Belépés
Putyin és Abe a Kuril-szigeteki gazdasági együttműködés folytatásáról állapodott meg
... dél-koreai és Kaltma Battulgamongol elnök is.
Putyin és Abe hétfőn megerősítette, hogy folytatja a szoros együttműködést a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése érdekében is. A japán kormányfő azt is közölte, hogy jövő júniusban a osakai G20-csúcson találkozik Putyinnal, majd Tokióban együtt zárják le a kulturális keresztévet. Abe közölte, hogy Japán kész gazdasági segítsé...
2018-09-10 18:52:40
Brexit - Financial Times: kétséges, hogy Afrika pótolhatja-e a kieső európai kereskedelmet
... May brit miniszterelnök e héten kereskedelemösztönző célú afrikai körutat tett üzletemberek kíséretében, felkeresve Dél-Afrikát, Kenyát és Nigériát. Dél-Afrikában mondott beszédében a kormányfő kijelentette, hogy egyes becslések szerint az afrikai gazdaságok teljesítménye 2030-ig megkétszereződhet, és 2050-re a világ fogyasztóinak negyede az afrikai kontinensen él majd.
A lon...
2018-08-31 12:53:05
Volt orosz kormányfőhelyettes: Washington elismerte, hogy Szaakasvili "elszakadt a pórázról"
... agresszió képsorai lennének."Ármánynak" és "disznóságnak" nevezte, hogy Szaakasvili éppen a pekingi olimpia megnyitójának idejére időzítette a támadást, amikor Vlagyimir Putyin akkori kormányfő éppen a kínai fővárosban tartózkodott, Dmitrij Medvegyev akkori elnök pedig szabadságon volt.
Az orosz hatalmi hierarchiában ma csekélyebb fontosságú beosztásra visszavonultatott, ered...
2018-08-08 18:09:57
Pompeo figyelmezteti az IMF-et: nehogy Pakisztán a kölcsönből kínai adósságát fedezze
... részvényeseket vagy egyenesen magát Kínát segítik ki" - fogalmazott Pompeo. A pakisztáni választásokon győztes Pakisztáni Mozgalom az Igazságosságért párt (PTI) vezetője, Imran Hán - várható kormányfő - már jelezte, hogy a Nemzetközi Valutaalaphoz fordul és 12 milliárd dolláros kölcsönt kér majd.
Pakisztán - elsősorban infrastrukturális (vasúti és kikötői) beruházásainak fina...
2018-07-31 07:04:26
Horvátország aláírta a Peljesac-híd megépítéséről szóló dokumentumokat egy kínai céggel
... az egyetlen tengerparti boszniai város, Neum idegenforgalmát.
Adil Osmanovic civil ügyekért felelős boszniai miniszter hétfőn "még egyszer" felszólította Andrej Plenkovic horvát kormányfőt, hogy mielőbb kezdjen tárgyalásokat a két ország között fennálló határvitáról, hozzátéve, hogy ellenkező esetben Szarajevó a nemzetközi bírósághoz fordul a Peljesac-híd építése miatt.
...
2018-07-30 18:49:48
Moszkva sürgette az Észak-Korea elleni ENSZ-szankciók enyhítését
... államfő a labdarúgó világbajnokság megnyitója után a FÁK-országok vezetői számára megtartott moszkvai fogadáson bemutatta egymásnak Ilham Aliyev aze...
2018-06-15 14:42:01
Lesznek megszorítások?
... bankjából 4 kínai.

Mint arról korábban beszámoltunk, sajtóinformációk szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kötcsei beszédében újabb világválság kialakulását vetette fel. Mint a kormányfő akkor fogalmazott, ,,nem fognak azzal a bőséggel találkozni, mint a választások előtt".

https://alfahir.hu/2018/06/14/matolc sy_gyorgy_magyar_nemzeti_bank_gazdas ag...
2018-06-14 13:49:59
Krónika 3. rész (államközi egyezmények)
... szintén támogatta a javaslat elfogadását és fontosnak ítélte a magyar-kazah gazdasági, kulturális és oktatási kapcsolatok fejlesztését. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet: ha a magyar kormányfő otthonosabban érzi magát Kazahsztánban, mint az Európai Unióban, annak az az oka, hogy ott nem kérik számon rajta a jogállamiságot.
Menczer Tamás zárszavában Mirkóczki Ádám felvetés...
2018-06-12 13:31:34
Oroszország és Kína atomenergetikai együttműködési megállapodásokat írt alá
...
A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a megállapodáscsomagot az orosz és a kínai kormányfő a 2016. november 7-i, az atomenergia békés célú felhasználásával kapcsolatos stratégiai együttműködési nyilatkozatával összhangban dolgozták ki.
A közlemény szerint a megállapodáscsomag a legjelentősebb az orosz-kínai atome...
2018-06-08 15:56:52
Trump-Kim csúcstalálkozó - Az amerikai elnök kész felállni a tárgyalóasztaltól, de siker esetén meghívja az ész
... aláírhatják a koreai háború lezárását jelentő békemegállapodást, de ez csak a kezdeti lépés. "Hosszú folyamat vár ránk" - fogalmazott.

Trump gyümölcsözőnek nevezte a japán kormányfővel folytatott megbeszéléseit, de - mint mondta - a kétoldalú gazdasági, kereskedelmi kérdések megvitatása mellett ezúttal Észak-Koreára és a várható csúcstalálkozóra koncentráltak. Dicsérte...
2018-06-07 22:02:34
1 2 3 ............40 41 ......61 62 ......80 81 82 
Címkék: Financial Times, Kaltma Battulgamongol, Vlagyimir Putyin, Dmitrij Medvegyev, Pakisztáni Mozgalom, Imran Hán, Nemzetközi Valutaalaphoz, Adil Osmanovic, Andrej Plenkovic, Ilham Aliyev, Orbán Viktor, Európai Unióban, Menczer Tamás, Mirkóczki Ádám, kieső európai, kölcsönből kínai, kínai céggel, amerikai elnök, szoros együttműködést, japán kormányfő, osakai G20-csúcson, kulturális keresztévet, kormányfő kijelentette, afrikai gazdaságok, világ fogyasztóinak, afrikai kontinensen, pekingi olimpia, kínai fővárosban, orosz hatalmi, pakisztáni választásokon, egyetlen tengerparti, nemzetközi bírósághoz, labdarúgó világbajnokság, kötcsei beszédében, kormányfő akkor, bőséggel találkozni, választások előtt&#8221, javaslat elfogadását, magyar-kazah gazdasági, magyar kormányfő, kínai kormányfő, atomenergia békés, közlemény szerint, orosz-kínai atome, koreai háború, kezdeti lépés, japán kormányfővel, kétoldalú gazdasági, várható csúcstalálkozóra, csúcstalálkozóra, megállapodásokat, felhasználásával,
© 2013 TVN.HU Kft.