Regisztráció  Belépés
Közleményben üdvözölte Klaus Iohannis a vallásszabadság erdélyi elismerésének 450. évfordulóját
... - olvasható a közleményben, amelyet a román elnöki hivatal bocsátott ki.
A Magyar Unitárius Egyház kedden bejelentette: a vallásszabadság évének nyilvánította 2018-at, és azzal a kéréssel fordult a magyar Országgyűléshez, Románia parlamentjéhez és az Európai Parlamenthez, hogy nyilvánítsák január 13-át a vallásszabadság napjává.
A jubileumot szombaton Tordán ünnepli meg ...
2018-01-12 16:43:16
Az amerikai kormány határidőt szabott 200 ezer salvadorinak az ország elhagyására vagy helyzete legalizálására
... legnagyobb csoportot a salvadoriak képviselik, mintegy 200 ezer menekülttel.
A The New York Times című lap információi szerint 116 republikánus és demokrata párti törvényhozó azzal a kéréssel fordult Elaine Duke ügyvezető belbiztonsági miniszterhez, hogy a salvadoriak és a hondurasiak számára hosszabbíttassa meg az átmeneti védett státuszt, az ebben a két országban tapasztal...
2018-01-08 21:23:43
Titokzatos idézet trollkodik hazánk esküvői meghívóin
... levelet kapott a tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtárból - az intézmény munkatársai egy tizenöt éves rejtélyt kíséreltek megfejteni:

,,Nemrégiben egy kéréssel fordult könyvtárunk tájékoztató osztályához egy fiatal házaspár. Meg akarták tudni, hogy ki a valódi szerzője egy versnek, hogy pontos hivatkozást írhassanak a vers alá a meghívójukra.R...
2018-01-08 21:00:06
Iszlám Állam - Eljárás indult a dzsihadistákkal való együttműködéssel gyanúsított Lafarge francia vállalat háro
... iszlamista "nem kormányzati szervektől" vásárolt olajat, megsértve ezzel az Európai Unió 2011-ben életbe léptett embargóját.
Franciaország gazdasági minisztériuma 2017 elején azzal a kéréssel fordult a francia ügyészséghez, hogy tisztázzák, a Lafarge megegyezett-e a dzsihadistákkal.
Idén márciusban az építőipari cég elismerte: szíriai cementgyára egy harmadik félnek fiz...
2017-12-02 07:07:03
Újabb Femen-akció Ukrajnában: egy félmeztelen nő felgyújtott egy villamoskocsit egy Roshen-üzlet előtt
... dokumentumok tanúsága szerint az ukrán államfőt képviselő Avellum ügyvédi iroda 2014 júniusában - mindjárt Porosenko elnöki beiktatása után - levélben fordult az Appleby ügyvédi irodához azzal a kéréssel, hogy alapítsanak offshore céget az ukrán vezető számára a tulajdonában lévő Roshen édesipari vállalatcsoport aktívumainak szerkezetátalakítására. Az ügyvédi iroda azonban túl koc...
2017-11-14 13:02:12
Ukrán oktatási törvény - Ukrán politikus: Magyarország belevetette a kisebbségi jogokat a keleti partnerségi cs
... arról számolt be, hogy litván honatyák egy 38 fős csoportja a Hazafias Unió - Litván Kereszténydemokraták nevű párthoz tartozó Andrius Kubilius volt miniszterelnök kezdeményezésére azzal a kéréssel fordult a magyar parlamenthez, hogy ne akadályozza Ukrajnának az Európai Unióhoz való közelítését célzó törvényeket.
"A litván képviselők számára kellemetlen meglepetést, sőt sokk...
2017-11-09 13:32:25
Saját 5G mobil hálózati szolgáltatást létesítenének a német iparvállalatok
...
A villamosipari és elektrotechnikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a ZVEI (Zentralverband der Elektrotechnik- und Elektronikindustrie) azzal a kéréssel fordult a német szövetségi távközlési hálózati felügyelethez (Bundesnetzagentur), hogy engedélyezze tagjai számára ipari célú ötödik generációs privát adatátviteli hálózatok telepítését üzemeikben.
"Nem szeretnénk...
2017-10-12 13:42:33
A kívánság
... hogy írjanak fogalmazást arról, hogy mit szeretnének Istentől kapni. A gyerekek le is írták kívánságaikat. A pedagógus este javította ki a dolgozatokat. Az egyik kis tanonc olyan megható kéréssel fordult Istenhez, hogy a tanítónő elsírta magát. A férje, aki éppen akkor ért haza, megdöbbenve látta, hogy felesége sír.
" Mi történt, mi bánt?" - kérdezte.
" Olvasd el ezt a f...
2017-09-11 08:54:59
Illegális bevándorlás - Német kormányszóvivő: Berlin üdvözli, hogy a magyar kormány elismeri a szolidaritás elv
... kiemelte, hogy az Európai Bizottságnak kell értékelnie a tagállamoktól érkező támogatási kérelmeket, és a brüsszeli testület már nyilatkozott is a határvédelmi költségekre vonatkozó magyar kéréssel kapcsolatban.
Hozzátette, hogy a magyar kormány az európai szolidaritásra hivatkozik, ami a német szövetségi kormány számára az Európai Unióban folytatott együttműködés "nagyon köz...
2017-09-01 13:47:03
Endrődi Sándor versei
A SOK ÁBRÁNDBÓL...

A sok ábrándból, képzelgésből
Csak te maradtál meg nekem,
Minden tetszelgő ábrándoknál
Igazabb jóm, egyetlenem.

Itt állok, gondtól borítottan,
Életem komor alkonyán, -
Virágot, fényt csak te adsz nékem,
Én csillagom, én rózsafám!

Mit a hírnév! mit a dicsőség!
A tömeg tapsol s elfeled.
Búban,...
2017-09-01 07:34:03
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ....56 57 58 
Címkék: Klaus Iohannis, Iszlám Állam, Újabb Femen-akció Ukrajnában, Endrődi Sándor, Magyar Unitárius Egyház, Európai Parlamenthez, York Times, Elaine Duke, József Attila Megyei, Városi Könyvtárból, Európai Unió, Hazafias Unió, Litván Kereszténydemokraták, Andrius Kubilius, Európai Unióhoz, Európai Bizottságnak, Európai Unióban, vallásszabadság erdélyi, amerikai kormány, ország elhagyására, dzsihadistákkal való, kisebbségi jogokat, keleti partnerségi, német iparvállalatok, magyar kormány, román elnöki, vallásszabadság évének, kéréssel fordult, magyar Országgyűléshez, vallásszabadság napjává, jubileumot szombaton, salvadoriak képviselik, hondurasiak számára, átmeneti védett, tatabányai József, intézmény munkatársai, tizenöt éves, fiatal házaspár, valódi szerzője, francia ügyészséghez, harmadik félnek, ukrán államfőt, ukrán vezető, tulajdonában lévő, ügyvédi iroda, magyar parlamenthez, litván képviselők, német szövetségi, pedagógus este, tanítónő elsírta, tagállamoktól érkező, brüsszeli testület,
© 2013 TVN.HU Kft.