|
|
|
... gyümölcshússal bedörzsölöd a sütni kívánt húst, akár negyedóra alatt is omlósra puhul. Ugyanezen enzimek miatt nem készíthető a kiviből tejes turmix: minden tejtermék kicsapódik tőle. Joghurtokba, tejes tortákra szeletelve használd, ellenkező esetben keserű ízt kapnak tőle.
A kivi értéke az ásványtartalmában van. Figyelemre méltó mennyiségű kálium, kalcium és értékes n... |
2024-02-16 20:10:05 |
|
|
|
|
|
|
... folyadékot veszítünk, mint általában.
6. Görögjoghurt
A görög joghurt tele van a betegségek ellen harcoló probiotikumokkl, és több benne a fehérje is, mint a hagyományos joghurtokban. Kutatók szerint a probiotikumok segíthetnek a megfázás megelőzésében és kezelésében. A kutatók felfedezték, hogy a probiotikumot naponta fogyasztó emberek kisebb arányban lettek beteg... |
|
2023-01-25 22:14:03 |
|
|
|
|
|
|
... apró magvakat.
Összetevők:
- Chia magok,
- Smoothiek, saláták, joghurtok.
Elkészítése:
- Keverje a chia magokat smoothiekba, salátákba, vagy joghurtokba.
- Rendszeresen fogyassza, ételébe alaposan belekeverve.
- Ízlés szerint reggeli gabonapelyhéhez is hozzáadhatja.
- Leveseket vagy szószokat sűríthet a magok felhasználásáva... |
2022-09-22 15:22:48 |
|
|
|
|
|
|
... magvakat.
Összetevők:
- Chia magok,
- Smoothiek, saláták, joghurtok.
Elkészítése:
- Keverje a chia magokat smoothiekba, salátákba, vagy joghurtokba.
- Rendszeresen fogyassza, ételébe alaposan belekeverve.
- Ízlés szerint reggeli gabonapelyhéhez is hozzáadhatja.
- Leveseket vagy szószokat sűríthet a magok felhaszn... |
|
2018-07-28 05:14:38 |
|
|
|
|
|
|
... készítésű zabpelyhes keksszel fogyasztod, mert így az ízekből sem lesz hiányérzeted és kevesebb lesz az esélye annak, hogy a nap hátralevő részében nassolsz majd.
Tudtad? A görög joghurtokban kétszer annyi fehérje van, mint a sima, gyümölcsös változatokban!
7. GRAPEFRUIT
Bár mindenféle gyümölcs kitűnő választás, a legfrissebb tanulmányok szerint akkor jársz a ... |
|
2018-02-15 10:27:42 |
|
|
|
|
|
|
... fel a lenmag jótékony hatását az emberi szervezetre.
Ezt valószínűleg az is eredményezheti, hogy az apró magvakat könnyebben be lehet vinni a szervezetbe - nyersen joghurtokba, zöldségsalátákba, különböző pépes ételekbe keverve -, mint például a húst, amely párolást vagy egyéb megkészítési módszert igényel.
Azonban oda kell figyelni a napi adag be... |
2016-04-06 15:21:55 |
|
|
|
|
|
|
... színezőanyagként. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a kárminsavat kokcsinellából nyerik ki, amit a fügekaktuszokon élő tetvek porrá őrléséből nyernek. A kokcsinella nemcsak a joghurtokban fordul elő, hanem a legtöbb kozmetikai termékben is.
Párizsi
A párizsi sokak kedvence, hisz olcsó és viszonylag finom is. Legalább 40 százalék vágóhídi bőrt tartalmaz,... |
2015-08-25 14:19:23 |
|
|
|
|
|
|
... Megszárítva és porrá őrölve aromaként használhatjuk süteményekbe, krémekbe, melyekben ezek az élénk színű virágok természetes ételszínezőként is funkcionálhatnak. Kiválóak fagylaltokba vagy joghurtokba keverve, és nem csak frissen, hanem kandírozva is díszíthetünk velük tortakákát, pudingokat.
Rengeteg felhasználási lehetőségnek csak a képzelet szabhat határt.... |
2015-06-30 20:52:16 |
|
|
|
|
|
|
... gyúrható.
Tönkölylisztből tészta is készül, finom, érdemes kipróbálni!
A tönkölykorpa magas rost- és ásványi anyag tartalmának köszönhetően fontos étrend-kiegészítő. Tehetjük joghurtokba, de főzelékeket, habart leveseket is gazdagíthatunk vele, használhatjuk panírozásho... |
2015-04-09 23:25:03 |
|
|
|
|
|
|
... színezőanyagként. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a kárminsavat kokcsinellából nyerik ki, amit a fügekaktuszokon élő tetvek porrá őrléséből nyernek. A kokcsinella nemcsak a joghurtokban fordul elő, hanem a legtöbb kozmetikai termékben is.
Párizsi
A párizsi sokak kedvence, hisz olcsó és viszonylag finom is. Legalább 40 százalék vágóhídi bőrt tartalmaz, színe... |
2015-04-06 10:46:59 |
|
|
|
|