Regisztráció  Belépés
GULYÁSLEVES - variációk
... zöldségeket. Időközben megkóstoljuk és ízlés szerint pótoljuk a sót, vagy a köménymagot.
4.)
Ha a zöldségek megpuhultak, belet...
2017-10-04 10:38:50
Borsóleves galuskával
... hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.



Megjegyzés

Zsenge borsóból a legfinomabb!
Csizoo...
2017-09-12 23:39:24
A levesbe
...
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre ak...
2017-09-02 17:05:40
Zöldbabos csirkeleves
... csirkemellet, és a levét lecsepegtetjük.Serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalán szép pirosra sütjük a húst, közben megsózzuk, -borsozzuk. A megpirított húst felkockázzuk, és visszatesszük a kész levesbe.



Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó...
2017-07-25 23:44:08
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel, pirospaprikával és a petrezselyemmel. A kész masszából nedves kézzel kis (1,5- 2 cm átmérőjű) gombócokat formázunk.
A gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel ...
2017-07-23 01:05:09
ecetes padlizsánleves !
... kellő mennyiségű vizzel, majd fűszerezem , s elkezdem főzni .
addig fözőm mig m...
2017-07-01 14:00:51
Zöldbabos csirkeleves
... csirkemellet, és a levét lecsepegtetjük.Serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalán szép pirosra sütjük a húst, közben megsózzuk, -borsozzuk. A megpirított húst felkockázzuk, és visszatesszük a kész levesbe.



Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó...
2017-06-16 23:25:25
Kulajda (nevenincs leves)
... szerint.

A kockára vágott meghámozott burgonyát kevés köménymaggal és a gombával feltesszük főni. Egy pohár tejfölt tejjel, egy evőkanál sima liszttel elkeverünk és a felforrt levesbe öntjük. Hagyjuk együtt főni még két percig, tehetünk hozzá még kevés tejet, egy kanál vajat. Végül apróra vágott kaprot szórunk bele. Forrón és hidegen egyaránt finom.

Kulajda k...
2017-05-31 14:49:09
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... keverjük simára, majd hűtsük be.
A barackot vágjuk apró kockákra, locsoljuk meg citromlével és pálinkával, majd azt is tegyük hidegre.
Tálalás előtt az ízesített barackot keverjünk a levesbe. Csészébe vagy koktélos poharakba merve, citromfű levelekkel díszítve kínáljuk.



Háromsajtos fondü (2 fő)

14 dkg ementáli sajt
13 dkg trappista...
2017-05-11 08:45:51
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel, pirospaprikával és a petrezselyemmel. A kész masszából nedves kézzel kis (1,5- 2 cm átmérőjű) gombócokat formázunk.
A gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel ...
2017-04-27 23:32:12
1 2 3 ..........34 35 .....51 52 .....68 69 70 
Címkék: Filep Kata, zöldségek megpuhultak, tésztát forrásban, kész leveshez, nokedlit közvetlenül, levesbe leggyakrabban, gyúrt tésztát, levét lecsepegtetjük, megpirított húst, kész levesbe, kész masszából, gombócokat belerakjuk, felvágott karalábélevelet, gombócok teljesen, kockára vágott, gombával feltesszük, pohár tejfölt, evőkanál sima, felforrt levesbe, kanál vajat, barackot vágjuk, ízesített barackot, pirospaprikával, karalábélevelet, petrezselyemmel, padlizsánleves, lecsepegtetjük, szaggathatjuk, hozzáadásával, karalábéleves, visszatesszük, leggyakrabban, tojássárgáját, gyúródeszkán, húsgombóccal, megkóstoljuk, megszárítjuk, felkockázzuk, csirkemellet, borsikafűvel, köménymaggal, mindmegette, csirkeleves, serpenyőben, háromsajtos, megpuhultak, megpirított, megkavarjuk, citromlével, zöldségeket, meghámozott, gulyásleves, köménymagot, legfinomabb, közvetlenül, elkeverünk, pálinkával, mennyiségű, feltesszük, sütemények, használjuk, megjegyzés, levesbetét, levelekkel, gombócokat, belerakjuk, borsóleves, hozzáadjuk, galuskával,
© 2013 TVN.HU Kft.