Regisztráció  Belépés
Zöldbabos csirkeleves
... csirkemellet, és a levét lecsepegtetjük.Serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalán szép pirosra sütjük a húst, közben megsózzuk, -borsozzuk. A megpirított húst felkockázzuk, és visszatesszük a kész levesbe.



Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó...
2017-07-25 23:44:08
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel, pirospaprikával és a petrezselyemmel. A kész masszából nedves kézzel kis (1,5- 2 cm átmérőjű) gombócokat formázunk.
A gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel ...
2017-07-23 01:05:09
ecetes padlizsánleves !
... kellő mennyiségű vizzel, majd fűszerezem , s elkezdem főzni .
addig fözőm mig m...
2017-07-01 14:00:51
Zöldbabos csirkeleves
... csirkemellet, és a levét lecsepegtetjük.Serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalán szép pirosra sütjük a húst, közben megsózzuk, -borsozzuk. A megpirított húst felkockázzuk, és visszatesszük a kész levesbe.



Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó...
2017-06-16 23:25:25
Kulajda (nevenincs leves)
... szerint.

A kockára vágott meghámozott burgonyát kevés köménymaggal és a gombával feltesszük főni. Egy pohár tejfölt tejjel, egy evőkanál sima liszttel elkeverünk és a felforrt levesbe öntjük. Hagyjuk együtt főni még két percig, tehetünk hozzá még kevés tejet, egy kanál vajat. Végül apróra vágott kaprot szórunk bele. Forrón és hidegen egyaránt finom.

Kulajda k...
2017-05-31 14:49:09
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... keverjük simára, majd hűtsük be.
A barackot vágjuk apró kockákra, locsoljuk meg citromlével és pálinkával, majd azt is tegyük hidegre.
Tálalás előtt az ízesített barackot keverjünk a levesbe. Csészébe vagy koktélos poharakba merve, citromfű levelekkel díszítve kínáljuk.



Háromsajtos fondü (2 fő)

14 dkg ementáli sajt
13 dkg trappista...
2017-05-11 08:45:51
Tejszínes karalábéleves húsgombóccal
... borssal, 1 csipetnyi borsikafűvel, pirospaprikával és a petrezselyemmel. A kész masszából nedves kézzel kis (1,5- 2 cm átmérőjű) gombócokat formázunk.
A gombócokat belerakjuk a levesbe, majd a felvágott karalábélevelet is hozzáadjuk. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul. Időnként megkavarjuk. A tejfölből a liszttel ...
2017-04-27 23:32:12
Gyors spárgaleves galuskával
... adjuk hozzá a spárgát, öntsük fel vízzel, fűszerezzük, és főzzük kb 10-15 percig. A tojást verjük fel, jól dolgozzuk össze annyi liszttel, amennyit felvesz, majd szaggassuk a ga...
2017-03-20 13:46:15
Arany János: A bajusz
... átok!
Ti, midőn a szúrós serte
Sima állotok kiverte,
Minden szentet sorra szedtek
S a beretvától sziszegtek!
Ti, ha egyszer, hébe-korba'
Beleér levesbe, borba
Szegény ártatlan bajusz; vagy
Télen át rá jégcsap, zúz fagy:
Már az olyan nagy sor nektek!
Má...
2017-03-07 11:10:22
Petőfi leves grízgaluskával
... vízzel.

Belerakom a paradicsomot és paprikát, amit, amikor kész a leves kiveszek belőle (kivéve, ha valaki szereti).

A grízgaluskának valót beleszaggatom kiskanállal a levesbe, amikor a grízgaluska megfőtt, megszórom petrezselyem zöldjével, és tálalom.

Víz helyett használható a megmaradt vasárnapi húsleves.

facebook, Őseink Hagyatékai, ...
2017-01-14 13:14:43
1 2 3 ..........34 35 .....51 52 ....67 68 69 
Címkék: Arany János, Filep Kata, Őseink Hagyatékai, levét lecsepegtetjük, megpirított húst, kész levesbe, kész masszából, gombócokat belerakjuk, felvágott karalábélevelet, gombócok teljesen, kockára vágott, gombával feltesszük, pohár tejfölt, evőkanál sima, felforrt levesbe, kanál vajat, barackot vágjuk, ízesített barackot, tojást verjük, szúrós serte, beretvától sziszegtek, olyan nagy, leves kiveszek, grízgaluskának valót, grízgaluska megfőtt, megmaradt vasárnapi, pirospaprikával, petrezselyemmel, karalábélevelet, lecsepegtetjük, grízgaluskának, padlizsánleves, grízgaluskával, karalábéleves, visszatesszük, beleszaggatom, húsgombóccal, felkockázzuk, csirkemellet, köménymaggal, petrezselyem, borsikafűvel, paradicsomot, csirkeleves, megpirított, serpenyőben, meghámozott, fűszerezzük, megkavarjuk, spárgaleves, mindmegette, háromsajtos, használható, kiskanállal, grízgaluska, citromlével, hagyatékai, galuskával, sütemények, pálinkával, gombócokat, belerakjuk, hozzáadjuk, elkeverünk, megjegyzés, feltesszük, szaggassuk, beretvától,
© 2013 TVN.HU Kft.