Belépés
Aszalt szilvás kacsamell
... tej
1 tojás
1 nagyobb alma

őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió

elkészítés
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadj...
2018-09-09 16:12:46
Aszalt szilvás kacsamell
... tej
1 tojás
1 nagyobb alma

őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió

elkészítés
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadj...
2017-09-20 22:33:08
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... szilvapálinka
só, bors, rozmaring
olaj, cukor
burgonyakrokett


Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket a szilvapálinkával kevert cukros vízben beáztatjuk. Ezután a kacsamelleket felszúrjuk, az áztatott gyümölcsökkel megtöltjük, fűszerezzük és zöldségágyon, sütőben megsütjük. Ha kész, kivesszük, a sült zsírt lábasba öntjük. Paradicsompürét pirítunk be...
2017-05-11 08:45:51
Narancsos kacsa
... finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
A feldarabolt zöldségeket és ...
2016-12-10 20:07:50
Mézes kacsamell házi burgonyafánkkal
... és süssük arany-barnára a fánkokat. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, és alufóliával letakarva tartsuk melegen.
Miközben a fánkok sülnek, bőrös oldalával lefelé tegyük a kacsamelleket a felforrósított, száraz serpenyőbe, és kezdjük el kisütni a zsírját. Amikor a bőre pirulni kezd, fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Ha túl sok a zsírja, egy evőkanállal me...
2016-05-05 20:29:38
Aszalt szilvás kacsamell
... tej
1 tojás
1 nagyobb alma

őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió

elkészítés
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadj...
2015-09-13 16:41:01
Sült kacsamell
... bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A húst sózzuk, borsozzuk, a bőrét kb. centinként átlósan beirdaljuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd beletesszük a kacsamelleket, bőrös felükkel lefelé. Alacsony hőfokon, lassan, kb. 3-5 percig sütjük, hogy a zsírja kiolvadjon. A zsiradékot leöntjük, csak néhány evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. A lán...
2015-08-02 15:54:42
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Kacsamell erdei gyümölcsös-ribizlis chutney-val és krokettel
... burgonya
3 db tojás
30 dkg liszt

őrölt szerecsendió
A panírhoz:
2 tojásfehérje
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kacsamellek bőrös felét szépen bekockázom egy éles késsel. Egy nagyobb serpenyőt szárazon a tűzhelyre teszek, felforrósítom, és a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé fordítva elősütöm. Il...
2015-03-14 23:33:02
Narancsos kacsamell
... kacsamell

Hozzávalók:

2 kacsamell
3 nagyobb narancs

bors
vaj
méz

Ahogyan készítem:

A kacsamelleket szárazra törlöm és a bőrös felén bevagdosom két irányból (bekockázom a bőrét) úgy, hogy a húsokat ne vágjam meg. Kevés vajon, egy serpenyőben először bőrével lefele 5-10 percig sütöm (figy...
2014-11-16 14:24:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Üregi Éva, aszalt szilvát, vörösborba áztatjuk, zsemlét pedig, kacsamellek bőrös, aszalt gyümölcsöket, szilvapálinkával kevert, kacsamelleket felszúrjuk, áztatott gyümölcsökkel, sült zsírt, hűtőbe pihenni, levágott zsírdarabokat, kacsamelleket elősütjük, forró zsírba, bevagdosott bőrös, feldarabolt zöldségeket, fánkok sülnek, bőre pirulni, másik oldalát, sütőt előmelegítjük, húst sózzuk, serpenyőt szárazon, zsírja kiolvadjon, zsiradékot leöntjük, hozzávalók mindig, éles késsel, nagyobb serpenyőt, tűzhelyre teszek, bőrös felükkel, kacsamelleket szárazra, bőrös felén, serpenyőben először, szilvapálinkával, burgonyafánkkal, burgonyakrokett, keresztirányban, paradicsompürét, lecsepegtetett, felforrósítunk, felforrósított, összekeverjük, kacsamelleket, zsírdarabokat, előmelegítjük, gyümölcsökkel, szilvapálinka, felforrósítom, szerecsendió, zsemlemorzsa, zöldségágyon, gyümölcsöket, tojásfehérje, kacsamellek, fűszerezzük, feldarabolt, bevagdosott, serpenyőben, bevagdossuk, zöldségeket, evőkanállal, alufóliával,
© 2013 TVN.HU Kft.