Belépés
Átadták Ferenc pápának a piarista ifjúsági szinódus ......
... létértelmét. Nevelők vagyunk, akik kísérjük sok-sok fiatal fejlődését a hitben, segítjük megtalálni hivatásukat és missziós küldetésük betöltését."
A magyarországi piarista intézmények fiataljai 2018 januárjától júliusig több szakaszban dolgozták fel a szinódus témáját, összegezve gondolataikat, véleményüket és útkeresésüket saját jövőjükkel, hitükkel, az Egyházzal vagy...
2018-10-21 12:35:36
Kormányszóvivő: elfogadhatatlan a közös uniós határvédelem
... nyugodtan áll a vizsgálat elé, és ugyanúgy be fogja bizonyítani az igazát, ahogy már több alkalommal tette az elmúlt években - tette hozzá.
Kovács Zoltán szerint jellemző a brüsszeli intézményekre, hogy a saját magukra vonatkozó szabályokat sem tartják be, hiszen a Magyarországot elítélő jelentés szavazásakor a tartózkodók figyelmen kívül hagyása nem felelt meg az európai al...
2018-10-21 07:41:11
MCC Roma Tehetség Program: október 23-ig várják a roma fiatalok jelentkezését
... egyetemen szeretnék végezni. A két féléven át tartó, külföldi tanulmányokra felkészítő kurzusok célja, hogy a diákok versenyképes pályázati anyagokat tudjanak beadni a kiválasztott intézményekbe, és felkészítse őket a sikeres szóbeli felvételi vizsgára. Ebből adódóan a képzés fókuszában az íráskészség-fejlesztés, prezentációs technikák gyakorlása, valamint az idegen nyelvi képzése...
2018-10-20 15:50:39
Tuzson: nem lehet különbség életminőség szempontjából a falvak és a városok közt
... A kormányablakbusszal harminc Balatoncsicsóhoz hasonló kistelepülésre - főként zsákfalvakba és tömegközlekedés által kevésbé érintett helyekre -, valamint rendezvényekre, fekvőbeteg-intézményekbe és idősotthonokba kívánnak eljutni.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselőjeként azt emelte ki, hogy a mobil kormányablak egys...
2018-10-11 16:29:53
Fidesz: ha a szocialistákon múlna, már betegellátás sem lenne Magyarországon
... radikálisan csökkentette adósságiakat és a várólistákat. Emellett 1200 milliárdos f...
2018-10-11 15:55:52
4.Jobbik és a szakmai kreativitás, találmányok és feltalálók
... Porcelángyártó Vállalat...stb. hogy NYERESÉGESEK voltak... Csakhogy, ezt a nyereséget felélte az a rettenetes FÜGGETLENÍTETT politikai apparátus. (Mert, nem csak a vállalatok, üzemek és intézmények élén lévőket kellett el- és fenntartani tudni, hanem a FÜGGETLENÍTETT hatalmas irodaházakban székelő járási, városi, fővárosi- kerültekben lévőket is...)
*
A dolgo...
2018-10-11 15:18:38
Fülöp Attila: a hajléktalanokat érintő jogszabályi változás az egész társadalom érdekét szolgálja
... illeszkedjen egymáshoz, 24 órás ellátási lehetőséget nyújtva a rászorulóknak - ismertette az államtitkár.
A hajléktalanokkal szembeni "emberiesség szempontjából" fontos az őket ellátó intézmények fejlesztése - mondta Fülöp Attila.
Hozzátette: 650 millió forintot fordítanak országosan hajléktalanokat ellátó intézmények korszerűsítésére hét nyertes pályázatnak köszönhetően...
2018-10-11 14:12:14
Határ menti szlovák és magyar múzeumok képviselői találkoznak Szobon
... szemben fekvő, a magyar vendégeket anyanyelvükön fogadni képes múzeumok, gyűjtemények, kiállítóhelyek, magángyűjtemények, tájházak munkatársai vesznek részt.
Az összejövetelen az intézmények vetítéssel egybekötött előadásokon mutatják be kiállításaikat, kutatási projektjeiket, fejlesztési terveiket, problémáikat.
Az összegzés szerint a rendezvény célja a kapcsolatépíté...
2018-10-11 07:05:08
Holland múzeumok 170, nácik által ellopott műkincset azonosítottak gyűjteményeikben
... eddig azonosított lopott műtárgyak között 83 festmény, 26 grafika és 13 zsidó rituális tárgy is szerepel, ezeket feltehetően 1933 és 1945 között vették el tulajdonosaiktól.
Az intézmények visszaadják azokat a műkincseket, amelyekre a tulajdonosok leszármazottai jogot formálnak, és azt hitelesíti egy visszaszolgáltatási bizottság.
A holland királyi család 2015-ben adott v...
2018-10-10 17:33:02
Orosz külügy: a totális elukránosítás ellentétes az ukrán jogi normákkal
... állam biztosítja számukra az anyanyelv szabad használatát a kultúra, a tájékoztatás, az oktatás, valamint a társadalmi élet egyéb területein.
Hangsúlyozta, hogy Ukrajna nemzetközi intézmények, a többi között a Velencei Bizottság ajánlása ellenére durván megsérti nemzetközi kötelezettségvállalásait a emberi jogok védelmének területén.
"Természetesen ebben az uralkodó rend...
2018-10-10 17:32:48
1 2 3 ................816 .........1224 ........1631 1632 
Címkék: Átadták Ferenc, Roma Tehetség Program, Fülöp Attila, Kovács Zoltán, Kontrát Károly, Porcelángyártó Vállalat&#8230, Velencei Bizottság, piarista ifjúsági, közös uniós, roma fiatalok, városok közt, szocialistákon múlna, szakmai kreativitás, hajléktalanokat érintő, egész társadalom, totális elukránosítás, ukrán jogi, magyarországi piarista, szinódus témáját, elmúlt években, brüsszeli intézményekre, saját magukra, tartózkodók figyelmen, diákok versenyképes, kiválasztott intézményekbe, sikeres szóbeli, képzés fókuszában, idegen nyelvi, térség országgyűlési, mobil kormányablak, nyereséget felélte, hajléktalanokkal szembeni, őket ellátó, magyar vendégeket, intézmények vetítéssel, összegzés szerint, rendezvény célja, intézmények visszaadják, tulajdonosok leszármazottai, holland királyi, anyanyelv szabad, társadalmi élet, többi között, emberi jogok, uralkodó rend, balatoncsicsóhoz, korszerűsítésére, tulajdonosaiktól, gyűjteményeikben, hajléktalanokkal, elfogadhatatlan, hajléktalanokat, képviselőjeként,
© 2013 TVN.HU Kft.