Regisztráció  Belépés
Az óriásvarangy DNS-ének megfejtése segíthet a kártevő megállításában
... Amióta 1935-ben Ausztráliába vitték őket az Euetheola humilis nevű óriásbogárfaj féken tartására, rendkívül gyorsan elterjedtek az egész kontinensen.
Veszélyeztetnek több nagyobb fajt, kígyókat, gyíkokat, sőt még krokodilokat is, amelyek lenyelik a kétéltű halálos mérgét.
"Ez egy nagyon könnyen alkalmazkodó és nagyon invazív állat. Esőerdőből származik és képes volt végi...
2018-09-20 12:22:51
Trianon Himnusz - Tartsd magad Nemzetem!Trianon Himnusz - Tartsd magad Nemzetem!


Tartsd magad, nemzetem!

... tipornak rendesen.


Ellopnak, eladnak, zsarolnak, pusztítnak végtelen.
Kígyók a kebleden, szitok a neveden,
tovább nem engedem, tovább nem engedem!
Azért mert hont adtál, mindenkit fogadtál,...
2018-09-20 00:10:25
Álljunk meg ma otthon öt-tíz-tizenöt percre a feszület előtt
... nekünk, keresztényeknek - hangsúlyozta a pápa. A mai liturgiában olvastuk a Számok könyvéből (Szám 21,4b-9), hogy az egyiptomi kivonulás idején a nép zúgolódott, amiért az Úr kígyókat küldött rájuk. Ez az őskígyóra, a sátánra, a nagy vádlóra emlékeztet minket. Ám aki föltekint a rézkígyóra, meggyógyul a kígyómarásból, vagyis megmenekül. Ez prófécia. Jézus ugyanis bűnn...
2018-09-15 09:10:30
A Szent Kereszt felmagasztalása 09.14. 2018
... ellen:
,,Miért hoztál ki minket Egyiptomból, azért, hogy meghaljunk itt a pusztában? Nincsen kenyér, nincsen ivóvíz, és unjuk már e semmit érő manna-étket is!"
Az Úr ekkor mérges kígyókat küldött a népre, s ezek megmarták őket, úgyhogy Izrael fiai közül sokan meghaltak.
Erre Mózes elé járultak, és így kérlelték őt: ,,Vétkeztünk, lázadoztunk Isten ell...
2018-09-14 08:14:34
Dsida Jenő
... feledtek

Jaj, milyen szánandó lehetek így,
sírásra görbült szájjal,
magamra húzva az est köpenyegét,
lelógó karokkal a rózsafa mellett.
Dehát egyedül vagyok,
felhő-kígyók kúsztak a csillagokra,
senki se láthat.

A csend-falon kísértet-újjak motoszkálnak,
nehéz illatok kapaszkodnak vállaimra.
Először csöndesen ny...
2018-09-04 12:45:49
Rajzolunk...?
... barátunk a padban ül, ugyanaz az érdeklődés ül tekintetében.
- Ma gyurmázni fogunk! - szólt a tanítónő, mire a kisfiú ujjongott magában. - Csodás! Hisz imádok gyurmázni! Kígyókat, hóembert, elefántot, teherautót képzelt el magában. Elkezdte hát gyúrni, formálni, keze melegével alakítani az agyagot, mire a tanítónő újabb utasítást adott nekik:
- Vá...
2018-09-02 08:46:47
Állatkertek éjszakája - Tizenkét állatbemutató-hely készül programokkal
... fényvarázslatot is. A Holnemvolt Vár idén első alkalommal kapcsolódik be a sorozatba, ott ajándék zsetonokkal is készülnek az érkezőknek.
A budapesti Tropicariumban kőhalak, aligátorok, kígyók, ráják és murénák etetését nézhetik meg a látogatók, a Budakeszi Vadasparkban pedig szakvezetésekkel, állatbemutatókkal és vadállatok látványetetéseivel készülnek.
A debreceni Nagy...
2018-08-31 12:26:36
83 éve tartó utolsó magyar temetése Magyarországnak
A Volga mellől hozták megszületni Benkő Lajos néven az olaszliszkai központ gazdájaként az utolsó finn-ugor magyart közös mészárlás, tömeggyalázás, csonkítás, Lévai forgószél néven történő végrehajtása végett Borsod megye által.

Már nagyon régen művelhetik ezt, nem tudjuk az áldozatok neveit, akiket ugyanígy vérengzéssel mészároltak le állandó Sátánjuk főszereplésével Ke...
2018-08-26 12:10:19
Az Octavius szellemhajó
... tartotta az irányt, és tett meg több száz mérföldet.

A különös esettel kapcsolatban számos fantáziadús történet látott napvilágot. Sokan ufókat emlegettek, mások tengeri szörnyeket, kígyókat (olykor csupán egy bálnát) sejtettek a rejtély mögött, és volt, aki szerint az utasok azért tűntek el, mert a teherhajó áthaladt az elsüllyedt Atlantisz felett. Nem teljesen ördögtő...
2018-08-25 17:34:53
Augusztus 24
Augusztus 24., Szent Bertalan apostol napja:
Őszkezdő nap, hiszen ezen a napon fordul a nyár, elindulnak délre a gólyák, elbújnak téli szállásukra a kígyók. Gyógyító erőt tulajdonítanak az e napon köpült vajnak.
Sok helyen féregirtást, takarítást, szellőztetést tartanak.
,,Bertalan napja az őszt megmutatja", azaz amilyen Bertalan napján az idő, olyan lesz ...
2018-08-24 15:18:12
1 2 3 ...................119 120 ..........179 180 ..........238 239 240 
Címkék: Trianon Himnusz, Szent Kereszt, Dsida Jenő, Erre Mózes, Holnemvolt Vár, Budakeszi Vadasparkban, Benkő Lajos, Szent Bertalan, óriásvarangy DNS-ének, kártevő megállításában, feszület előtt, egész kontinensen, kétéltű halálos, nagyon könnyen, egyiptomi kivonulás, nagy vádlóra, rózsafa mellett, csend-falon kísértet-újjak, kisfiú ujjongott, tanítónő újabb, budapesti Tropicariumban, debreceni Nagy, olaszliszkai központ, utolsó finn-ugor, áldozatok neveit, különös esettel, rejtély mögött, utasok azért, teherhajó áthaladt, elsüllyedt Atlantisz, napon fordul, őszt megmutatja&#8221, szakvezetésekkel, felmagasztalása, keresztényeknek, főszereplésével, magyarországnak, veszélyeztetnek, fényvarázslatot, megállításában, tropicariumban, tulajdonítanak, óriásbogárfaj, állatbemutató, tömeggyalázás, szellőztetést, kígyómarásból, végrehajtása, olaszliszkai, kapaszkodnak, programokkal, hangsúlyozta, ausztráliába, motoszkálnak, krokodilokat, tekintetében, kapcsolatban, óriásvarangy, alkalmazkodó, vadasparkban, vérengzéssel,
© 2013 TVN.HU Kft.