Regisztráció  Belépés
Költségvetés - Az agrárkiadásokra közel 206 milliárd forint jut jövőre
... fordítható. A működési bevételnek jövőre 2,96 milliárd forintot kell kitennie, az idei 3,45 milliárd forint után.
A zárkerti programok támogatására 1,99 milliárd forintot, a hungarikumok és a nemzeti értéktár megőrzésére jövőre az idei költségvetéshez hasonlóan 492,7 millió forintot szán a kormány.
Az uniós fejlesztési programok kiegészítő támogatásán belül az idei évh...
2018-06-13 19:32:22
Kaptárkőnapot tartanak szombaton Szomolyán
... kőkultúrájáról és szakvezetett buszos túra indul a kaptárkövekhez.
Az osztályvezető közölte: a kaptárkőnek nevezett geológiai különlegességek a bükkaljai kőkultúra részeként felkerültek a hungarikumok listájára.
A fülkés sziklák legnagyobb számban a Bükkalján fordulnak elő, ott 41 lelőhelyen 82 sziklaalakzaton 479 fülkét nyilvánított védetté egy korábbi miniszteri rende...
2018-05-03 11:51:43
Húszezer hektárnyi szőlőterület újult meg 2010 óta
... Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott.
Fazekas Sándor kitért arra, hogy a borok világa a magyar identitás elválaszthatatlan részét képezi, hungarikumok is vannak köztük, a Tokaji Aszú, a Törley pezsgő és az Egri Bikavér.

Kiemelte, hogy a mintegy 40 ezer szőlő- és bortermelővel együttműködve sikerült lépésről lépésre megvalósít...
2018-03-06 12:34:06
Átadták a Hungarikum-média- és a Hungarikum-díjakat
... Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja és Fazekas Sándor, a Hungarikum Bizottság elnöke, földművelésügyi miniszter adta át.
Fazekas Sándor kiemelte: a hungarikumok a magyar életérzés kifejezői és a magyarság közösségi érzésének megjelenítői, ugyanakkor a magyar közösség számára is összekötő kapcsot jelentenek.
Emellett üzenetet hordoznak, értéke...
2018-01-22 17:14:10
Termálvizes lórehabilitációs központ épül Kisvárdán 2,2 mill
... cikkeket kinyomtatnám kis A5-ös lapokra, és rendelőkben, kórházakban osztogatnám a vár...
2017-12-30 09:38:09
Belépett a hungarikumok előszobájába a csíksomlyói búcsú


A világ magyarságának kiemelkedő eseményévé vált.

A Hungarikum Bizottság minapi döntése értelmében bekerült a hungarikumok előszobájába, a Magyar Értéktárba a csíksomlyói pünkösdi búcsú. Az indoklás szerint a keresztény vallásokon átívelő, 1567-ben első alkalom...
2017-12-10 21:04:29
Fazekas Sándor: a gulyásleves, a pálos rend és a hollóházi porcelán is hungarikum lett
... vadászati turizmushoz kapcsolódó idegenforgalmi látványosság került be a Magyar Értéktárba - mondta a miniszter.
Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy a hungarikum törvény alapján a hungarikumok és más nemzeti értékek kiemelt állami figyelemre - szükség esetén akár szakmai vagy jogi segítségre is - számíthatnak, valamint pénzügyi támogatásban részesülhetnek a hungarikum alap kere...
2017-12-05 20:41:59
Január végéig várják a jelentkezéseket a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre
... februárban újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával március közepéig lehet pályázni az április végén zajló elődöntőre.
A vetélkedő feladatai a Hungarikum Bizottság által a Hungarikumok Gyűjteményébe választott értékek ismeretére irányulnak. Mindezek mellett érdemes felkészülni a versenyen résztvevő iskolák és környékének helyi értékeiből is - mondta Lezsák Sándor, a Hungar...
2017-11-29 15:12:56
A kaptárköveket óvják a Bükkben
...
Tájékoztatásuk szerint kaptárkövek több bükki településen láthatók, leginkább a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szomolyán és a bükkaljai kultúra részeként a hungarikumok listájára is felkerültek.
A BNP közlése szerint programot indítottak azért, hogy a kaptárköveket, fülkéket minél jobban megközelíthessék a turisták, az erdőt járók.
A kaptárkövek olyan sziklaalakzatok,...
2017-11-19 08:51:05
1 2 3 .........33 34 .....50 51 .....65 66 67 
Címkék: Fazekas Sándor, Kárpát-medencei Hungarikum, Tokaji Aszú, Egri Bikavér, Hungarikum Bizottság, Magyar Értéktárba, Hungarikumok Gyűjteményébe, Lezsák Sándor, agrárkiadásokra közel, hungarikumok előszobájába, csíksomlyói búcsú, pálos rend, hollóházi porcelán, kaptárköveket óvják, működési bevételnek, zárkerti programok, nemzeti értéktár, idei költségvetéshez, uniós fejlesztési, osztályvezető közölte, kaptárkőnek nevezett, bükkaljai kőkultúra, hungarikumok listájára, fülkés sziklák, korábbi miniszteri, borok világa, magyar identitás, magyar életérzés, magyarság közösségi, magyar közösség, világ magyarságának, csíksomlyói pünkösdi, indoklás szerint, keresztény vallásokon, másik híres, hungarikum törvény, hungarikum alap, április végén, vetélkedő feladatai, versenyen résztvevő, bükkaljai kultúra, erdőt járók, kaptárkövek olyan, lórehabilitációs, megközelíthessék, földművelésügyi, jelentkezéseket, sziklaalakzatok, miniszterelnöki, költségvetéshez, agrárkiadásokra, különlegességek, sziklaalakzaton,
© 2013 TVN.HU Kft.