Regisztráció  Belépés
Érdekességek költőkről,írókról
... erőszaktól, gyönyörködik és gyönyörködtet a szépségben, játszik a nyelv végtelen lehetőségeivel, lelkére ereszti a külvilág benyomásait, és megfogalmazza a benyomásokat. Senkire költészetünkben nem illik annyira az impresszionista jelző, mint őrá. Nem vátesz, nem a közélet látnoka, nem lehet a tudat és az erkölcsi magatartás iránymutatója, mint Petőfi, Ady vagy József Attila, de m...
2006-12-15 23:04:00
Karácsony
... zárják az étkezést. Finnországban az asztalt éjszakára nem szedik le, hogy a karácsonyi manók is jóllakhassanak, ha épp arra járnak. Karácsony első napja szigorúan a családé, ilyenkor nem illik szomszédolni, de még telefonálni sem. A rokonlátogatásokra, barátok köszöntésére 25-én kerítenek sort.


Görögország
Görögországban a Karácsony 12 napot felölelő folya...
2006-12-15 19:13:48
Horoszkóp
... tisztességtelen megoldásokat. Feldühödik, ha nevetségessé teszik, vagy ha nem értékelik kellően tehetségét. Ilyenkor kemény ellenfél válik belőle, de egyébként mindenkivel jól együtt tud működni.
Illik hozzá: Hathor és Hórusz

Anubisz a holtak kapujának őrzője

Szigorú. Mindent feketén-fehéren lát, nem szeret kompromisszumot kötni. Becsületes, nyíltszív...
2006-12-15 11:13:08
Kisded született
... pásztor:
Várj meg, én is veled megyek!

Negyedik pásztor:
Engem itt ne hagyjatok,
én is kíváncsi vagyok!

Első pásztor:
Üres kézzel nem mehetünk,
illik -- ajándékot vigyünk.


Mesélő:
A pásztorok elsiettek,
megkeresni a kisdedet.
Eközben napkelet felől
három király -- Gáspár elöl,
aztán Menyhért s...
2006-12-15 08:36:23
Wass A:Az én titok-karácsonyom
... karácsonyfám. De karácsonyfa volt!
Mikor elkészültem a díszítéssel, hallgatóztam. Csend volt a házban, nem mozdult senki. Előszedtem gyorsan az ünneplő ruhámat, s felöltöztem úgy, ahogy illik. Aztán meggyújtottam a gyertyacsonkokat. Elfújtam a lámpát. Sötét lett egyszeribe, csak az öt kis sárga fény dideregte be félénken a szobát. Kinyitottam a kályhaajtót, hogy világítson a ...
2006-12-15 02:54:40
1956 - Diktatúra, tejszínhabba
... Emlékszünk Rád, sohasem felejtjük el áldozatos és eredményes munkádat." Szóval Gyurcsány úr Apró elvtárstól tanulta, hogy a kommunisták által meggyilkolt kommunistákat - újratemetésük után ! - illik ( lehet ) tegezni: "Imre, te mit gondolsz, hogyan kell boldogulni ebben a veszekedős világban ?"

Az már csak a miniszterelnök úr kulturálatlanságára ( vagy önteltségére ? ) ...
2006-12-14 22:27:04
Kellemes Békés Karácsonyt!!
... a barna tészta, úgy hogy tele legyen a forma. Kész is egy süti.


Csináltam egy sütit, és eszembe jutot, ez ide illik a legjobban. Gyerekeknek gyerekzsúrra, vagy csak úgy nagyon tuti. A pasik is nagyon szokták szeretni, mert egyáltalán nem édes.

hozzávalók: banán, tortabevonó (étcsokis), fogpisz...
2006-12-14 14:17:30
Egy kis horoszkóp
... közömbösséget érez, nem lesz maradása és hamar felszámolja a kapcsolatot. A \"liliom\" szinte minden virágjegyű partnerrel megtalálja a harmóniát, de elsősorban a napraforgó és a szagos bükköny illik hozzá.


PIPACS (6 15 24)

Tisztaszívű, becsületes, finom lelkű ember. Ezt tételezi fel másokról is. Ezért ...
2006-12-14 06:52:59
A jó alap...
... vizsgáljuk meg azt, milyen gyakori hibákat ejtünk a kapcsolat legelején.

- csak szerelem van, és józan mérlegelés egyáltalán nincs. (Ilyenkor valóban nehéz átlátni, hogy hozzám illik-e a partner)
- a szerelem megelőzi a józan mérlegelést, és mire már mérlegelnénk (mert már vannak intő jelek) addigra vakká és süketté váltunk a szerelemtől
- ösztönös szerepjátsz...
2006-12-13 12:57:53
A jó házasság alapjai. 4.rész.
... majd egy újabb és egy újabb. Ez lelki elsivárosodáshoz vezet.

Ezért (a saját érdekünkben) nem szabad felcserélni a sorrendet, mely a következő:

1. Megismerés, vajon illik-e hozzám az illető szellemileg, lelkileg? Erotikus vonzalmat érzünk-e egymás iránt? Morálisan vonzó-e a másik jelleme? A "Nagy Ő"-re találtam-e benne?
2. Képesek vagyunk-e a másikért mi...
2006-12-13 12:48:16
1 2 3 ..................872 873 .........1309 1310 .........1732 1733 1734 1744 1745 1746 
Címkék: Wass, Kellemes Békés Karácsonyt, József Attila, Emlékszünk Rád, Szóval Gyurcsány, Nagy, nyelv végtelen, külvilág benyomásait, impresszionista jelző, közélet látnoka, erkölcsi magatartás, asztalt éjszakára, karácsonyi manók, holtak kapujának, pásztorok elsiettek, ünneplő ruhámat, kommunisták által, veszekedős világban, barna tészta, szagos bükköny, kapcsolat legelején, szerelem megelőzi, józan mérlegelést, saját érdekünkben, illető szellemileg, másik jelleme, elsivárosodáshoz, gyertyacsonkokat, kompromisszumot, tisztességtelen, impresszionista, költészetünkben, miniszterelnök, lehetőségeivel, jóllakhassanak, görögországban, gyönyörködtet, megfogalmazza, kommunistákat, meggyújtottam, finnországban, újratemetésük, közömbösséget, iránymutatója, gyönyörködik, köszöntésére, karácsonyfám, szomszédolni, nevetségessé, hallgatóztam, tejszínhabba, érdekességek, megoldásokat, gyerekzsúrra, önteltségére, benyomásokat, mérlegelnénk, tisztaszívű, kommunisták, meggyilkolt, felszámolja, mindenkivel, gyerekeknek, tortabevonó,
© 2013 TVN.HU Kft.