Belépés
Illegális bevándorlás - Európai humanitárius vízum bevezetését kezdeményezi az EP illetékes bizottsága
... költségvetéséből kellene fedezni a felelősség és szolidaritás tagországok közötti kifejezéseként.
A humanitárius vízumok ügyét már megvitatták az EU-ban, de nem született eredmény. Jelenleg számos ilyen tagállami program létezik, azonban nincs egységes jogi keret az uniós jogban.
Az Európai Bíróság márciusban kimondta, hogy a tagországok a jelenleg hatályos uniós jogszab...
2018-10-10 13:31:23
Érdekesség
... tót, aki így kiáltott: tot'." A magyarul nehezen visszaadható szójáték szerint a tot' (ejtsd: toty) többek között ,,íme" kifejezéssel kapcsolható össze. A jelenleg hatályos szlovák-magyar szótárak nem is foglalkoznak sokat a szóval, a magyar-cseh szótár a szlovákkal azonosítja, megjegyezve, hogy elavult.

A 2007-ben napvilágot látott Értelmez...
2018-10-09 22:15:16
A horvát-magyar gázszállítás tarifájának kérdésével az EB-hez fordul a két kormány
...
A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, Magyarország érdeke, hogy a 2020-at követő időszakban, amikor lejár az Oroszországgal a jelenleg hatályos, hosszú távú gázvásárlási megállapodás, minél több gázbeszerzési forrás álljon rendelkezésre. A jelenlegihez képest két alternatív forrás tűnik reálisnak: az egyik a Fekete-tengerből az Exxon Mobile és az OMV Petrom által kiterm...
2018-10-02 14:11:51
NMHH: újabb bírság a Magyar Telekomnak a szolgáltatáskorlátozási gyakorlata miatt
...
A tájékoztatás szerint a szolgáltató a késedelmesen fizető ügyfelek mintegy hetedét még jelenleg sem jogszerűen értesíti a fizetési hátralékokról, és ezen esetekre vonatkoztatható szolgáltatáskorlátozási gyakorlata sem felel meg a hatályos rendelkezéseknek.
A közlemény felidézte: az NMHH utóellenőrzéssel kontrollálja, hogy az egyes szolgáltatók a rájuk vonatkozó hatóság...
2018-10-01 13:52:45
Beazonosítottuk a 11 éves kislányt több alkalommal
... bulvárlap úgy értesült, a feljelentésben az szerepel, hogy az érintettek hosszú hónapokon keresztül folytattak szexuális kapcsolatot egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A kiskorú áldozat jelenleg 13 esztendős.


IIllusztráció: Northfoto

A lány eleinte próbálta eltemetni magában a történ...
2018-09-14 23:12:32
Ombudsman: egyértelműsíteni kell a várandósgondozásról szóló rendeletet
...
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatal MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint Székely László a szabályozás egyértelműsítését, valamint a jelenlegi aggályos gyakorlat megszüntetését kérte, ezért az ombudsman felkérte az emberi erőforrások miniszterét, hogy a "várandósgondozás" egységes fogalmának használatával a hatáskörébe tartozó ágazati jogszabályokból vezesse ki a "...
2018-09-07 14:03:25
Nagy kedvezménnyel utazhatnak ezentúl a cseh nyugdíjasok és a diákok
... tették a tömegközlekedés használatát. A cél: csökkenteni az autóforgalmat és a zsúfoltságot a városokban, mérsékelni a környezetszennyezést.
A tömegközlekedéshez való hozzáállás jelenleg szakmai és közviták tárgya a cseh médiában.
A kormány döntését alapvetően azzal indokolta, hogy ezzel is segíteni szeretne az idősebbek és a fiatalok helyzetén, akik jövedelme alacsonya...
2018-09-02 10:05:03
Szijjártó: 2019-ben indulhat a gázszállítás a horvát-magyar összekötő vezetéken
... aki a Dubrovniki Fórum elnevezésű kül- és biztonságpolitikai nemzetközi tanácsozáson vesz részt a dél-dalmáciai városban.
Szijjártó Péter kiemelte, hogy legkésőbb 2020 végén lejár a jelenleg hatályos magyar-orosz gázvásárlási megállapodás, ami teljesen új helyzetet teremt majd, és amelynek nyomán Magyarország teljesen új forrásokat tud bevonni a gázellátásába.
"Ebből a ...
2018-09-02 10:01:47
HM: problémamentes a Honvédkórházban a túlmunka kifizetése
... pontosan kifizeti a dolgozóknak.
Azt írták: a Honvédkórház az elmúlt időszakban nem tett mást, mint érvényt szerzett a jogszabályi előírásoknak, amelynek nyomán egyeztetések zajlottak és jelenleg is zajlanak a munkavállalók és a vezetőség között az úgynevezett önkéntes túlmunkával kapcsolatban.
"Az MH Egészségügyi Központ - Honvédkórház továbbra is az ország egyik legmod...
2018-08-31 12:29:08
Az MTA a nem hagyományos orvoslás szigorúbb szabályozását sürgeti
... címmel.
A tudósok ebben azt kifogásolják, hogy - szemben a konvencionális orvoslással - nem kell bizonyítani a komplementer eljárások hatékonyságát és biztonságosságát. Szerintük a jelenlegi törvényi háttérrel ez egyet jelenthet a bizonyítékok nélküli gyógyászattal, ami súlyos kockázat a betegekre nézve.
Emiatt elengedhetetlen, hogy az egyes nem konvencionális eljárásoka...
2018-08-29 14:33:22
1 2 3 .................105 106 ........157 158 ........209 210 211 
Címkék: Magyar Telekomnak, Európai Bíróság, Exxon Mobile, Alapvető Jogok Biztosának Hivatal MTI-hez, Székely László, Dubrovniki Fórum, Szijjártó Péter, Egészségügyi Központ, horvát-magyar gázszállítás, cseh nyugdíjasok, horvát-magyar összekötő, túlmunka kifizetése, humanitárius vízumok, uniós jogban, jelenleg hatályos, magyarul nehezen, magyar-cseh szótár, szlovákkal azonosítja, 2007-ben napvilágot, 2020-at követő, jelenlegihez képest, tájékoztatás szerint, késedelmesen fizető, fizetési hátralékokról, hatályos rendelkezéseknek, közlemény felidézte, egyes szolgáltatók, rájuk vonatkozó, érintettek hosszú, akkor mindössze, kiskorú áldozat, lány eleinte, szabályozás egyértelműsítését, jelenlegi aggályos, ombudsman felkérte, emberi erőforrások, hatáskörébe tartozó, tömegközlekedés használatát, cseh médiában, kormány döntését, fiatalok helyzetén, dél-dalmáciai városban, elmúlt időszakban, jogszabályi előírásoknak, vezetőség között, úgynevezett önkéntes, ország egyik, tudósok ebben, konvencionális orvoslással,
© 2013 TVN.HU Kft.