Regisztráció  Belépés
Arany János – A bajusz
... száj mily nagy átok!
Ti, midőn a szúrós serte
Sima állotok kiverte,
Minden szentet sorra szedtek
S a beretvától sziszegtek!
Ti, ha egyszer, hébe-korba'
Beleér levesbe, borba
Szegény ártatlan bajusz; vagy
Télen át rá jégcsap, zúz fagy:
Már az olyan nagy sor nektek!


Már ollót mit emlegettek,
Nem tudván, e szőr mily d...
2017-12-09 06:24:12
Sajtgombóc levesbetét
Sajtgomboc levesbetet: 20 deka vegyes sajt, 1 tojas, keves liszt, hogy formazhato legyen, so, bors, szerecsendio. Pici gombocokat formazni (megnonek) es a kesz levesbe fozni (1-2 perc fozesi ido, ha feljonnek a leves szinere)...
2017-11-30 12:30:16
Krumpligombóc leves
... burgonyát villával összezúzzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyem i...
2017-11-27 13:34:08
Mérleg helyett, miből mennyit?
... főtt tésztának kész száraztésztából személyenként 12-14 dkg

főzelékeknek hüvelyesekből 10 dkg

főzelé...
2017-11-22 13:52:35
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
... benne főzni egy egész hagymát az íze miatt, a gyorsaság kedvéért lehet bele nyomni egy kis hagymakrémet, jó, ha van otthon. Mikor felforr beleütök személyenként 1-1 tojást, ami megfő a levesben, beleszaggatok 1 tojásból, kevés sóból és lisztből készített galuskát. Nagyon finom és laktató, gyors leves.

Frankfurti leves is elég gyors, csak annyi idő kell hozzá,míg a kis d...
2017-10-30 16:58:36
Mi a kedvenc levesetek és hogyan készítitek? Egy szuper gyors és egy szuper finom levest is tudtok?
... szerint sóval és cukorral valamint apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha nem elég híg, tejjel, vízzel, húslével hígítható. Felforraljuk, de fedő nélkül, olykor kevergetve. Ha levesbetéttel szoktad készíteni, akkor külön főzöl egy maréknyi tésztát. Ez lehet, eperlevél, kis rombusz vagy sodort csigatészta.
Zöldbableves expressz gyorsan.
1 üveg zöldbab, 1-1 szál r...
2017-10-30 07:45:33
GULYÁSLEVES - variációk
... zöldségeket. Időközben megkóstoljuk és ízlés szerint pótoljuk a sót, vagy a köménymagot.
4.)
Ha a zöldségek megpuhultak, belet...
2017-10-04 10:38:50
Borsóleves galuskával
... hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.



Megjegyzés

Zsenge borsóból a legfinomabb!
Csizoo...
2017-09-12 23:39:24
A levesbe
...
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre ak...
2017-09-02 17:05:40
Zöldbabos csirkeleves
... csirkemellet, és a levét lecsepegtetjük.Serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalán szép pirosra sütjük a húst, közben megsózzuk, -borsozzuk. A megpirított húst felkockázzuk, és visszatesszük a kész levesbe.



Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó...
2017-07-25 23:44:08
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: Arany János, Filep Kata, kedvenc levesetek, szuper gyors, szuper finom, szúrós serte, beretvától sziszegtek, olyan nagy, kesz levesbe, leves szinere, egész hagymát, gyorsaság kedvéért, maréknyi tésztát, zöldségek megpuhultak, tésztát forrásban, kész leveshez, nokedlit közvetlenül, levesbe leggyakrabban, gyúrt tésztát, levét lecsepegtetjük, megpirított húst, kész levesbe, petrezselyemmel, száraztésztából, lecsepegtetjük, hüvelyesekből, visszatesszük, személyenként, tojássárgáját, szaggathatjuk, krumpligombóc, leggyakrabban, hozzáadásával, levesbetéttel, beleszaggatok, megszárítjuk, csirkemellet, felkockázzuk, gyúródeszkán, zöldbableves, megkóstoljuk, felforraljuk, hagymakrémet, szerecsendio, főzelékeknek, petrezselyem, csigatészta, megpuhultak, összezúzzuk, gulyásleves, csirkeleves, köménymagot, serpenyőben, megpirított, zöldségeket, mindmegette, közvetlenül, legfinomabb, sajtgomboc, levesbetét, hozzáadjuk, levesbetet, sziszegtek, sajtgombóc, használjuk, készítitek, kevergetve, frankfurti, emlegettek, megjegyzés, borsóleves,
© 2013 TVN.HU Kft.