Belépés
Novembertől forog Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem
...
Magyarországon valójában még nem készült horrorfilm, ez lesz az első, kifejezetten horror műfajú produkció. A rendszerváltás előtt a horrorfilmeket üldözték itthon, "burzsoá műfajnak" tartották, és vitatott megítélése máig érzékelhető, holott ez ugyanolyan zsáner, akár a western, a krimi, a romantikus komédia és a többi. A horror világszerte népszerű műfaj, a moziban, DVD-n v...
2018-10-22 12:12:02
Költségvetési bizottság: megszavazták az NMHH és a közmédia jövő évi költségvetésének tervezetét
...
A tervezet szerint az NMHH 34,6 milliárd, annak médiatanácsa 199 millió forinttal gazdálkodhatna 2019-ben. Az utóbbi kezelésében lévő előirányzatokra 1,8, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) költségeire pedig 92,7 milliárd forint szerepel a nyolc képviselő által három ellenében megszavazott előterjesztésben.
A bizottság ülésén Karas Monika, az NMHH e...
2018-10-09 12:51:18
Emlékeztetőt írtak alá visegrádi országok az EU következő keretköltségvetésének finanszírozásáról
...
A szlovákiai Magas-Tátrában tartott, Globsec Tatra Summit 2018 elnevezésű tanácskozáson a felek elsősorban az EU többéves költségvetésének a bevételi oldaláról tárgyaltak, tehát arról, hogyan töltsék fel a kasszát, s nem arról, hogy költsék el a pénzt. Fontos téma volt a költségvetés hatékonysága is - mondta el Peter Kazimír a TASR közszolgálati szlovák hírügynökség szerint.|...
2018-10-05 19:02:14
Új szakaszba lépett az elmaradt vámbevételek miatti uniós eljárás az Egyesült Királysággal szemben
...
A brüsszeli testület közölte, hogy úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött a londoni kormánynak, amely a második szakaszát jelenti az unió pénzügyi érdekeinek védelme érdekében kezdeményezett jogsértési eljárásnak.
Az eljárást az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) tavalyi jelentése nyomán indították meg, amely szerint az Egyesült Királyságban bizony...
2018-09-24 14:23:51
Nem járult hozzá a román védelmi tanács a nemzetbiztonsági intézmények költségvetésének lefaragásához
...
Hozzátette: nem rekesztette be, csak felfüggesztette a CSAT ülését, alkalmat adva a kormánynak, hogy olyan tervezetet terjesszen elő, amely nem faragja le - szerinte indokolatlanul - a titkosszolgálatok és más intézmények forrásait, miközben az egyébként "erőteljesen pozitív" kiigazítás más szektoroknak jelentős többletforrásokat irányoz elő.
Iohannis szerint a kormány s...
2018-09-04 22:03:00
A jeruzsálemi főpolgármester kitiltaná az ENSZ palesztin segélyszervezetét a városból
...
"Bezárjuk az UNRWA iskoláit, és jobb lehetőségeket ajánlunk a város lakóinak" - ígérte Barkat a tévécsatorna konferenciáján.
"Felcseréljük a szociális szolgáltatásaikat olyanokra, mint amilyeneket a kerítésen belül nyújtunk, olyanokra, amelyek kihúznak a szegénységből és helyzetük megjavításában segítik a polgárokat" - tette hozzá.
"Jeruzsálemben, miként máshol is,...
2018-09-03 19:12:56
A farkasokkal együtt kell üvölteni
A szóbeli agressziót rendszerint katonai agresszió követi. Így volt ez Trianon előtt is. Nincs vesztegetni való időnk. Kell az ütőképes honvédség. Trianonban szétszedték az 1100 éves Magyarországot, mert két számjegyű volt a GDP növekedése a millenniumi időkben, és konkurenciát jelentett a Nyugatnak. Most a V4-ek országai növekednek ugyanúgy.

...
2018-08-14 22:22:01
Hat hiányszakma képzése indul a filmalap támogatásával
...
Az alap Filmipari Képzési Programja keretében támogatja hat hiányszakma gyakorlatorientált képzését: rendezőasszisztens, felvételvezető, kameraasszisztens, CGI szakember, DIT szakember és berendező szakképzések indulnak szeptemberben különböző oktatási intézményekben.
A filmalap programja keretében 2016 óta elérhető pályázati lehetőség célja a hazai filmiparban mutatkozó...
2018-08-07 22:55:52
Csökkentené a civil szervezetek támogatását a cseh pénzügyminiszter
...
Alena Schillerová pénzügyminiszter feladatul adta az érintett tárcavezető kollégáinak: tegyenek konkrét javaslatokat, hogy az eddigi majdnem 14 milliárd koronás állami támogatást a jövő évi költségvetésben tízmilliárd koronára lehessen csökkenteni.
"Az elképzelésem az, hogy néhány milliárd koronát meg lehetne takarítani. Felkértem kollégáimat a kormányban, vizsgálják fel...
2018-08-06 18:01:39
Hollandia is csatlakozott az Európai Ügyészséghez, hamarosan Málta is beléphet
...
Az Európai Bizottság szerdán hagyta jóvá Hollandia belépését. A brüsszeli testület ezzel párhuzamosan közölte, hogy június közepén Málta is benyújtotta csatlakozási kérelmét, amely még elbírálás alatt áll.
"A bűnözés nem ismer határokat, ezért közösen kell fellépnünk ellene. Minél több tagország csatlakozik, annál hatékonyabb lesz az ügyészi hivatal működése, annál több ...
2018-08-01 13:51:57
1 2 3 .....................65 ..........97 98 ..........129 130 
Címkék: Bergendy Péter, Post Mortem, Egyesült Királysággal, Európai Ügyészséghez, Vagyonkezelő Alap, Karas Monika, Globsec Tatra Summit, Peter Kazimír, Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának, Egyesült Királyságban, Filmipari Képzési Programja, Alena Schillerová, Európai Bizottság, közmédia jövő, elmaradt vámbevételek, román védelmi, nemzetbiztonsági intézmények, jeruzsálemi főpolgármester, farkasokkal együtt, filmalap támogatásával, civil szervezetek, cseh pénzügyminiszter, rendszerváltás előtt, horrorfilmeket üldözték, romantikus komédia, horror világszerte, tervezet szerint, utóbbi kezelésében, nyolc képviselő, bizottság ülésén, szlovákiai Magas-Tátrában, felek elsősorban, bevételi oldaláról, költségvetés hatékonysága, brüsszeli testület, londoni kormánynak, második szakaszát, unió pénzügyi, város lakóinak, tévécsatorna konferenciáján, szociális szolgáltatásaikat, kerítésen belül, szóbeli agressziót, ütőképes honvédség, 1100 éves, millenniumi időkben, alap Filmipari, filmalap programja,
© 2013 TVN.HU Kft.