Regisztráció  Belépés
Megnyílt a magyarok nyugat-európai családi népművészeti tábora
... neves magyar előadóművészek, népzenészek léptek és lépnek még fel, a hat országból érkezett résztvevőknek pedig lehetőségük van tánc- és énektanulásra, furulyaoktatásra, kézműves foglalkozásokon való részvételre es a magyar tájegységek folklórjának megismerésére.
Az összegzés szerint a tábor szervezői külön gondot fordítottak arra, hogy minden korosztály tartalmas programoko...
2018-05-01 07:16:47
Húsvét - Palóc húsvét a füleki várban
...
Illésné Kósik Andrea elmondta: a látogatók a kézműves foglalkozásokon kipróbálhatják a tojásdíszítést, a gyékényezést, a mézeskalács-díszítést, vagy a népihangszer-készítést, de arcfestés, kézzel hajtott körhinta, különféle ügyességi versenyjátékok, lovagoltatás, gyermek íjászverseny és mesekuckó vár rájuk.
A várudvarban és a Várfelső utcában kirakodóvásár, a rendezvény ...
2018-03-30 07:10:49
Március 15. - Számos programra várják a családokat
... lehet, hanem meg is lehet tanulni a nemzeti ünnepen.
A Szentháromság téren 10 órától koncertek és gyermekprogramok lesznek, a Táncsics-börtönben különböző vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon lehet részt venni.
A Hadtörténeti Intézet és Múzeumban idén is Forradalmi forgatag címmel rendezik meg az ünnepi programokat. Ott is lesz táncház, színházi előadást, csatabemutató...
2018-03-15 07:04:38
Speciális vendégházat épít a Miskolci Autista Alapítvány
... foglalkoztatnak majd, elsősorban a vendégfogadásban, az étkeztetésben, az állattartásban, vendégváró aszalványok, lekvárok, befőttek készítésében, kézműves hagyományőrző és terápiás foglalkozásokon, valamint a Miskolc és környékbeli turisztikai látványosságok megismertetésében vállalnak szerepet.
A farm terápiás jelleggel működik majd, ezért szemléletformáló rendezvények is s...
2018-03-13 12:41:39
Madármentő tábor 2018
... besegíthetsz. Madárfotós lesünkben akár hajnalban is fotózhatsz! A halastavi madárles túrán, a Hortobágy folyó melletti Vadasparkban pedig bele leshetsz a pusztai élet titkaiba. A kézműves foglalkozásokon pedig a kézműves mesterségekkel ismerkedhetsz meg.

Részvételi díj:

30 000 Ft/fő mely tartalmazza a szállás, étkezés és a programok, belépők költségeit....
2018-03-10 22:27:33
Szombaton rendezik Szarvaskőn a Csipkebogyó fesztivált
... emlékművet, majd színes programokon kapcsolódhatnak ki a látogatók: a gyerekek mesekertben játszhatnak és hagyományos játékokkal fejleszthetik ügyességüket. Az érdeklődők kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, előadásokat hallgathatnak meg, valamint találkozhatnak Szarvaskőről elszármazott írókkal is. A rendezvényen Bottyán Judit, Kárpáti János, Mester Györgyi és Baka Dominika i...
2017-10-17 07:20:56
Katolikus kulturális heteket rendeznek októberben
...
A programsorozat részeként konferenciákon, kiállításokon, rendhagyó iskolai és óvodai foglalkozásokon, vetélkedőkön idézik fel a lovagkirály alakját.
A Győri Egyházmegyében október 12-én délután a Múzeumházban Nemes Gábor, a Győri Egyházmegyei Levéltár főlevéltárosa tart előadást Győr - végállomás, a Szent László-herma története a közép- és koraújkorban címmel. Október 1...
2017-09-30 15:02:16
Kulturális örökség napjai - Épületfelfedező séták és kiállításmegnyitó a Magyar Nemzeti Levéltárban
... különböző károsodásokra is. A tárlaton látható lesz a Magyarországra nemrég visszatért 350 éves magyar nyelvű protestáns prédikációszöveg és könyörgés kézirata is, a gyermekek kézműves foglalkozásokon keresztül ismerkedhetnek a műhely munkájával.
Az érdeklődők a kiegyezés 150. és a reformáció elindulásának 500. évfordulójához kapcsolódó tematikus sétákon járhatják be az Orszá...
2017-09-15 13:02:11
Ingyenes kulturális programok a Nyitott Ház programon a Pesti Vigadóban
... tárlatot, a Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió kortárs kerámiaművészeti gyűjteményéből álló válogatást, valamint Szűcs László kőszobrász-restaurátor kiállítását.
A kézműves foglalkozásokon Zöld Anikó festőművész és a Pesti Vigadó munkatársai segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek a különféle képzőművészeti technikákkal, míg a Bartók Táncegyüttes élő zenés műsorral és tá...
2017-09-02 17:22:24
Sziget - Az Iparművészeti Múzeum hagymakupolája is megtekinthető
...
Néhány száz méterre a fesztivál területétől 2000 évvel ezelőtt virágzó római település működött, az Óbudai-szigeten pedig a helytartó palotája állt, ezért az Aquincumi Múzeum sátra egy római palota hangulatát eleveníti fel, ahol az érdeklődők tógát és tunikát öltve válhatnak az ókori város "polgáraivá" - hívja fel a figyelmet a rendezvény programajánlója.
A sátor előtt m...
2017-08-10 07:04:40
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: Miskolci Autista Alapítvány, Magyar Nemzeti Levéltárban, Nyitott Ház, Pesti Vigadóban, Iparművészeti Múzeum, Illésné Kósik Andrea, Hadtörténeti Intézet, Bottyán Judit, Kárpáti János, Mester Györgyi, Baka Dominika, Győri Egyházmegyében, Múzeumházban Nemes Gábor, Győri Egyházmegyei Levéltár, Szent László-herma, Kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió, Szűcs László, Zöld Anikó, Pesti Vigadó, Bartók Táncegyüttes, Aquincumi Múzeum, magyarok nyugat-európai, füleki várban, magyar tájegységek, összegzés szerint, tábor szervezői, kézműves foglalkozásokon, nemzeti ünnepen, ünnepi programokat, farm terápiás, halastavi madárles, pusztai élet, kézműves mesterségekkel, gyerekek mesekertben, érdeklődők kézműves, rendezvényen Bottyán, programsorozat részeként, lovagkirály alakját, tárlaton látható, gyermekek kézműves, műhely munkájával, reformáció elindulásának, különféle képzőművészeti, fesztivál területétől, helytartó palotája, római palota, érdeklődők tógát, ókori város, rendezvény programajánlója,
© 2013 TVN.HU Kft.