Regisztráció  Belépés
Imádság
... húsának egy darabjára, amely isteni kiválasztás, megtérés és megvilágosodás által egyesült vele, midőn Isten a szívébe adta a maga Lelkét.
Ő tehát most Krisztus érdeméért, véréért, igazságáért, győzelméért, az Ő közbenjárására térülhet Istenhez, és 'ama Szerelmesben' elfogadottként állhat meg Isten előtt. E nyomorult teremtmény ilyenformán tagja az Úr Jézusnak, és erre való t...
2018-05-27 17:49:08
Isten kegyelmének rendkívüli gazdagsága
...

Isten azonban a kegyelmet nem használja fel arra, hogy törvényét érvénytelenné tegye, vagy hogy a kegyelem elfoglalja az Ő törvényének helyét. ,,Az Úr azt akarta az Ő igazságáért, hogy a törvényt naggyá és tiszteletre méltóvá tegye" - olvashatjuk Ézsaiás könyvében (42,21).

Az Ő törvénye igazság.

Isten kegyelme és országának törv...
2018-04-06 19:48:05
Petr Pit'ha prágai katolikus püspök beszéde
... jutott az a feladat, hogy itt beszéljek. Szorongok, mert a Mindentudó előtt beszélek, és tudatában vagyok, hogy nem önök előtt állok, hanem azok előtt, akik ezen ideálokért, az élet Igazságáért képesek voltak földi életüket feláldozni. Önmagunkért megtenni ezt, nem lenne értelme. Az élet másodlagos. Akikre most gondolunk, azok miattunk áldozták fel életüket.

Feladatom, ...
2018-03-24 21:57:26
Magyarország akkor gyarapodik, ha hozzáértő, elkötelezett és
... szabadság, hanem a valamire való szabadság, az később méltó tartalommal tudja majd megtölteni azt. (...) a magyarok ugyanazért küzdöttek 1848-ban, 1956-ban és 1989-90-ben is, és 1848 igazságáért ma is meg kell küzdeni.

Balog Zoltán azt hangoztatta, hogy a szabadság nem egyszerűen keret, amivel mindenki azt kezd, amit akar, hanem ihlet, magatartásforma, és a szabadsá...
2018-03-14 20:04:20
Március 15. - Balog: Magyarország akkor gyarapodik, ha független
... és a honvédsereg katonái tudták, miért küzdenek, így harcuk irányt mutathat ma is - mondta, hozzátéve, a magyarok ugyanazért küzdöttek 1848-ban, 1956-ban és 1989-90-ben is, és 1848 igazságáért ma is meg kell küzdeni.
Balog Zoltán azt hangoztatta, hogy a szabadság nem egyszerűen keret, amivel mindenki azt kezd, amit akar, hanem "ihlet", magatartásforma, és a szabadság mindig a...
2018-03-14 11:21:24
Március 15. - Balog: hozzáértő, elkötelezett és bátor emberekre van szükség
... köszönetet Balog Zoltán az ünnepségen állami kitüntetésben részesülő összesen 149 személynek.
A miniszter kiemelte: 1848/1849 óta minden nemzedéknek meg kell küzdenie a magyarok igazságáért. Ebben a küzdelemben állnak a díjazottak is, olyan emberként, akik hivatásukkal méltóak akarnak lenni a nemzet gyarapítóihoz.
A kitüntetések szimbolikájáról szólva Balog Zoltán hang...
2018-03-13 16:41:56
Petőfiért! - Lukácsi Bálint: Nem keressük már Petőfit!
... Szibériában tett látogatása után Lukácsi Bálint, az amerikai HírHatár Petőfi-kutató újságírója, Nem keressük már Petőfit! című terjedelmes írásban fejtette ki álláspontját a Petőfi Sándor igazságáért közel három évtizede folyó harc mai állásáról. Alább olvasható Lukácsi Bálint írása.

...
2017-09-04 21:05:07
Illegális bevándorlás - Varga Mihály: a migráció hosszú időre meghatározza Európa jövőjét
... eddig a konzultációs íveket.
Szerinte a migrációt még mindig nem tekintik Brüsszelben veszélynek, annak ellenére sem, hogy azt "terrorizmus kíséri". Magyarországnak érdemes az igazságáért kiállnia Brüsszelben, és nem szabad feladnia a nemzeti szuverenitásáért vívott küzdelmét. Az "Európai Unióból senki sem akar kilépni" - jelentette ki -, de szeretnének beleszólni az országot...
2017-05-04 20:24:32
A magyar kultúra napja - Cseh Tamás-emlékest lesz Veszprémben
... Pálffy Géza kutatócsoport-vezetővel beszélgethetnek szerda este a Hangvilla rendezvényközpontban - közölte.
Vitéz Arnóczy Mátyás Pál Egy szívvel - két hazában. Rendületlenül 56 igazságáért! című életrajzi könyvét mutatja be a szerző pénteken a városházán - mondta a sajtószóvivő.
Felfedező utak - Szecessziós épületornamentika a vidéki Magyarországon című kötetet a szerző,...
2017-01-16 14:01:59
Balog Zoltán: a hit szabadságáért ma is meg kell harcolni, még Európában is
... magyar kereszténységnek, és amit a magyarság adott a világnak". Hozzátette: a Tordán kihirdetett vallásbéke arra int, hogy újra és újra meg kell küzdeni a hit szabadságáért, és a hit igazságáért.
A tordai országgyűlés döntése nemcsak egy pragmatikus politikai döntés volt arról, "hogy jó lenne nem veszekedni egymással, mert különben jönnek mások és legyőznek bennünket, hanem ...
2017-01-13 13:49:32
1 2 3 .6 .9 .11 12 
Címkék: Petr Pit, Lukácsi Bálint, Varga Mihály, Cseh Tamás-emlékest, Balog Zoltán, HírHatár Petőfi-kutató, Petőfi Sándor, Európai Unióból, Pálffy Géza, Vitéz Arnóczy Mátyás Pál Egy, migráció hosszú, magyar kultúra, szívébe adta, maga Lelkét, kegyelem elfoglalja, törvényt naggyá, élet Igazságáért, élet másodlagos, valamire való, később méltó, magyarok ugyanazért, honvédsereg katonái, szabadság mindig, ünnepségen állami, miniszter kiemelte, magyarok igazságáért, küzdelemben állnak, nemzet gyarapítóihoz, kitüntetések szimbolikájáról, amerikai HírHatár, konzultációs íveket, igazságáért kiállnia, nemzeti szuverenitásáért, szerző pénteken, vidéki Magyarországon, magyarság adott, tordai országgyűlés, pragmatikus politikai, szuverenitásáért, kereszténységnek, magatartásforma, beszélgethetnek, szimbolikájáról, magyarországnak, közbenjárására, elfogadottként, magyarországon, megvilágosodás, szabadságáért, érvénytelenné, rendületlenül, kitüntetésben, kutatócsoport, gyarapítóihoz, országgyűlés, meghatározza, szerelmesben,
© 2013 TVN.HU Kft.