Regisztráció  Belépés
NFM: három cég köthet újabb szénhidrogén-koncessziós szerződést
... koncessziók 20 évre szólnak, ugyanakkor az időtartam egy alkalommal, újabb pályázat kiírása nélkül, tíz évvel meghosszabbítható.
A tárca kiemelte: a nemzetközi iparági gyakorlattal összhangban álló hazai bányászati koncessziós rendszer vonzó feltételeket teremtett a szektorba irányuló befektetések ösztönzésére. A felelős, fenntartható ásványvagyon-gazdálkodás megvalósítását é...
2017-11-17 11:41:37
Krónika 6. rész (energetikai törvények)
... szakértőkre vonatkozó rendelkezéseket, és a Magyar Honvédségnél az atomenergia alkalmazásának hatósági felügyeletére vonatkozó passzusokat.
A javaslatban - az Euratom szerződéssel összhangban - az atomerőmű engedélyében meghatározottól fűtőelemek elvi engedélyével összefüggő rendelkezések is kiegészülnek - jelezte az államtitkár.

Fidesz: igen a javaslatra
Lás...
2017-11-15 17:13:43
A katonai erők és eszközök EU-n belüli mozgatásának hatékonyabbá tételére tett javaslatokat az Európai Bizottsá
... igényekhez.
Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, hogy az unió védelmének javítása és a katonai mobilitás növelése érdekében a NATO-val összhangban és a tagállamok szuverenitásának tiszteletben tartása mellett össze kell hangolni a polgári és a katonai közlekedési, infrastrukturális igényeket, és lehetővé kell tenni az...
2017-11-10 14:52:09
Krónika 1. rész (megemlékezés, víziközmű)
... csökkennek a bürokratikus terhek

Dunai Mónika, a Fidesz vezérszónoka azt emelte ki, hogy az elektronikus adatbázis létrehozásával tovább csökkennek a bürokratikus terhek, ami összhangban van pártja céljaival. A digitalizációt az ügyintézés határidejének rövidülése miatt is fontosnak tartotta.
Célként jelölte meg a szolgáltatási szemlélet és az etikus működés megerő...
2017-11-03 11:21:39
Krónika 5. rész (sportvállalkozások adózása)
... ki.
A nettó árbevétel csökkentésének adóhatása állami támogatás, amelyet az adóalany a csekély összegű támogatásokról szóló rendelet vagy a csoportmentességi rendelet szabályaival összhangban, sportlétesítmények üzemeltetéséhez nyújtott támogatásként vehet igénybe - közölte.
Tállai András, NGM parlamenti államtitkára az elmondottakhoz annyit tett hozzá, hogy az indítvány...
2017-11-02 14:12:10
Krónika 4. rész (adózás rendje)
... Megjegyezte azt is: előrelépés lenne, ha az új polgári perrendtartási és büntetőeljárási törvényhez hasonlóan egyértelműen lehetővé tennék a tolmács igénybe vételét is.
A javaslat összhangban van a nemzetiségek jogairól szóló törvény rendelkezéseivel - közölte.

MSZP: nagyobb átláthatóság szükséges

Gúr Nándor (MSZP) szerint a kormány áttekinthetetlenné te...
2017-11-02 12:52:23
Krónika 6. rész (határozathozatalok)
... illetve eredeti iratra vonatkozó rendelkezések.
Emellett több olyan módosítást is átvezettek bűnügyi tárgyú törvényeken annak érdekében, hogy a terminológia és a rendelkezések összhangban legyenek a 2018. január 1-jén hatályba lépő polgári perrendtartásról szóló törvénnyel.
Változtattak egyes igazságügyi előírásokon
Az ügyvédi tevékenységről szóló törvény jövő évi v...
2017-10-31 14:02:31
Vélemények rólunk, Magyarokról
... négy szabad nőt (feleségnek), akkor azt mondta nekem: Nem ésszerű ez, mert a bor erősíti a testet, a sok nő viszont gyengíti a testet és a szemet. Az iszlám vallás előírásai nincsenek összhangban a józan ésszel."

PIERE VIDAL provencei trubadur
a XII. században járt Imre királyunk (1196-1204) udvarában és így írt hazánkról:
"Hogy felvidítsam életemet, elmentem...
2017-10-27 20:00:17
Győrffy Balázs kezdeményezte a mezőgazdasági idénymunkások adómentes napi jövedelmének emelését
... idénymunkások foglalkoztatása csökkenjen, és ezáltal a gazdálkodók még komolyabb munkaerőhiánnyal szembesüljenek.
Kiemelték: az illetéktörvényt módosító javaslat célja, hogy az összhangban legyen a földforgalmi törvény szabályaival, és enyhítse a termőföldszerzés illetékmentességére vonatkozó szigorú feltételeket.
A gazdálkodóknak nem kellett a termőföld után vagyonátruh...
2017-10-27 17:33:12
Krónika 2. rész (Czeglédy-ügy, zárszámadás)
... Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a zárszámadási törvényjavaslat általános vitájában azt mondta: felelősségteljes gazdálkodás eredményeként stabil államháztartás és az előrejelzésekkel összhangban lévő makrogazdasági folyamatok jellemezték a 2016-os évet. Az államháztartásért felelős államtitkár közölte: a GDP 2,2 százalékos növekedésével az Európai Unió átlagos szintje fe...
2017-10-19 12:42:45
1 2 3 ............40 41 ......60 61 .....79 80 81 
Címkék: Európai Bizottsá, Győrffy Balázs, Magyar Honvédségnél, Federica Mogherini, Európai Unió, Dunai Mónika, Tállai András, PIERE VIDAL, Nemzetgazdasági Minisztérium, katonai erők, mezőgazdasági idénymunkások, tárca kiemelte, nemzetközi iparági, szektorba irányuló, atomenergia alkalmazásának, atomerőmű engedélyében, unió védelmének, katonai mobilitás, tagállamok szuverenitásának, katonai közlekedési, bürokratikus terhek, elektronikus adatbázis, ügyintézés határidejének, szolgáltatási szemlélet, etikus működés, nettó árbevétel, csekély összegű, csoportmentességi rendelet, elmondottakhoz annyit, tolmács igénybe, javaslat összhangban, nemzetiségek jogairól, rendelkezések összhangban, ügyvédi tevékenységről, iszlám vallás, józan ésszel, illetéktörvényt módosító, összhangban legyen, földforgalmi törvény, termőföld után, zárszámadási törvényjavaslat, előrejelzésekkel összhangban, 2016-os évet, államháztartásért felelős, előrejelzésekkel, munkaerőhiánnyal, perrendtartásról, felelősségteljes,
© 2013 TVN.HU Kft.