Regisztráció  Belépés
Zöldbabos csirkeleves
... csirkemellet, és a levét lecsepegtetjük.Serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalán szép pirosra sütjük a húst, közben megsózzuk, -borsozzuk. A megpirított húst felkockázzuk, és visszatesszük a kész levesbe.



Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó...
2018-04-25 23:39:28
Húsgombócos csorba
... előtt.



Megjegyzés

Ha szárított zöld fűszereket ha...
2018-04-05 23:32:52
Tallóztam
...
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös hel...
2018-03-23 21:43:48
14 házias mennyei levesbetét recept!
...14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!
2016
ÁPR
01
A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, ...
2018-03-20 22:46:19
Heinrich Heine: Téli rege (1844)
... Trója, és
mégiscsak porig égett.

Építsétek föl házatok,
tűnjön a tócsa, lusták,
hozzatok jobb törvényeket
s modernebb vízipuskát.

A hamis teknőc-levesbe a
bors-léből ennyi nem kell!
S bizony, a potyka is megárt
zsírosan, pikkelyekkel!

A pulyka hagyján, de ama gaz
madártól nagyon óvlak,
amely parókájába t...
2018-02-25 15:02:15
Reg-enor-os életmód, receptek
... lábosba, felöntjük vízzel, hogy ellepje azokat. Lassú tűzön fedő alatt főzzük. Amikor kész, puhára főtt, legjobb, ha a zöldségeket pürésítjük. A fűszereket mindig fogyasztás előtt tegyük a levesbe.

még több recept itt

CUKKINI SAJT

2 db.közepes (zsenge) cukkini,
1 deci víz
1 mokká...
2018-02-22 10:01:25
Rakott kelkáposzta
... és megpirítjuk. Egy csapott evőkanál pirospaprikát elkeverünk benne.
A rizst sós vízben megfőzzük.
A kelkáposztákat félbevágjuk, jól megmossuk, és a leveskockából készített "levesben" puhára főzzük. Ha kész, a vízből kiszedjük, jól lecsepegtetjük, és leveleire szedjük.
Egy tepsit kivajazunk, és a kelkáposzta felét elhelyezzük az alján.
A rizst belekeverjük a d...
2018-02-14 19:45:31
5 csábító olasz recept nem csak ínyenceknek
... Hozzáadjuk a babot és a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a belefőtt sajt szélét kivesszük, meghintjük reszelt parmezánnal, és száraz kenyeret nyomkodunk a forró levesbe sűrítésként.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC

KALÓRIA 616 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018. januári számában jelent meg.

Recept és fotó: Nagy...
2018-01-17 20:25:23
Arany János – A bajusz
... száj mily nagy átok!
Ti, midőn a szúrós serte
Sima állotok kiverte,
Minden szentet sorra szedtek
S a beretvától sziszegtek!
Ti, ha egyszer, hébe-korba'
Beleér levesbe, borba
Szegény ártatlan bajusz; vagy
Télen át rá jégcsap, zúz fagy:
Már az olyan nagy sor nektek!


Már ollót mit emlegettek,
Nem tudván, e szőr mily d...
2017-12-09 06:24:12
Sajtgombóc levesbetét
Sajtgomboc levesbetet: 20 deka vegyes sajt, 1 tojas, keves liszt, hogy formazhato legyen, so, bors, szerecsendio. Pici gombocokat formazni (megnonek) es a kesz levesbe fozni (1-2 perc fozesi ido, ha feljonnek a leves szinere)...
2017-11-30 12:30:16
1 2 3 ...........35 36 .....52 53 .....69 70 71 
Címkék: Heinrich Heine, Arany János, Filep Kata, CUKKINI SAJT, Lapja Konyha, levét lecsepegtetjük, megpirított húst, kész levesbe, levesbe leggyakrabban, gyúrt tésztát, hamis teknőc-levesbe, pulyka hagyján, zöldségeket pürésítjük, fűszereket mindig, csapott evőkanál, kelkáposztákat félbevágjuk, leveskockából készített, vízből kiszedjük, tepsit kivajazunk, kelkáposzta felét, rizst belekeverjük, belefőtt sajt, forró levesbe, szúrós serte, beretvától sziszegtek, olyan nagy, kesz levesbe, leves szinere, lecsepegtetjük, lecsepegtetett, kelkáposztákat, leggyakrabban, tojássárgáját, leveskockából, pirospaprikát, visszatesszük, gyúródeszkán, csirkemellet, felkockázzuk, megszárítjuk, belekeverjük, pikkelyekkel, szerecsendio, félbevágjuk, csirkeleves, ínyenceknek, kelkáposzta, elhelyezzük, mindmegette, törvényeket, serpenyőben, húsgombócos, zöldségeket, sűrítésként, parmezánnal, megpirított, megpirítjuk, vízipuskát, parókájába, megjegyzés, fogyasztás, fűszereket, használjuk, elkeverünk, pürésítjük, hozzáadjuk, sajtgombóc, levesbetét,
© 2013 TVN.HU Kft.