton, hagyományos ízek, hungarikummá vált, fesztivál helyszínén, testület 2015, hungarikum minősítést, falusi bandáktól, külföldet megjárt, nagyzenekarok megalakításától, krakkói múzeum, tárlat rávilágít, cigány kultúrának, ágazat szereplőinek, egri borvidéken, kormány stratégiai, magyar tanyát, tanyafejlesztés részeként, külterületi építkezés, gazdálkodók pedig, érdeklődők áttekintést, fajta történetéről,
© 2013 TVN.HU Kft.