Regisztráció  Belépés
Morawiecki: Lengyelország nem kér könyöradományt Brüsszeltől
... átalakító" reformját.
Az antikommunista ellenzéki múltú Morawiecki több korábbi nyilatkozatában kifogásolta a kommunista rendszerrel 1989 előtt kollaboráló számos bíró jelenlétét a jelenlegi lengyel igazságügyben.
"Mondhatjuk, hogy a jó francia példát vesszük mintául" - jegyezte meg a kormányfő a lengyel bírósági reformról.
A hetes cikk kapcsán Krzysztof Szczerski...
2017-12-18 11:41:43
Feszültséget okozott Olaszországban Ausztria bejelentése a dél-tiroli németek osztrák állampolgárságáról
... lakosságnak mintegy 70 százaléka német ajkúnak vallja magát. Az osztrák állampolgárságban azonban a rétoromán nyelv egyik dialektusát beszélő ladinok is részesülhetnének.
Ausztriában jelenleg gyakorlatilag nem engedélyezett a kettős állampolgárság, Olaszországban igen.
Benedetto Dalla Vedova olasz külügyi államtitkár szerint az "etnikai alapú állampolgárság" súlyos köve...
2017-12-18 11:11:38
Brexit - Theresa May: London és az EU is gyors megállapodást akar az átmeneti időszakról
... piacának és vámuniójának tagja, mivel addigra kilép az EU-ból is.
May szerint ugyanakkor London azt javasolja, hogy ebben az időszakban az Egyesült Királyság és az Európai Unió még a jelenlegi feltételekkel férhessen hozzá egymás piacához, de közben már megkezdődne a jövőbeni kapcsolatokat alátámasztó új eljárásrendek és rendszerek bevezetésének előkészítése.
A brit kor...
2017-12-18 07:05:00
A franciák többsége ismét elégedett Emmanuel Macron politikájával
...
Emmanuel Macron népszerűsége jelenleg ugyanakkora, mint Nicolas Sarkozy jobboldali elnöké (2007-2012) volt a megválasztása utáni decemberben, de míg Sarkozy tetszési mutatója folyamatosan lefele halad, addig Macroné a nyári zuhanást követően szeptember óta fokozatosan emelkedik. Az előző elnök, a szocialista Francois Hollande népszerűsége decemberben már alig 37 százalékos vo...
2017-12-18 07:04:43
Véralvadási zavarral kezelték a hármas ikreknek életet adó, majd elhunyt édesanyát
... újraélesztést végző klinikai szakemberek több órán keresztül küzdöttek az édesanya életéért, megmentéséért mindent megtettek - hangsúlyozzák.
A közlemény kitér arra is, hogy az ikrek jelenleg is az újszülött osztályon vannak, egészségesek, ellátásukhoz, annak megszervezéséhez a Debreceni Egyetem klinikája minden lehetséges segítséget megad. Az eset mélyen megrendítette a kli...
2017-12-17 19:53:59
Az RMDSZ felelősségét hangoztatta a legnagyobb román ellenzéki párt vezetője
... általában az Európai Unió nem támogat" - érvelt az ellenzéki pártvezér.
Ludovic Orban hozzátette: a kormánykoalíció legrosszabb kezdeményezéseinek cinkosává vált az RMDSZ, amely nélkül a jelenlegi kormány már nem tudna egyetlen sarkalatos törvényt sem elfogadni.
A bukaresti szociálliberális kormánykoalíció pártjai az elmúlt napokban az RMDSZ támogatásával ügyészségi viss...
2017-12-17 19:23:22
Árvíz/belvíz - OVF: 230 kilométeren elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben
... Tiszabecsnél alacsony, alatta közepes vízállású. A Tisza Vásárosnamény és az országhatár közötti szakaszán reggeltől elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett érvénybe több mint 87 kilométeren. Jelenleg is tovább folytatódik az áradás, amely Tiszabecs és Tokaj között másodfokú készültség feletti vízállásokat eredményez.
A Túr folyó is jelentősen árad a több napos esőzések hatá...
2017-12-17 16:12:27
Ivan Vrdoljak visszatért a horvát liberális párt élére
... bizottsága azonban felülbírálta a párt elnökségének határozatát, és úgy döntött, tárgyalásokat kezdeményez a koalícióra lépésről a HDZ-vel, ami nem sokkal később meg is történt. A HNS-nek jelenleg két minisztere van a kormányban: Predrag Stromar építésügyi és tervezési miniszter, miniszterelnök-helyettes és Blazenka Divljak oktatási miniszter. Stromar volt a HNS megbízott elnöke i...
2017-12-17 15:52:14
EP-képviselő: rendkívül nagy az érdeklődés a Méz-jelentés iránt
... kezdeményezték a Méz-jelentést - mondta a képviselő.
Közölte, a jelentésben kezdeményezik például, hogy az üvegek címkéjén tüntessék fel pontosan, melyik országból származik a benne lévő méz. Jelenleg ugyanis csak annyi látható, hogy EU-n kívül vagy belül állították elő a terméket, így nem lehet pontosan tudni, honnan származik.
Szeretnék továbbá betiltatni a gyantaszűré...
2017-12-17 14:22:23
Személyi plébánia lett az eddigi prágai magyar római katolikus lelkészség
... hogy míg az első területi alapon működik, addig a másik nem területi alapon, hanem hívek egy meghatározott csoportja - például egy nemzetiség - számára létesült plébánia.
Prágában jelenleg már több idegen nyelvű katolikus plébánia is működik, például a szlovákok, a lengyelek, a németek vagy az angolok részére. Ezt a sort bővítette most a magyar plébánia, amelynek élén 2016 n...
2017-12-17 13:12:03
1 2 3 .....5036 5037 ..7555 7556 ...10072 10073 10074 
Címkék: Olaszországban Ausztria, Theresa May, Emmanuel Macron, Ivan Vrdoljak, Krzysztof Szczerski, Benedetto Dalla Vedova, Egyesült Királyság, Európai Unió, Nicolas Sarkozy, Francois Hollande, Debreceni Egyetem, Ludovic Orban, Tisza Vásárosnamény, Predrag Stromar, Blazenka Divljak, dél-tiroli németek, átmeneti időszakról, franciák többsége, hármas ikreknek, legnagyobb román, horvát liberális, eddigi prágai, antikommunista ellenzéki, kommunista rendszerrel, jelenlegi lengyel, lengyel bírósági, hetes cikk, osztrák állampolgárságban, rétoromán nyelv, kettős állampolgárság, jelenlegi feltételekkel, jövőbeni kapcsolatokat, megválasztása utáni, nyári zuhanást, előző elnök, szocialista Francois, édesanya életéért, közlemény kitér, ikrek jelenleg, újszülött osztályon, eset mélyen, ellenzéki pártvezér, kormánykoalíció legrosszabb, jelenlegi kormány, bukaresti szociálliberális, elmúlt napokban, országhatár közötti, több napos, párt elnökségének, koalícióra lépésről, jelentésben kezdeményezik, üvegek címkéjén,
© 2013 TVN.HU Kft.