Belépés
DK: az Orbán-rendszer megkezdte az állami felsőoktatás megszüntetését
... változik. Azt követelte a kormánytól, hogy az ápolási díj szempontjából ne különböztesse meg a gyermekes családokat azoktól, amelyek nem a gyermek jogán kapják ezt a díjat.
Kérdésre v...
2018-10-11 13:51:59
MSZP: komoly betegellátási válság van Magyarországon
... "rettegő betegekben", hanem "halottakban is mérhető". Korózs Lajos megerősítette, hogy az MSZP büntetőfeljelentést tett az elbocsátott szívsebész elhunyt betege ügyében, és kérdésre válaszolva közölte azt is, hogy közérdekű adatigénylést nyújt be az esetről készült vizsgálati anyag nyilvánossága érdekében.
A szocialista politikus bírálta a kormányt az egészségügyi várólisták ...
2018-10-11 13:32:18
DK: Tarlós előre lemondott minden fővárosi jogkörről
... úgy vállalta az újrázást, hogy ezen túl minden fővárosi beruházásról a kormány dönt majd, a Fővárosi Közgyűlés beleszólása nélkül. A fővárosi fejlesztési tanács megalakítását kérdésre válaszolva úgy értékelte: ez a testület alkalmatlan arra, hogy a Budapest érvényesítse benne az érdekeit.
Gy. Németh Erzsébet arra is kitért: Tarlós István városvezetésének legnagyobb korrupciós...
2018-10-10 14:32:17
Jelentős béremelést szeretne elérni a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
... hozzá az érdekképviselet elnöke.
Boros Péterné, a SZEF alelnöke és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy az MKKSZ becslése szerint az általuk javasolt béremelés körülbelül 169 milliárd forint plusz kiadást jelent a költségvetésnek.
A közalkalmazotti bértáblának a SZEF ált...
2018-10-10 14:31:46
MSZP: Orbán és Tarlós egyetlen érdemi szót sem szólt Budapestről
... Budapesttől. Horváth Csaba úgy fogalmazott: ha Orbán Viktor "ígért volna legalább egy picit, nem baj ha hazugság, akkor lenne miről beszélni".
Az ellenzéki képviselő kérdésekre válaszolva egyebek mellett arról beszélt, hogy a szocialisták heteken belül meghozzák a saját döntéseiket a főpolgármester-jelöléssel kapcsolatban.
Közölte, az ellenzék akkor járt el helyesen, ha...
2018-10-10 14:26:11
A külügyi tárca bekérette az ukrán nagykövetet
... aggodalmukat fejezték ki a magyar emberi jogi helyzet miatt, hogy vessenek véget a hallgatásnak és vizsgálják meg alaposan, hogy mi folyik Ukrajnában - mondta az államtitkár.
Kérdésre válaszolva közölte: a nagykövet a felvetésekre reagálva úgy nyilatkozott, hogy az ukrán államnak nincs köze sem a Mirotvorec féle listához, sem a parlament honlapján megjelent petícióhoz.
A...
2018-10-10 13:02:09
Netanjahu Abbászra hárította a felelősséget a gázai gazdasági helyzetért
... Hogyan jött létre ez a helyzet? Mahmúd Abbász megfojtja őket gazdaságilag, és kirobbannak" - mondta a Gázai övezetben élő palesztinokra utalva az izraeli kormányfő újságírói kérdésre válaszolva egy rögtönzött sajtótájékoztatón, miután bejelentette, hogy Amír Jaron professzor lesz az izraeli jegybank új elnöke.
"Megpróbálunk olyan megoldást találni, amely helyreállítja a békét...
2018-10-09 16:02:16
Gazdasági bizottság - Matolcsy: az alapkamat csökkentése 1600 milliárdos megtakarítást hozott
... és beszámolóját vitatta meg, az annak elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot 10 igen és 3 nem szavazat mellett támogatta a bizottság.
A jegybank elnöke kérdésre válaszolva elmondta: jó lenne, ha a háztartások kezében lévő, mintegy 5700 milliárd forintnyi készpénzállomány egy jelentősebb részét állampapírok vásárlására fordítaná a lakosság.
Matolcsy Györg...
2018-10-09 15:31:57
Költségvetési bizottság: megszavazták az NMHH és a közmédia jövő évi költségvetésének tervezetét
... forintot juttatna jövőre közszolgálati hozzájárulásként az MTVA-nak, amelynek saját bevétele körülbelül 9 milliárd forint, ezen belül 7-7,5 milliárd reklámokból származik.
Kérdésre válaszolva elmondták: jövőre az NMHH 700-as alkalmazotti létszámmal számol, az MTVA - szemben az induláskori négyezerrel - 2024 embert foglalkoztat, és utóbbi 2019-ben nem tervez leépítést.
Az...
2018-10-09 12:51:18
Erdogan Budapesten: Törökországban 4 millió menekült él
... és ez a türbe a közös múlt fontos szimbóluma. Azt is felidézte, hogy az első világháborúban egy fronton harcoltak a magyar katonák a törökökkel, és emléküket ...
2018-10-08 19:30:49
1 2 3 .............335 336 .......503 504 .......669 670 671 
Címkék: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, Netanjahu Abbászra, Erdogan Budapesten, Korózs Lajos, Fővárosi Közgyűlés, Németh Erzsébet, Tarlós István, Boros Péterné, Magyar Köztisztviselők, Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének, Horváth Csaba, Orbán Viktor, Mahmúd Abbász, Amír Jaron, Matolcsy Györg, állami felsőoktatás, külügyi tárca, ukrán nagykövetet, gázai gazdasági, alapkamat csökkentése, közmédia jövő, gyermekes családokat, gyermek jogán, elbocsátott szívsebész, esetről készült, szocialista politikus, egészségügyi várólisták, kormány dönt, fővárosi fejlesztési, testület alkalmatlan, érdekképviselet elnöke, általuk javasolt, közalkalmazotti bértáblának, ellenzéki képviselő, szocialisták heteken, saját döntéseiket, ellenzék akkor, magyar emberi, felvetésekre reagálva, ukrán államnak, parlament honlapján, izraeli kormányfő, rögtönzött sajtótájékoztatón, izraeli jegybank, annak elfogadásáról, jegybank elnöke, háztartások kezében, jelentősebb részét, induláskori négyezerrel, közös múlt,
© 2013 TVN.HU Kft.