Regisztráció  Belépés
Dragnea elítélése - A romániai elemzők a pártelnök "ellentámadására" számítanak
... büntetéssel.
A szerző szerint Dragnea csak lemondásával tudná pártját megmenteni, amelynek szerinte egy "sebzett", a börtöntől rettegő, irányvesztett elnök vezetésével nincs esélye a jobboldali elnök, az ellenzék, az utcai tüntetők és nyugati kormányok támadását kivédeni.
A kormánykoalícióval szemben kritikus Digi 24 hírtelevízióban megszólaltatott Cristian Parvulescu po...
2018-06-22 11:21:18
Koalíciós partnerei védik, az ellenzéki pártok lemondásra szólították fel Liviu Dragnea román szociáldemokrata
... szabadságjogok védelmében meghirdetett küzdelmét, az igazságszolgáltatás reformját, amelyért június 9-én - a PSD hívására - több százezer ember vonult utcára Bukarestben.
Ludovic Orban, a jobboldali Klaus Iohannis államfőt támogató ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke felszólította Dragneát, hogy mondjon le valamennyi közjogi és politikai tisztségéről, mert ellenkező...
2018-06-21 20:26:17
Történelmi mélyponton a román lej az euróval szemben
... lej gyengülése túl kis mértékű szerdához képest ahhoz, hogy a belpolitikai vitákkal legyen ...
2018-06-21 13:54:54
Ellenzéki aktivisták tüntettek a román parlament épületében
... is tüntetők gyülekeztek, mivel - elmondásuk szerint - attól tartottak, hogy a szociálliberális kormánytöbbség napirendre akarja tűzni Klaus Iohannis államfő felfüggesztését, amiért a jobboldali elnök vonakodik eleget tenni a korrupcióellenes főügyész leváltását előíró, csaknem két hete hatályos alkotmánybírósági döntésnek.
Dancila közben a parlament emelvényén arról beszélt, ...
2018-06-20 15:22:41
A macedón parlament ratifikálta az ország nevének megváltoztatásáról szóló egyezményt
... vasárnap létrejött megállapodás becikkelyezésére a 120 tagú törvényhozás 69 képviselője szavazott igennel, nem volt sem tartózkodás, sem ellenszavazat. A legnagyobb ellenzéki pártnak, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) a tagjai kivonultak az ülésről, nem vettek részt a voksoláson.
Zoran Zaev minisztere...
2018-06-20 14:41:47
Ukrán oktatási törvény - Moszkva konzultációt akar a jogszabály végrehajtásáról
...
Az orosz diplomáciai tárca az ENSZ ukrajnai emberi jogi megfigyelő bizottságának a nap folyamán korábban ismertetett jelentésére reagált.
"Arra számítunk, hogy különálló, átfogó és hatékony konzultációk kezdődnek a 7. törvénycikk érvényesítésének formátumáról, ahogyan azt a nemzetközözi megfigyelők javasolják" - áll az orosz dokumentumban.
"Arra hívjuk fel Kijevet...
2018-06-20 14:21:32
Több százan tiltakoztak Macedóniában az ország névváltoztatása ellen
...
A macedón sajtó beszámolója szerint a jobboldali szimpatizánsokból, focidrukkerekből és a közösségi hálókon szerveződött emberekből álló tömeg "Árulók", "Már van nevünk, az pedig a Macedónia", valamint a "Macedónia a macedónoké" feliratú transzparenseket mutatott fel, és a kormány lemondását követelte.
A tiltakozás viszonylag békésen zajlott, a Molotov-koktélok nem okozt...
2018-06-14 09:01:08
A macedón államfő nem akarja aláírni az ország nevének megváltoztatásáról szóló egyezményt
... és Macedónia között egy nappal korábban létrejött megállapodást, ezért nem fogja azt törvényesíteni. "Nem írom alá a névről szóló megállapodást Görögországgal" - szögezte le.
A jobboldali elnök szerint a szociáldemokrata kormány nem törekedett arra, hogy minden párttal tárgyaljon a probléma megoldásáról, és hogy konszenzusra jusson a kérdésben.
"A megállapodás szövege me...
2018-06-13 18:42:31
A román elnök szerint fenntarthatatlan egy olyan nyugdíjrendszer, amelyet többnyire az állam kezel
... állam által kezelt nyugdíjrendszer, mert Romániában csökken a születések száma és negatív értékű a migráció, vagyis többen hagyják el az országot, mint ahányan bevándorolnak.
A jobboldali Iohannis a szociálliberális kormányt bírálta, amely módosítani akarja a jelenlegi nyugdíjrendszert, és választhatóvá akarja tenni a kötelező magánnyugdíjat, ami azt jelentené, hogy több pénz...
2018-06-13 12:51:39
Illegális bevándorlás - Spanyol miniszterelnök-helyettes: humanitárius vészhelyzet előtt álltunk
... Határok Nélkül civil szervezetek mentőhajója a múlt hétvégén 629 potenciális menedékkérővel Olaszország felé indult útnak, miután kimentette őket a Földközi-tengerből, de Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter megtiltotta, hogy a hajó kikössön az országban, és azt mondta, hogy az Afrikához közelebb eső Máltára kell mennie. Ezt azonban Valletta is elutasította, arra hivatk...
2018-06-12 17:33:04
1 2 3 ...........................83 84 .............124 125 .............165 166 167 
Címkék: Liviu Dragnea, Cristian Parvulescu, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Nemzeti Liberális Párt, Belső Macedón Forradalmi Szervezet, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának, Zoran Zaev, Határok Nélkül, Matteo Salvini, romániai elemzők, ellenzéki pártok, euróval szemben, román parlament, macedón parlament, ország nevének, jogszabály végrehajtásáról, ország névváltoztatása, macedón államfő, román elnök, olyan nyugdíjrendszer, állam kezel, szerző szerint, börtöntől rettegő, jobboldali elnök, utcai tüntetők, jobboldali Klaus, belpolitikai vitákkal, szociálliberális kormánytöbbség, korrupcióellenes főügyész, parlament emelvényén, legnagyobb ellenzéki, jobboldali Belső, tagjai kivonultak, orosz diplomáciai, nemzetközözi megfigyelők, orosz dokumentumban, macedón sajtó, jobboldali szimpatizánsokból, közösségi hálókon, kormány lemondását, tiltakozás viszonylag, nappal korábban, névről szóló, szociáldemokrata kormány, probléma megoldásáról, megállapodás szövege, születések száma, jobboldali Iohannis,
© 2013 TVN.HU Kft.