Regisztráció  Belépés
A holokauszt áldozataira emlékeznek több városban
... város országgyűlési képviselője.
A tömeges deportálások 1944. május 15-én kezdődtek. Az Adolf Eichmann által irányított né...
2017-06-25 07:04:33
Különösen kegyetlen körülmények között dolgoztatták
... kitelepítetteket. 1950. június 22-ről 23-ra virradó éjjel a Jugoszláviához közel eső településekről az Államvédelmi Hatóság emberei - a rendőrség tagjainak közreműködésével - korra, nemre és egészségi állapotra való tekintet nélkül közel 2000 főt hurcoltak el. Teljes, a kitelepítésükre felkészületlen családokat - és adott esetben a családnál éppe...
2017-06-24 12:43:32
Santanderben megnyílt a Renzo Piano tervezte kulturális központ
... fényét.
Az alkotó értelmezése szerint így olyan, mintha nem is egy épület, hanem egy hajó állna az öbölben.
A központ két tárlattal készült a megnyitóra: az egyik a Prado közreműködésével létrejött, Francisco Goya spanyol festő rajzaiból álló kiállítás, a másik Carsten Höller belga születésű, Stockholmban és az afrikai Ghanában élő művész monográfikus kiállítása.
A ...
2017-06-23 15:32:48
Múzeumok éjszakája - Barlang- és címerfestés is lesz Kaposváron
... bronzkori emberek.
A Paintcoctail program szervezői képek festésében nyújtanak segítséget, a múzeum gyűjteményei iránt érdeklődőket szakmai, a Csiky Gergely Színház művészeinek közreműködésével pedig rendhagyó tárlatvezetésekre invitálják. A múzeumi események sorát 21 órakor tűzugrás zárja.
A Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár szombaton 13 és 20 óra között a Csokonai...
2017-06-23 12:31:57
Hőség - Győrfi: tíz-húsz százalékkal több riasztást kaptak a mentők
... következtében. Az alapmozdulatokat, a mellkasnyomást pedig 4 percen belül meg kellene kezdeni. Ezért - többek között - az egészségügyért felelős államtitkárság, illetve egy zenekar közreműködésével több olyan programot indítanak, hogy minél többen, különösen a fiatalok, elsajátítsák az újraélesztés technikáját.
Hozzátette: erre lehetőség lesz a most szombaton, a Városligetben...
2017-06-23 09:32:01
Múzeumok éjszakája - Tévébebújás és szitaműhely a Ludwig Múzeumban
... közölte az MTI-vel a Lumú.
A Pécsi Műhely-kiállítás kapcsán szervez beszélgetést a múzeum a művészcsoport tágabb kulturális környezetéről a pécsi Jelenkor folyóirat tagjainak közreműködésével, majd Pécshez kötődő írásaikból olvas fel Kiss Tibor Noé, Parti Nagy Lajos és Tóth Krisztina. Fábry Sándor író, humorista szubjektív tárlatvezetést tart a kiállításban.
A Müpa kerék...
2017-06-22 18:43:35
Koncertekkel és tárlatokkal várja a közönséget a Zempléni Fesztivál
... több programmal kapcsolódnak. Példaként említette A megérthető zene című koncertet, amelyen Hollerung Gábor vezényel és vezeti be a közönséget a Kodály-művekbe az Aurin Leánykar közreműködésével.
A reformáció 500. évfordulójára többek között Bach műveivel emlékeznek az Ábrahám Consort és szólisták előadásában a Református kollégiumban. A szlovákiai Csavar Színház társulata Ar...
2017-06-22 18:03:13
Nyári színházi és zenei sorozat indul a szegedi városháza udvarán
... koncertezik, majd francia sanzonok csendülnek föl Bardóczy Attila és Siménfalvi Ágota tolmácsolásában. Július 22-én Szeged híres prímása, Fehér Poldi alakját idézik meg a Rajkó zenekar közreműködésével, a programot pedig a Parlando énekegyüttes műsora zárja.
Július 28-án hosszú idő után újra közösen koncertezik Szekeres Adrienn és László Boldizsár, akik pályájuk elején egy én...
2017-06-22 12:02:36
Erről mindenkinek tudni kell
... http://furaila.xfree.hu/275249
*
Buszokkal szállít, toboroz a Soros-szervezet
A röszkei kerítésbontó főpróbát Juhász Péter és a garázdaság miatt többszörösen elítélt Gulyás Márton közreműködésével Soros György egyik legfontosabb migránsügyi szervezete a MIGSZOL szervezte.
Ők gyűjtötték össze, irányították, szállították a szélsőbalos rohamosztagosokat. Ahogy ...
2017-06-21 12:32:13
Civil törvény - Kormány: az Egyesült Államokban a Soros-szervezetek nem tehetnék azt, amit Európában
... juttatásáért küzdenek".
A Kormányszóvivői Iroda azt írta: a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény miatt kezdettől tart "a Soros-szervezetek hathatós közreműködésével egy hazug, dezinformációs kampány" a nemzetközi médiában. Úgy fogalmaztak: sajnálattal látják, hogy még az amerikai külügyminisztériumot is "sikerült megtéveszteni".
Úgy folyt...
2017-06-20 14:43:22
1 2 3 ......................270 271 ...........405 406 ...........539 540 541 
Címkék: Renzo Piano, Ludwig Múzeumban, Zempléni Fesztivál, Egyesült Államokban, Adolf Eichmann, Államvédelmi Hatóság, Francisco Goya, Carsten Höller, Csiky Gergely Színház, Takáts Gyula Megyei, Városi Könyvtár, Pécsi Műhely-kiállítás, Kiss Tibor Noé, Parti Nagy Lajos, Tóth Krisztina, Fábry Sándor, Hollerung Gábor, Aurin Leánykar, Ábrahám Consort, Csavar Színház, Bardóczy Attila, Siménfalvi Ágota, Fehér Poldi, Szekeres Adrienn, László Boldizsár, Juhász Péter, Gulyás Márton, Soros György, Kormányszóvivői Iroda, holokauszt áldozataira, szegedi városháza, tömeges deportálások, rendőrség tagjainak, kitelepítésükre felkészületlen, családnál éppe, alkotó értelmezése, hajó állna, másik Carsten, afrikai Ghanában, múzeum gyűjteményei, múzeumi események, mellkasnyomást pedig, egészségügyért felelős, zenekar közreműködésével, újraélesztés technikáját, most szombaton, művészcsoport tágabb, pécsi Jelenkor, megérthető zene, szlovákiai Csavar, programot pedig, röszkei kerítésbontó, garázdaság miatt, szélsőbalos rohamosztagosokat,
© 2013 TVN.HU Kft.