Regisztráció  Belépés
Az oregánó gyógyhatásai
... teakeverék a következő: 1-1 csomag oregánó,
bodzavirág, hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2-3 evőkanálnyit
adunk egy liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom szűrön
átszürjük melyből napjában többször melegen iszogatunk.

Az élet gyógyfüve!
Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy:
a hagyma, a fokhagyma és ...
2018-09-22 17:52:31
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztju...
2018-09-16 17:43:08
Kapros dübbencs
... 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, beleöntjük, és kevés
liszttel megszórva megvárjuk, míg megkel.
Ráütünk két tojást, és apránként annyi aludttejet adunk hozzá, amennyit a tészta kíván.
Jó alaposan kidagasztju...
2018-09-16 17:27:15
Spenótos-lazacos lasagne
... kissé leöntjük. Egy serpenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tejből, lisztből és a vajból sűrű besamelt készítünk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, kevergetés mellett enyhén megpirítjuk rajta a lisztet, majd a tűzről levéve lassan hozzáöntjük a hideg tejet. (Közben habverővel folyamatosan kevergetj...
2018-09-15 23:51:29
Zsebes karaj
... bors
pirospaprika


Elkészítése:


1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.

2. Másnap a zsebecskékbe vas...
2018-09-09 16:44:42
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk
... evőkanálnyi liszttel, tejföllel, élesztővel (amit kevés tejben felfuttatunk), felaprított petrezselyemmel és pirított mandulával összedolgozzuk. Meleg helyre tesszük, ha megkelt, gombócokat készítünk belőle (egy evőkanálnyit veszünk belőle egy gombóchoz) és forró zsiradékban kisütjük.
A fánkok tetejét pirított mandulával beszórjuk. Az ételt szőlőszemekkel díszítjük.
veze...
2018-09-09 16:38:07
Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek
... piros paprika, koktélparadicsom, cukkini, hagyma) megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom. Wokban kevés olajon összepirítom őket.

A sajtmártás: besamel mártást (tejmártást) készítünk úgy, hogy a vajon a lisztet barna habzásig hevítünk, ekkor forró tejjel felengedjük, majd habverőevel a kezünkben simára keverjük, egyet forralunk rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle saj...
2018-09-09 16:37:12
Töltött szélű spenótos pizza
... vízzel és a mézzel, majd állni hagyjuk 10 percig, amíg a teteje habos lesz.
A lisztet elvegyítjük a sóval, és nagy tálba vagy a munkalapra szitáljuk. A halom közepébe krátert készítünk. Beleöntjük az olívaolajat, húzunk rá egy kevés lisztet a kráter pereméről, és összeforgatjuk. Ráöntjük az élesztős folyadékot, majd simára gyúrjuk és cipóvá formázzuk. Letakarva, meleg...
2018-09-06 23:24:42
Spenótos-fokhagymás palacsinta, pirított sonkával
... doboz bébispenót
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
100 g sonka
50 g parmezán

Lisztből, tejből, vízből, sóból, olajból és 2 db tojásból palacsinta tésztát készítünk.
Közben vaj és olaj keverékén elkezdek apróra vágott fokhagymát párolni. Miután megpároltam felöntöm tejszínnel és sűrűsödésig főzőm. Amikor kenhető állaga van, csak bel...
2018-09-05 16:02:54
Kedvenc diós kiflim
... háromfelé osztott részből egyenként 12 részre osztjuk( tehát összesen 36 db lesz belőle.

egy -egy ilyen darabból gombócot formájuk, kinyújtjuk és beletesszük a tölteléket, amit úg...
2018-09-02 22:04:08
1 2 3 ............504 505 ......757 758 ......1008 1009 1010 
Címkék: oregánó gyógyhatásai, liter vízhez, élet gyógyfüve, lisztet tálba, langyos tejbe, evőkanál cukrot, liszt közepébe, tészta kíván, serpenyőben kicsit, vajból sűrű, lábasban felforrósítjuk, tűzről levéve, hideg tejet, alja egyben, fűszerekből pácot, hűtőbe tesszük, evőkanálnyit veszünk, fánkok tetejét, ételt szőlőszemekkel, lisztet barna, kezünkben simára, teteje habos, lisztet elvegyítjük, munkalapra szitáljuk, halom közepébe, kevés lisztet, kráter pereméről, élesztős folyadékot, -egy ilyen, koktélparadicsom, nyírmártonfalva, petrezselyemmel, összeforgatjuk, belemorzsoljuk, összedolgozzuk, szőlőszemekkel, felforrósítjuk, burgonyafánkk, libamájtorony, előmelegítjük, evőkanálnyit, kamillavirág, gyógyhatásai, megtisztítom, megborsozzuk, zsebecskéket, zsebecskékbe, bekenegetjük, pirospaprika, folyamatosan, összepirítom, felfuttatunk, serpenyőben, forralással, beletesszük, felaprított, olívaolajat, keverékéből, hozzáöntjük, megpároljuk, kidagasztju, elvegyítjük, szerzetesek, zsiradékban, megpirítjuk, evőkanálnyi, fűszerekből,
© 2013 TVN.HU Kft.