Belépés
Felmérés: a magyar vállalkozásoknál a dolgozók 88 százaléka részesül idén a cafeteria legalább egy eleméből
... juttatásokat, valamint a munkavállalói mobilitás ösztönzési formáit.
A reprezentatív felmérésben 400 cégvezetőt kérdeztek meg, 300 kis- és középvállalkozást (ahol 20-249 közti a munkavállalók száma) és 100 nagyvállalkozást (ahol több mint 250 ember dolgozik).
A válaszadók 41 százaléka nyújt munkavállalóinak SZÉP-kártyát, 40 százalékuk iskolakezdési támogatást, a megkérd...
2018-10-11 07:04:25
Brexit - Theresa May: az új bevándorlási rendszer a szakképzett munkaerőnek kedvez
... ugyanakkor azt is, hogy a kereskedelmi megállapodás, amelyet London az Európai Unióval szeretne megkötni, tartalmazhat majd külön "kölcsönös mobilitási" záradékot a brit, illetve az uniós munkavállalók számára.
May, aki a kormányzó Konzervatív Párt Birminghamben zajló éves kongresszusán nyilatkozott, gyakorlatilag megerősítette azonban azokat a bevándorlási irányelveket, amel...
2018-10-02 13:41:26
A német kormánypártok megegyeztek a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvény alapelveiről
...
A koalíciós egyeztető tanácsban hétfő estétől kedd reggelig folytatott tárgyaláson kidolgozott koncepció szerint a diplomával vagy szakképesítéssel rendelkező, EU-n kívüli munkavállalók letelepedhetnek Németországban, ha rendelkeznek munkaszerződéssel, és a képesítésüknek megfelelő valamennyi szakmában dolgozhatnak.
Eddig csak az úgynevezett hiányszakmákra vonatkozott a ...
2018-10-02 10:41:14
Több film lesz elérhető eredeti nyelven, de nem szűnnek meg a szinkronizált filmek
...
A közlemény szerint a nyelvtudás általános szintjének emelése segíti a fiatalok boldogulását, a munkavállalókat, a magyar vállalkozásokat, valamint az állami és gazdasági szervezetek versenyképességének növelését is. Ezrét a kormány a magyar lakosság idegennyelv-tudása céljából különböző intézkedések kidolgozásra kérte fel a minisztériumokat.
A Nemzeti Versenyképességi ...
2018-09-20 12:32:36
Brexit - Migrációs tanulmány: a Brexit után nem indokolt a különbségtétel az EU-ból és az EU-n kívülről érkezők
...
A szervezetet a belügyi tárca bízta meg tavaly egy átfogó felmérés elkészítésével arról, hogy az EU-munkavállalók bevándorlása miképp hat a brit gazdaságra.
Az MAC most elkészült 140 oldalas tanulmánya szerint ugyanakkor a Brexit után már nem lenne indokolt az unióból és a máshonnan érkezők foglalkoztatásának eltérő szabályozása, mivel a migráció gazdasági hatása nem ala...
2018-09-18 17:11:57
Franciaországban ismét rekordot dönt a turizmus
... egyre gyakrabban látni a francia és angol mellett mandarin nyelvű feliratokat is, s a párizsi kulturális intézmények és a kereskedelem lasszóval fogják az ázsiai nyelveken beszélő munkavállalókat.
Franciaországban igazi erőfeszítés kezdődött a kínaiak fogadási körülményeinek javítására, például nekik megfelelő reggelik bevezetésével a hotelekben. A francia turisztikai szakemb...
2018-08-26 17:32:05
Hitelminősítés - Közgazdász: nincs nagy negatív hatása, hogy elmaradt az S&P-felminősítés
... akadályozza szerintük, hogy az ország túlzottan ki van téve a járműiparnak, függ a német gazdaságtól, és egyre nagyobb gondot okoz a munkaerőhiány, miközben az ország nem akar külföldi munkavállalókat beengedni. Ezek is ismert tények - tette hozzá a közgazdász.
Csath Magdolna a 4,4 százalékos GDP-növekedéssel kapcsolatban azt mondta, két éve jó tendenciát mutat a bruttó nemze...
2018-08-18 11:51:05
Tusványos - Varga: jó felzárkózási pályán van Magyarország
... által hozzáadott érték továbbnövelése, és a hatékonyság javítása. Ma a külföldi és a magyar tulajdonú vállalatok a hozzáadott érték 50-50 százalékát állítják elő, de míg előbbiek a munkavállalók negyedét alkalmazzák, addig a magyar vállalatok a háromnegyedét - jegyezte meg.
A digitális eszközök használata mellett kiemelte a munkavállalók képzését, s kitért arra, hogy az innov...
2018-07-26 12:31:37
Krónika 1. rész (biztonság, külpolitika, cafetéria, CEU)
... átalakítást az államtitkár. Jelezte, hogy a cafeteria nem szűnik meg, hiszen a SZÉP-kártyán bizonyos juttatások megmaradnak, amelyek a belföldi turizmus irányába terelik a magyar munkavállalók fogyasztását.

LMP: a kormány a szövetségeseivel ellenséges, az ellenségeivel szövetségesUngár Péter, az LMP képviselője az elmúlt 8 év külpolitikáját úgy ...
2018-06-25 15:13:44
Ingatlanfejlesztők szerint az új lakások kedvezményes áfakulcsának meghosszabbítása enyhítené az építőipar kapa
... emelkedéséhez vezetett. A bizonytalanság vagy a kedvezményes áfa megszűnésének hatására a piac azonban könnyen visszatérhet az évi 8-10 ezres újlakás darabszámra, és a fejlesztők, a munkavállalók egy része is inkább a külföldi beruházások felé fordulhat - hangsúlyozta Takács Ernő.
Az IFK szerint a kedvezményes áfa megszűnése önmagában 22 százalékkal növelné az új lakások árá...
2018-06-22 15:02:27
1 2 3 ...............50 ........75 ........99 100 
Címkék: Theresa May, Európai Unióval, Konzervatív Párt Birminghamben, Nemzeti Versenyképességi, Csath Magdolna, Ungár Péter, Takács Ernő, magyar vállalkozásoknál, cafeteria legalább, szakképzett munkaerőnek, német kormánypártok, képzett munkavállalók, szinkronizált filmek, építőipar kapa, munkavállalói mobilitás, reprezentatív felmérésben, munkavállalók száma, kereskedelmi megállapodás, uniós munkavállalók, kormányzó Konzervatív, bevándorlási irányelveket, koalíciós egyeztető, diplomával vagy, képesítésüknek megfelelő, úgynevezett hiányszakmákra, közlemény szerint, nyelvtudás általános, fiatalok boldogulását, magyar vállalkozásokat, magyar lakosság, belügyi tárca, átfogó felmérés, brit gazdaságra, máshonnan érkezők, migráció gazdasági, párizsi kulturális, kereskedelem lasszóval, ázsiai nyelveken, kínaiak fogadási, francia turisztikai, ország túlzottan, német gazdaságtól, bruttó nemze, hatékonyság javítása, magyar tulajdonú, hozzáadott érték, munkavállalók negyedét, magyar vállalatok, digitális eszközök,
© 2013 TVN.HU Kft.