Regisztráció  Belépés
Érdekesség
... Adottságai

-- Szicília szigete olaszul és szicíliaiul egyaránt: Sicilia, a Földközi-tenger legnagyobb szigete, Európa: 7 a világ: 46. legnagyobb szigete, valamint Olaszország közigazgatásilag legkiterjedtebb régiója. Szicília területe: 25 700 négyzetkilométer, lakosainak száma: 5 millió.
-- Olaszország Calabria tartományától a Messinai-szoros választja el Kelet fel...
2018-08-14 20:16:38
Afrika 10 leglátogatottabb városa
...
Dakar Szenegál fővárosa. Az 1900-as években Dakar a Francia Nyugat-Afrika közigazgatási központja lett, a franciák kiépítették kereskedelmi kikötőjét, és haditengerészeti támaszpontot létesítettek a városban. Hamarosan Szenegál, Szudán és Mauritánia gazdasági életének közpo...
2018-08-13 21:45:25
Megtalálták a Balatonban eltűnt fiú holttestét
... Zoltán elmondta, a vízimentők szonár segítségével találták meg a fiú holttestét a Club Aliga előtti vízterületen.
Mivel idegenkezűség gyanúja nem merült fel, az eset körülményeit közigazgatási hatósági elkárás keretében vizsgálják - tette hozzá a szóvivő.
Orbán Zoltán korábban elmondta, a ságvári fiú egy vízibicikli csúszdájáról csúszott a vízbe, majd elmerült a Club Ali...
2018-08-11 22:15:46
Marosvásárhelyi iskolaügy - RMDSZ: szeptembertől újraindul a tanítás
... szerint a Liviu Dragnea vezette szociáldemokraták ezzel "a centenárium évében aljas módon elárulták a románok nemzeti érdekeit" - máris bejelentette, hogy a Népi Mozgalom Pártja a közigazgatási bíróságon, illetve az alkotmánybíróságon készül megtámadni a miniszteri rendeletet.
A marosvásárhelyi iskolaügy rendezésére több ízben is ígéretet tett Liviu Dragnea, a Romániában korm...
2018-08-10 10:22:20
Illegális bevándorlás - Horst Seehofer: tovább kell folytatni az új típusú menekültügyi központok kiépítését Né
... működtetnek a menekültügyi eljárásban érintett állami szervek - a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) mellett például a gyámügyi hatóság, a munkaügyi hivatal és a közigazgatási bíróság -, így a menedékkérők egészen az ügyükben hozott jogerős döntésig az intézményekben maradnak.
Csak azok költözhetnek ki a helyi lakosságtól elkülönítve működő, őrzött intézm...
2018-08-06 11:50:22
Illegális bevándorlás - Megnyíltak Németországban az első új típusú menekültügyi befogadóközpontok
... működtetnek a menekültügyi eljárásban érintett állami szervek - a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) mellett például a gyámügyi hatóság, a munkaügyi hivatal és a közigazgatási bíróság -, így a menedékkérők egészen az ügyükben hozott jogerős döntésig az intézményekben maradnak.
Csak azok költözhetnek ki a helyi lakosságtól elkülönítve működő, őrzöttintézmé...
2018-08-01 20:02:16
Bukaresti civil szervezet: a 90-es évekbe vetné vissza Romániát, ha a román alkotmánybíróság korlátozná a kiseb
... szólásszabadságról és kisebbségi jogok érvényesüléséről évente átfogó jelentést készítő civilek arra reagáltak, hogy a román elnök megtámadta az alkotmánybíróságon a kihirdetésre váró új román közigazgatási törvénykönyvet, óvásában pedig számos kifogást fogalmazott meg a kisebbségi anyanyelvhasználatot pontosító vagy bővítő előírások ellen.
Az ActiveWatch aggasztónak tartja a...
2018-08-01 15:01:49
RMDSZ frakcióvezető: a román államfő 17 éve érvényes kisebbségi jogokat törölne el
...
A szövetség szerdai hírlevele által idézett Cseke Attila arra reagált, hogy a román elnök előző nap az alkotmánybíróságon megtámadta a kihirdetésre váró új román közigazgatási törvénykönyvet, óvásában pedig számos kifogást fogalmazott meg a kisebbségi anyanyelvhasználatot pontosító vagy bővítő előírások ellen.
Komoly aggodalomra ad okot, hogy miközben Románia mintaállamn...
2018-08-01 12:31:36
A román államfő is alkotmányossági óvást emelt az anyanyelvhasználatot bővítő új közigazgatási kódex ellen
... településeken, ahol (román betelepítés, a kisebbségiek elvándorlása, vagy asszimilációja miatt) húsz százalék alá csökken a kisebbségi lakosságarány.
A román alkotmány azokban a közigazgatási egységekben kötelezi a helyi hatóságokat és központi közigazgatás helyi képviseleteit, hogy biztosítsák az anyanyelvhasználat lehetőségét a nemzeti kisebbségekhez tartozó számára, ahol a...
2018-07-31 16:01:53
Vb-2018 - Elengedésük után közvetlenül ismét őrizetbe vették a Pussy Riot tagjait
... oroszországi labdarúgó-világbajnokság francia-horvát döntőjét a Luzsnyiki stadionban. A négyek éppen letöltötték az egyenruha illetéktelen viselése miatt rájuk fejenként kiszabott 15 napi közigazgatási elzárást, amikor újból előállították őket.
A nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt a négyeket 20-tól 30 ezer rubelig terjedő bírságra (egy rubel...
2018-07-30 23:24:43
1 2 3 .............500 501 .......750 751 .......999 1000 1001 
Címkék: Horst Seehofer, Megnyíltak Németországban, Pussy Riot, Olaszország Calabria, Dakar Szenegál, Francia Nyugat-Afrika, Hamarosan Szenegál, Club Aliga, Orbán Zoltán, Club Ali, Liviu Dragnea, Népi Mozgalom Pártja, Cseke Attila, 90-es évekbe, román alkotmánybíróság, román államfő, 1900-as években, franciák kiépítették, vízimentők szonár, eset körülményeit, vízibicikli csúszdájáról, centenárium évében, románok nemzeti, közigazgatási bíróságon, miniszteri rendeletet, marosvásárhelyi iskolaügy, menekültügyi eljárásban, szövetségi bevándorlási, gyámügyi hatóság, munkaügyi hivatal, közigazgatási bíróság, menedékkérők egészen, ügyükben hozott, intézményekben maradnak, helyi lakosságtól, román elnök, kihirdetésre váró, szövetség szerdai, kisebbségiek elvándorlása, kisebbségi lakosságarány, román alkotmány, közigazgatási egységekben, helyi hatóságokat, nemzeti kisebbségekhez, négyek éppen, egyenruha illetéktelen, nyilvános események, négyeket 20-tól, közigazgatásilag, alkotmánybíróság, érvényesüléséről,
© 2013 TVN.HU Kft.