Regisztráció  Belépés
Szent Máté apostol és evangélista -- Magyar kurír
... eszik vámosokkal és bűnösökkel?« Jézus meghallotta, és így válaszolt: »Nem az egészségeseknek kell az orvos, hanem a betegeknek. Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: irgalmasságot akarok s nem áldozatot. Nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem hogy a bűnösöket.«" (Mt 9,9-13)
- Lévi-Máté, a vámos Kafarnaumban dolgozott. Mint vámos a z...
2018-09-21 11:25:35
Szent Máté apostol és evangélista 09.21
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus szólt Máténak: ,,Kövess engem!" Ő azonnal fölkelt és követte az Urat.
Irgalmasságot várok, és nem áldozatot.
Abban az időben amint Jézus továbbhaladt, látott egy Máté nevű embert a vámasztalnál ülni. Így szólt hozzá: ,,Kövess engem!" Az felállt, és követte őt. Később, amikor Jézus az ő házában vendégesked...
2018-09-21 11:16:03
Az ördög az álszenteket használja fel, de Jézus az igazi ...
... lesznek a mennyek országában. ,,Micsoda botrány" - így a farizeusok. Jézus a kis szeretetgesztust nézi, a jóakarat apró gesztusát, megfogja, és előreviszi. Ez Jézus irgalmassága: mindig megbocsát, mindig elfogad.
- A törvénytudók úgy viselkednek - mutatott rá a Szentatya -, mint gyakran a képmutatók: megbotránkoznak. Azt mondják: ,,Nézd, mics...
2018-09-21 10:58:10
Harmonia.......
... !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Irgalmasság hatja át

Kard - Harc, harcos, hatalom

A szamurájok eszköze, a huszárok fegyvere. A harc a karddal nem csupán külsőséges, hanem belső harc is egyben. Jelöli a harcot ...
2018-09-20 16:55:59
Keresztút - Pio atya gondolataival
... nyögnek, és akiknek én magam sietek segítségére.""

VI. állomás
"Szelíden helyezzétek szíveteket a mi Urunk sebeibe, ne karotok erejével. Igen nagy bizalommal legyetek az Ő irgalmassága és jósága iránt, mert Ő soha el nem hagy benneteket. Éppen ezért mindig jól öleljétek át az Ő szent keresztjét; segítsetek neki."

VII. állomás
"Szüntelenül ajánlját...
2018-09-18 18:07:23
Ferenc pápa ajándéka a Szent Péter téren jelen lévő híveknek
... szintén a pápa ajándékaként.
Az ezüstözött fémkeresztet kísérő borítékon a következő szöveg olvasható: ,,Krisztus keresztje magába foglalja Isten egész szeretetét, határtalan irgalmasságát".
...............
Bővebben http://www.magyarkurir.hu/hirek/fere nc-papa-ajandeka-szent...
2018-09-17 21:01:50
A fájdalmas Szűzanya (Fehér vértanú) 09.15
... az öregek, a betegek és az elhagyatottak a Hétfájdalmú Szűz oltalmában vigasztalást nyerjenek!
5. A szenvedő és tisztuló telkeknek pedig legyen hathatós közbenjárója az ,,Irgalmasság Anyja"!
Pap: Istenünk! Te a Boldogságos Szűz Máriát sem kímélted meg a szenvedésektől. Az ő közbenjárására emelj fel minket elesettségünkből. Krisztus, a mi Urunk által.
Híve...
2018-09-15 08:18:27
A keresztények imádkozzanak a bosszantó emberekért!
... ahelyett hogy szidnád őket - buzdított reggeli homíliájában Ferenc pápa szeptember 13-án, csütörtökön a Szent Márta-házban bemutatott szentmisén. A keresztény életstílus alapja az irgalmasság - hangsúlyozta a Szentatya.
A napi liturgia Lukács evangéliumának azt a szakaszát tárja elénk (Lk 6,27-38), amelyben Jézus az irgalmasságra tanít. A hegyi beszédben meg...
2018-09-14 08:46:22
Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk
... kellett volna, szintén áldozatul esett a martalócok kegyetlenségének. Így 20 órás kínlódás után István atya is meghalt.
Képen: A kassai vértanúk ábrázolása
a krakkói Isteni Irgalmasság-bazilika magyar kápolnájában
............................
Bővebben http://www.magyarkurir.hu/h...
2018-09-07 13:02:57
A vasárnap arra szolgál, hogy kibékülj életed valóságával!
... https://www.magyarkurir.hu/ferenc-pa pa/fere...
2018-09-05 16:48:25
1 2 3 ..........................163 164 .............245 246 ..............326 327 
Címkék: Szent Máté, Szent Péter, Szent Márk, EVANGÉLIUM Szent Máté, Hétfájdalmú Szűz, Irgalmasság Anyja&#8221, Boldogságos Szűz Máriát, Szent Márta-házban, Isteni Irgalmasság-bazilika, álszenteket használja, fájdalmas Szűzanya, keresztények imádkozzanak, bosszantó emberekért, vasárnap arra, egészségeseknek kell, igazakat hívjam, vámos Kafarnaumban, időben amint, vámasztalnál ülni, mennyek országában, jóakarat apró, háttér szimbólum, szamurájok eszköze, huszárok fegyvere, pápa ajándékaként, ezüstözött fémkeresztet, következő szöveg, keresztény életstílus, irgalmasság &#8211, napi liturgia, szakaszát tárja, irgalmasságra tanít, hegyi beszédben, martalócok kegyetlenségének, kassai vértanúk, krakkói Isteni, szeretetgesztust, elesettségünkből, kegyetlenségének, harmóniakártyád, egészségeseknek, megbotránkoznak, közbenjárására, evangéliumának, szenvedésektől, irgalmasságot, irgalmasságra, összefüggései, elhagyatottak, irgalmasságát, gondolataival, kafarnaumban, fémkeresztet, homíliájában, imádkozzanak,
© 2013 TVN.HU Kft.