Belépés
A Pesti Vigadó ad otthont a Kárpát-medencei Magyarok Zenéje gálakoncertnek
... koncert célja, hogy pénzadományt gyűjtsenek Kárpátalja javára, valamint CD- és DVD-adományt juttassanak el a koncertet befogadó városok könyvtárainak. Az est fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Stereo Kft. és a Periferic Records által 2002-ben életre hívott KmMZ koncertsorozat idén is hazai és határon túli magyarlakta t...
2018-10-20 15:39:28
Jánossomorjai beszédek 2017
... megbocsátani csak a bűnbánónak lehet.
A máig tartó döbbenetet, elkeseredést a Dudás per adta. Megállapították, hogy a volt ávós parancsnok bűnös - s kapott 3 évet, melyre a köztársasági elnök kegyelmet gyakorolt. Több tucat ember mészárosa, aki ráadásul parancsnokként gyilkoltat, majd katonáit magukra hagyva feleségével külföldre - Pozsonyba - szökik. Megjeg...
2018-10-15 07:07:39
Jánossomorjai beszédek 2015
... Város önkormányzata és a magam nevében szeretettel köszöntöm önöket.
,,Nekem ne szónokoljanak, ne szónokoljanak, az istenfáját!" - Ezt Göncz Árpád, nemrég elhunyt köztársasági elnökünk, egykori 56-os elítélt mondta arról, mi is jelenti neki igazán ötvenhatot. Ő az egyszerű érzésekre emlékezett. Egyik rabtársa simogatására a kezén, búcsúzáskor; másikuk keserű ...
2018-10-15 06:58:42
V4-államfők: jó projekt az EU, de még dolgozni kell tökéletesítésén
... engedjük, hogy növekedjen azoknak azoknak a hangoknak a száma, amelyek régi és új Európáról beszélnek" - mondta Kiska az első napi tanácskozás után újságíróknak.
Milos Zeman cseh köztársasági elnök a találkozó első napján méltatta a négy visegrádi ország szerepét az illegális migráció elleni küzdelemben, és síkraszállt a csoportosulás egységének fenntartása mellett - közölte ...
2018-10-11 15:55:39
Kétnapos tanácskozást tartanak a V4 államfői Szlovákiában
...

Áder János magyar, Andrzej Duda lengyel és Milos Zeman cseh köztársasági elnök Andrej Kiska szlovák államfő meghívására érkezett a megbeszélésre Szlovákiába, amely július elseje óta tölti be a V4 soros elnökségét.

A négy államfő csütörtökön és pénteken három megbeszélést folytat, a programot közös sajtótájékoztató zárja.

A visegrádi négyek államfői...
2018-10-11 13:32:02
A francia elnök elhalasztotta a kormányátalakítást
...
"Nem lesz kormányátalakítás a köztársasági elnök örményországi útja előtt, és addig, amíg haza nem jött Jerevánból" - közölte szerdán a francia elnöki hivatal.
Emmanuel Macron szerda délben indult a frankofónia világtalálkozójára Örményországba, ahonnan péntek este tér haza Párizsba.
Az államfő nyugodtan, professzionális módon, az érintettek tiszteletben tartásával ...
2018-10-10 13:01:53
Erdogan Budapesten - Szakértő: még nem volt olyan magyar-török együttműködés, mint Gül Baba türbéjének felújítá
...
A szakértőt abból az alkalomból kérdezték, hogy Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök társaságában kedden felavatta Gül Baba türbéjét Budapest II. kerületében.
A két állam megállapodása alapján a türbe és környékének felújítását közösen finanszírozták.
Hóvári János beszélt arról is: Erdogan európai útja arról is szól, hogy élénkít...
2018-10-09 21:32:11
A francia szakszervezetek ismételten tüntetéseket szerveztek a kormány szociálpolitikája ellen
... országszerte, elsősorban a vasúti reform ellen, de eddig egyszer sem nem sikerült akkora tömeget az utcára hívni, amely a kormányt a reformpolitikában meghátrálásra késztette volna, jóllehet a köztársasági elnök és kormánya tetszési mutatója szeptemberben mélypontra süllyedt.
A francia sajtó, lapok, televíziók, rádiók, hírügynökségek által közösen létrehozott független számlá...
2018-10-09 19:22:04
Katalán válság - Véleménykülönbség miatt a függetlenségi pártok elveszítették parlamenti többségüket
... katalán elnök és további öt, külföldön vagy előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikus parlamenti mandátumát.
Az Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) és a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) hosszas vita után végül abban egyezett meg, hogy a politikusokat nem helyettesítik, hanem szavazatuk delegálását kezdeményezik a parlament elnökségénél.
Csakhogy a k...
2018-10-09 19:02:10
Erdogan Budapesten - Orbán: Gül Baba korának nagyságához kell felnőnünk
...
A kormányfő Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök társaságában felavatta Gül Baba türbéjét.
Az ünnepségen a miniszterelnök kiemelte: a magyar emlékeket méltó módon ápolják Törökországban, és ezt viszonozták, amikor megállapodtak Gül Baba türbéjének közös felújításáról.
Kifejtette: Törökország büszke történelmére és a mai határain túli épített örökségeire, f...
2018-10-09 14:21:59
1 2 3 ..................436 437 .........654 655 .........872 873 874 
Címkék: Pesti Vigadó, Kárpát-medencei Magyarok Zenéje, Erdogan Budapesten, Herczegh Anita, Stereo Kft, Periferic Records, Göncz Árpád, Milos Zeman, Áder János, Andrzej Duda, Andrej Kiska, Emmanuel Macron, Recep Tayyip Erdogan, Orbán Viktor, Budapest II, Hóvári János, Együtt Katalóniáért, Katalán Köztársasági Baloldal, francia elnök, francia szakszervezetek, kormány szociálpolitikája, függetlenségi pártok, koncertet befogadó, köztársasági elnök, bűnbánónak lehet, máig tartó, volt ávós, magam nevében, egyszerű érzésekre, első napi, találkozó első, négy visegrádi, illegális migráció, csoportosulás egységének, megbeszélésre Szlovákiába, négy államfő, programot közös, visegrádi négyek, francia elnöki, államfő nyugodtan, érintettek tiszteletben, szakértőt abból, alkalomból kérdezték, vasúti reform, utcára hívni, reformpolitikában meghátrálásra, francia sajtó, parlament elnökségénél, kormányfő Recep, miniszterelnök kiemelte, magyar emlékeket, letartóztatásban, sajtótájékoztató, tökéletesítésén, szakszervezetek,
© 2013 TVN.HU Kft.