Regisztráció  Belépés
Szlovén lapkommentár: még mindig nem lehet tudni, ki alakíthat kormányt
... szerint a június 3-i választások eredménye minden "játékost" összetett feladat elé állított, és hiába nyerte meg a választást Janez Jansa volt miniszterelnök pártja, az eddig ellenzéki jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS), feltehetően nem tud majd kormányt alakítani.
A jobbközép kormány megalakítása azért nem valószínű - írta a Reporter -, mert az SDS és a szintén jobbköz...
2018-06-18 13:52:33
Vb-2018 - Hatgólos döntetlen a spanyol-portugál rangadón
... középre a labdát, a berobbanó Costa pedig három méterről a kapuba továbbította azt (2-2).
58. perc: A portugál védelem röviden szabadított fel, Nacho pedig 19 méterről nagy erővel a jobboldali kapufára zúdította a játékszert, amely onnan a bal kapufa belső részét érintve a hálóba pattant (2-3).
88. perc: Cristiano Ronaldo végzett el szabadrúgást 24 méterre a spanyol kapu...
2018-06-15 22:23:12
A macedón államfő felháborodott, az ellenzék tüntetni készül az ország új neve miatt
... korábban ellenezték a megállapodást, hogy most támogassák azt, fogjanak össze, mert csak így lehet előrelépést elérni.
Zaevnek, Nikola Dimitrov külügyminiszternek és Gjorge Ivanov jobboldali államfőnek az ország új nevéről szerdán tartott megbeszélése azonban mindössze két percig tartott, az államfő ugyanis felháborodottan hagyta ott a megbeszélést. A macedón sajtó tájékozta...
2018-06-13 17:12:32
Macedón miniszterelnök: Észak-Macedónia lesz az ország új neve
... Görögországgal megszületett megállapodást, hiszen az országnak nincs vesztegetni való ideje, és csak összefogással lehet eredményeket elérni. Korábban a legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) is egyet nem értését fejezte ki a névváltoztatás miatt, a párt szimpatizánsai utcára is vonultak,...
2018-06-12 19:43:14
Négy ítélet vár Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnökre
...
A Macedóniát több mint tíz évig vezető jobboldali Nikola Gruevszkit május végén találta bűnösnek egy szkopjei bíróság, mert miniszterelnökként politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, de voltaképpen saját maga számára.
A BIRN információi szerint azonban további négy esetben is bűnösnek találhatják. Gruevszki mindeg...
2018-06-07 11:31:24
Brit belügyminiszter: továbbra is az iszlamista terrorizmus a legnagyobb veszély
... terrorcselekményt hajtottak végre, ezeknek 36 halálos áldozatuk volt.
Sajid Javid belügyminiszter hétfői beszédében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az iszlamista fenyegetés mellett erősödik a jobboldali szélsőség jelentette terrorveszély is.
Javid elmondta: a brit elhárító szolgálatok a Westminster hídon elkövetett terrortámadás óta négy szélsőjobboldali indíttatású merény...
2018-06-04 14:10:18
Brit belügyminiszter: kétezer fővel bővítik a biztonsági szolgálatok létszámát
... kívül öten vesztették életüket.
A brit belügyminisztérium vasárnap ismertetett jelentése szerint a Westminster hídon elkövetett merénylet óta a brit hatóságok 12 iszlamista és 4 jobboldali terrortámadást hiúsítottak meg. A jelentés szerint a rendőrség 3000 olyan embert figyel, akik potenciálisan terrortámadásra készülhetnek.
A belügyi tárca szerint az iszlamista terrorfe...
2018-06-03 20:59:31
A Zenekakadémia 10 meglepő titka
Nem túlzás, ha azt állítjuk, a Zeneakadémia épülete az egyik legszebb felsőoktatási intézményünk Budapesten. Az impozáns palota méreteiben és látványában is lenyűgöző. Ráadásul több érdekességet és titkot rejt, mint gondolnátok.

A Liszt Ferenc téri Zeneakadémia épületét 2013-ban teljes mértékben felújították úgy, hogy az eredeti, 1907-es állapotok visszaállítását tűzték ...
2018-04-05 09:45:08
Orbán pártja igenis legyőzhető egy demokratikus választáson.
... segítené elő, ha a Jobbik együttműködne a többiekkel.

Az utóbbi, látszólagos ellentmondás feloldására szintén Vona Gábort idézi a cikk, aki szerint

a Jobbik alapvetően jobboldali bázisa egy visszalépés esetén valószínűleg inkább szavazna a Fideszre, mintsem egy baloldali jelöltre, függetlenül attól, hogy a párt mit tanácsolna nekik.


https://a...
2018-04-03 19:01:51
Elfogadta az új nyelvtörvényt a macedón parlament
... az összlakosság 20 százalékát, hivatalos nyelvként használható az albán. A 2,1 milliós Macedónia lakosságának mintegy egyharmada albán nemzetiségű.
A legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) szerint a jogszabály szövege alkotmányellenes és diszkriminatív a macedón nyelvvel szemben. Ezt...
2018-03-14 18:52:32
1 2 3 ..............46 47 .......69 70 ......91 92 93 
Címkék: Nikola Gruevszki, Janez Jansa, Szlovén Demokrata Párt, Cristiano Ronaldo, Nikola Dimitrov, Gjorge Ivanov, Belső Macedón Forradalmi Szervezet, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja, Nikola Gruevszkit, Sajid Javid, Liszt Ferenc, Vona Gábort, spanyol-portugál rangadón, macedón államfő, ellenzék tüntetni, iszlamista terrorizmus, legnagyobb veszély, biztonsági szolgálatok, demokratikus választáson, macedón parlament, választást Janez, eddig ellenzéki, jobbközép kormány, szintén jobbköz, berobbanó Costa, kapuba továbbította, portugál védelem, jobboldali kapufára, hálóba pattant, spanyol kapu, államfő ugyanis, macedón sajtó, országnak nincs, legnagyobb ellenzéki, jobboldali Belső, névváltoztatás miatt, párt szimpatizánsai, szkopjei bíróság, iszlamista fenyegetés, jobboldali szélsőség, brit elhárító, brit hatóságok, jelentés szerint, rendőrség 3000, belügyi tárca, iszlamista terrorfe, egyik legszebb, impozáns palota, visszalépés esetén, baloldali jelöltre, jogszabály szövege, macedón nyelvvel,
© 2013 TVN.HU Kft.